tisdag 6 november 2007

Fågelbord

Jag hade redan köpt solrosfrön åt fåglarna och satt påsen i uthuset i väntan på kallt väder - gissa vad jag hittade inne i påsen då jag var och kollade den...jo, flera möss på festmiddag inne i säcken. Fick bära bort den så något skulle finnas kvar åt fåglarna. Bar den till trappan i brist på annan plats - och nu har fåglarna själv hittat maten. Antar att säcken får vara där den är, den är ju på sätt och vis en automat - fåglarna pickar i sig genom hålen och kackar på plasten. Inte så trevligt, men jag får väl så lov att putsa upp mellan varven. Har nog frön i "behållare" också, men det har blivit så massor med fåglar så jag skulle få springa och fylla på varje dag - så här tror jag att vi alla är nöjda. D utstöter förtjusta skrik då han får titta på "tipuna" genom fönstret, så det är ju också ett programnummer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Möss är så söta, men ett riktigt otyg. De ställer till med alldeles för mycket bus!

Hittade till din blogg via Annika i USA. Det är så kul för mig att se vinterbilder eftersom jag bor i varma Australien. Just nu skulle jag göra mycket för lite snö!

Anonym sa...

Hej Ulla, en grej jag kom att tänka på betr mössproblem/fågelmatning. En orsak till att vi slutade ställa ut fågelmat nära huset, var just för att minska på möss o större djur att frästas söka sej in i huset.Speciellt frön lockar möss etc. Talgbollarna gillar fåglarna men inte mössen - vad vi har märkt.h.Katri

Jemayá sa...

Hej Matilda, och välkommen! VAd skojigt med "långväga besök" :). Då jag får lite bättre med tid ska jag kolla in din blogg - skulle gärna byta med dig nu just :), lite snö på marken, vått, kallt och ruggigt, hu!

Katri: jag kan nog inte sluta mata fåglarna, det är så skojigt att se på dem på vintern....och jag tror att det inte heller skulle hjälpa. Dessutom har jag hört att det är mössinvasion på många ställen - de har tydligen haft ett bra förökningsår!!