tisdag 6 november 2007

I galopp...

...känns det som om dagarna går. Det är så mycket på gång igen, jobb, byaråd, bilen etc etc. Och eftersom veckoslutet gick åt i aktiviteters tecken, bildäcksbyte och söndagen i Jstad (D-"byte" sker numera där, när han ska till sin pappa), känns det som om jag inte haft någon vilodag. Ds nätter har varit lite oroliga igen en tid, vilket förstås gör att jag är tröttare igen. Men i princip är jag på rätt bra humör, det är ändå helt ok saker på gång. D har äntligen börjat säga lite mera ord, bara svenska ännu, vad jag har hört.

Något som varit rätt förbryllande är att stå bredvid och s.a.s kika in när någon har problem - utan att egentligen kunna hjälpa till. En person som hade planer på att börja med lantbruksturism här nära...(eller vad heter det, när man har en massa djur som folk får komma och titta på)..., plötsligt måste flytta bort. Jag är lessen både för hennes och vår skull, det hade varit så roligt med hästar, getter, hönor, kaniner (och ännu mera djur) på stenkast avstånd. Rykten går till höger och vänster och jag vet inte riktigt vem jag ska tro på. Men faktum är att idén var jättegod, synd att byn som kollektiv inte gjorde något alls för att hjälpa och uppmuntra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, förstår dilemman. Ibland kan man hjälpa till gm att stöda personen gm att bara visa sin omtanke och finnas där bredvid som stöd annors.Vilket kan kännas frustrerande för dej som är kvinnan som vill ha "action".Allt har sin tid o plats mening, gäller även andra, inte bara dej o mej. Kramsi Katri

Jemayá sa...

kram till dig med, jo, måste acceptera att "things happen for a reason" + "allt har sin tid"....suck!

Anonym sa...

Folk som inte klarar av grundläggande åtaganden (t.ex. hyra) klarar troligtvis ej heller av att bedriva företagsverksamhet

Jemayá sa...

Om det är sant som du säger (om hyran), måste det ju gå som det gick. Få se hur det blir framöver. Men ändå är jag lessen - det var roligt att helst en liten stund ha mera liv här i vår del av byn (finns ju fler tomma hus - borde vara förbjudet att låta hus stå helt tomma efter t.ex. 20 år...), och speciellt djur. Sådana syns inte mycket till mera.