måndag 14 november 2011

Kärleksbekymmer och Mazetti

Tredje fullmånen klarade vi med nöd och näppe. Det var fullmåne då vi träffades på båten i augusti - det var romantiskt ute på däck, med månen över havet och första trevande kyssen. Jag frågade honm någon gång vid andra  fullmånen om han kom ihåg det, men det gjorde han förstås inte. Få se om det blir någon fjärde fullmåne. Jag börjar bli rejält trött på mig själv. För jag kom nyss fram till att denna gång är det jag som är den "förlorade", den som skulle vilja ringa varje dag, som har honom i tankarna hela tiden. Som går i bitar om jag inte hör från honom på ett tag. Och inget kan jag göra - man åker inte fyrahundra kilometer bara för att få lite närkontakt en kväll. Jag undrar hur många tremånaders "förhållanden" jag haft i mitt liv...För mig tycks det vara en magisk gräns, en gräns där jag själv brukar vara den som klipper målsnöret, men denna gång blir det nog andra vägen. Jag har en känsla av att jag troligen kommer att pressa på så hårt (kanske jag redan gjort det) att han drar åt sig öronen, men i varje fall kan jag vara nöjd med att denna gång var det inte jag som gjorde slut, denna gång höll jag ut.

Men Gud vad jobbigt att vara kär och nästan femtio. Inga väninnor orkar höra på mitt ältande, då man var tonåring var det ju samtalsämne nummer ett - killarna, nu är det annorlunda, få hinner ens tala. Nu har jag bara monologen i mitt eget huvud och allt som ska tas hänsyn till, barn, jobb och barnens mamma som han fortsättningsvis träffar lika ofta som mig :(. Dessutom jobbar han häcken av sig och jag vet egentligen redan att jag inte ryms in i hans liv, så mycket som jag skulle vilja ha av honom, har han inte att ge.  Vi är fortsättningsvis som dag och natt, jag förstår inte varför det inte leder till att känslorna börjar falna......Men det är väl det att han är "hard to get". Man skulle tro att jag skulle ha haft mindre tid att tänka på honom de senaste veckorna då jag också haft mycket jobb, men nix, det är bara när jag står framför klass som han glöms bort en stund. Ja suck - andra väninnor som länge varit ensamma har den senaste tiden träffat män det sagt klick med - och det har varit enkelt, alllt har bara fallit på plats. Det kan man verkligen inte säga om oss. Nu är det två veckor sen senast vi sågs, två veckor tills nästa gång, om det inte vore för mitt panik-sms på lördagkväll, nu testas han och jag sitter och funderar hur länge jag ska stå ut med väntan på samtalet som troligen inte kommer ....Men i dag är jag för trött för att bry mig. Lördagskvällens mexikanska parfest (där jag förstås var parlös) tynger ännu och i morse väckte sonen mig klockan fyra och jag kunde inte sova mera. Steg upp och började förbereda en lång tv-intervju istället och har varit slak som en trasa sen jag kom hem efter intevjun. Hämtar i stället sonen från dagis och hoppas fortsätta läsa "Katarina Mazetti" - vilken härlig författare!!!

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Åååå vännen!!! jag förstår att det tär att vara kär men på ett sådant avstånd. Det ÄR tufft med relationer, och jag tror att ju äldre man är desto mer vet man vad man vill och inte vill. Kanske är det därför förhållandena antingen blir korta eller att det "bara klickar och faller på plats". Alltså jag menar att om man inte känner att det blir "bra" hyfsat snabbt så orkar man inte riktigt fortsätta för att man vet på ett relativt tidigt stadium om man orkar med detta eller om man känner att det inte fungerar.
Jag hoppas och önskar att detta ska fungera för dig och er, men visst gör avstånd att det är mycket tuffare.
Mazetti är super!!!!! Där kan man okckså prata om "omöjliga relationer" Tänker på grabben i greven bredvid...
Stor Varm Kram!!!!

Klixofax(penguin luvr) sa...

Ja, JAG MED! Skriver under det Saltis säger.
Inte lätt med de avstånden, och den osäkerheten det ändå blir då kärleken kommer. Jag tror alltid att ny kärlek är som tonårskärlek, lika stark! Vare sig du är 18 eller 50.
Hejar på er!
På dig!
Skulle verkligen önska att du fick träffa "mannen i ditt liv".
kram!!

Jemayá sa...

Salits: det är mina förväntningar, tror jag, som är problemet nu och det faktum att jag varit ensam så länge och redan gett upp hoppet att det ska säga "klick" för mig. för det gjorde det med honom och jag har så svårt att säga "tack och farväl" när hjärtat äntligen är engagerat, fast det praktiska verkar så svårt, speciellt nu på hösten då han haft mycket som kommit i vägen för träffarna (barns födelsedagar etc, och de förstår man ju...) och det är ju i början man vill se den andre hela tiden! I dag tänker jag ringa....kram!

Tack "Klixofax" (hmm, vet jag vem du är, kommer inte in på blogg då jag klickar, endast namnet)!

Annika sa...

Ulla, det är jag, Annika, som råkade skriva under Karolinas googlekonto :-)
Hur står allt till nu med kärleken?
Kram!!

Jemayá sa...

Annika: tyvärr tog förhållandet slut :(. kram!