torsdag 30 december 2010

Mellandagsbestyr

Hur jag ska hinna få in något av det jag inte hunnit skriva de senaste månaderna förstår jag inte...men tänker försöka att i varje fall "rapportera" det som nyligen hänt...Det jag märkt är att när jag nu haft bort pressen på att jobba, komma ihåg var jag ska vara, deadlines etc, så stiger lusten att skriva fram. Den begravs under vardagens måsten, men egentligen skulle jag ju helst skriva. Två nätter sedan var det dags igen, jag var tvungen att gå på toa 3-tiden på natten och så var sömnen puts weg. Fyra började jag skriva ett kåseri i sängen - D snusade lugnt vidare bredvid mig. Halv sex steg jag upp och småningom omskrev jag på datorn och skickade iväg det på förmiddagen. Har ingen aning om det uppfattas som roligt, det blir spännande att se :).

På måndagkväll då D kom hem från sin pappa fick jag en överraskning då jag tog av honom kläderna - röda prickar på mage och bröst. Tyvärr syns det inte speciellt bra på bilden, men jag hoppas att det är vattkoppor. Jag har till och med kollat med förstoringsglas, men något
"vatten" har jag inte sett. Vi hade till och med gäster i går - en mamma som hoppades att hennes dotter, som är några månader yngre än D och en lillebror skulle bli smittade. Jag har funderat om det ändå kan vara höstblåsor, men de är på "fel" ställen och enligt mamman ser de inte lika ut som då hennes dotter hade dem. D har inte haft feber alls, möjligen hos pappan, som sa att D var väldigt trött en dag. Jag hoppas att han bara fått en väldigt mild variant av vattkopporna. Nu just har han lite rödare på baksidan av låren, medan de få han hade runt halsen har kvar endast små röda skorvfläckar.

I går dök plötsligt vår rörmokare upp och undrade om bergsvärmeborrana får komma. Det var lite plötsligt, eftersom jag förväntade mig att de kommer någon gång i slutet av januari eller i februari, men jag sa det var ok.


På eftermiddagen kom de, borrade till åtta på kvällen och började åtta på morgonen. Mitt på dagen i dag fick de klart - 170 meter ner i marken for de, vid 24 meter kom berget emot. I början på året är det meningen att rörmokaren ska göra sitt - gräva resten, lyfta ut oljepannan och sätta in värmesystemet. Det blir himla skönt att bli av med oljan, men lite spännande att se om bergsvärmen klarar av att värma upp huset och mitt badvatten!

Hoppsan vad klockan är mycket...dags för D och mig att gå i säng. Har tyvärr blivit rätt sena kvällar för honom.


Jajo, nu har vi sex kaniner inne i huset :). Tänkte att det kan bli programnummer för D som jag tills i dag inte vågade ta ut. Småkaninerna
skulle ha blivit helt vilda ute i fähuset - när jag såg att de låg gömda i halmen direkt jag syntes till, bestämde jag mig för att ta in hela familjen. En halv dag fixade jag en gallerbur i mitt arbetsrum - just nu prasslar det mysigt i halmen bakom mig :). Katterna har varit förundrade, Pekka har svårt att hålla sig från att attackera genom gallret (därav lite förstärkningar av f.d. kylskåpshyllor :). Men helt underbart söta är de och om några dagar ska jag försöka börja locka dem i famnen, nu redan, efter två dygn, rusar de inte mera och gömmer sig då jag kommer i rummet.









Här är mamma Doris med Nemo (troligen, till höger) och tillsvidare namnlös till vänster (det finns två som ser exakt likadana ut!)

2 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad bra med bergvärme! Det kommer nog fungera men jag vet att vissa har extra element eller slags fläktelement som sprider värmen lite bättre, t ex på övervåningen.

Anonym sa...

oj, jag hoppas det kommer att räcka. Vi har ju två kakelugnar och en spis där nere och värmen brukar komma upp därifrån också, så jag hoppas vi inte börjar frysa här uppe!