onsdag 20 december 2006

Miss i nassen

Voi suck dessa bloggar. Skrev ett inlägg, men fick meddelandet att servern har problem -och så försvann allt, gick inte heller att spara fast jag försökte. Ingen blogg är perfekt! Får ta det från början:

Det är för nätter som denna som jag behöver en blogg...lillen vaknade 1-tiden och jag gjorde ett halvhjärtat försök att ge nappen (som han inte använder annat än att hålla i handen då han ska somna på dagen...) och vattenflaskan, men då protesterna började öka i styrka, var det bara att gräva fram bröstet. Förstår inte riktigt hur jag kunde göra för att få bort 12-2-tids matningen, då detta med nappen inte funkar. Tar ju inte heller annars upp honom på natten, så jag tycker att jag ju då riktigt skulle väcka honom, om jag försöker trösta den vägen. Får väl nog bara hoppas att han småningom av sig själv börjar lämna bort denna första matstund....det har ju nog funnits nätter då han sovit längre än ca 3 -4 timmar i första passet, får hålla tummarna att de ökar i antal!

Jag gjorde misstaget att jag gick på toan...sen låg jag där i över en timme och försökte hitta sömnen på nytt. Lillen verkade ha lite ont i magen, för han kved till några gånger, men vaknade inte riktigt till. Till sist fnittrade han en gång, så allt verkade bra igen :). Jag gav upp och satte mig vid datorn. Har funderat på att börja ge babymassage igen, kanske det också kunde lugna honom till natten. Problemet är bara att hitta en bra plats - sovrummet är så pass kyligt att jag inte vill ha honom nakupelle speciellt länge där. På skötbordet sprattlar han mest omkring nuförtiden. Tror det får vänta tills nya badrummet blir klart, det kommer att få el-golvvärme (nu just på gång), så ser fram emot att få låta honom slippa blöjor och kläder där, kanske det blir bra plats för lite massage.

Suck, när ska jag börja känna mig trött i natt......som tur är, är det ju lugnare dagar nu, så jag inte behöver vara någotsånär pigg. I morgon/idag kommer en annan väninna på besök, det piggar upp. Härligt då det blir "sociala tider" igen, då det vankas lite längre helger - har ju inte själv orkat vara så aktiv med kontakter, men märker nu att jag verkligen saknat det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också legat vaken en del om nätterna trots att jag inte har nån "liten" hos mej.Är det månne julspänning? Eller kan det vara för mycket tid vid datorn, har just hittat betapet på nätet, verkar väldigt beroende framkallande! Mummy Moo ;)

Anonym sa...

Testing testing.. Hoppas att jag klarar av att få med den här kommentaren..inget datageni..

Anonym sa...

Yes, det lyckades! Hej på dig!

Anonym sa...

Synd om systemet md nappflaskan inte funkar...det funkade kanon med min första pojke - då var det min man som gick upp och gav vattenflaskan då pojken vaknade, allt för att pojken inte skulle få nå associationer till bröstet! Ett par nätter gick maken upp och sedan sov pojken gott hela natten, han fattade snabbt att nu var mjölkbaren stängd ;-).

Har inte behövt prova det på tvåan, han är nu snart 5 månader och sover från kl 19 till 04, äter och sover sedan till 06, ganska lugnt liv för morsan!

Finns säkert folk här som har andra tips!

hälsningar Britt-Mari

Anonym sa...

Ja, vad ska man säga, jag ammar mycket mer på nätterna än på dagarna numera, upp till fem gånger, som mest, tror jag. Det slutar nog inte om jag inte tar till nån metod. Men det är något i mig som gör att det inte blir av. Vad, kan man fråga sig. Många kramar och julhälsningar från oss!