tisdag 1 maj 2007

Eurovisionsfeber

Jag börjar bli smått kallsvettig då jag tänker på Eurovisionen. Det var redan tillräckligt pinsamt då Fredi sjöng "Pylly vasten pyllyä, pum, pum" (tror det var den låten, har ju funnits flera andra också...). Jag var då på språkkurs i Rambouillet, just utanför Paris och vi elever (från Norge, Sverige, Brasilien, Syrien etc) tittade tillsammans på tävlingen - jag önskade verkligen att ingen skulle ha kommit ihåg varifrån jag kom. Nu är det hela Europa, ungefär, som har blickarna riktade mot oss och Hanna Pakarinen säger att hon har en överraskning som säkert väcker diskussion. Arrgh! Det är just sådan pr jag tycker att Finland inte behöver. Någon av arrangörerna sa väl också att det ska bli en rolig show, eller något liknande - svälj, säger jag. Finsk humor är något unikt, det är inte många andra som förstår den. Som kronan på verket lär Mikko Leppilampis (han heter väl så?)språkkunskaper inte vara speciellt mycket att hurra för. Snygg är han förstås, men det räcker inte, fast de nämnde i något program att han gått språkkurser här just före (puh!). Upplagt för en smärtsamt pinsam kväll - kanske bäst att skippa den helt!

5 kommentarer:

Annika sa...

Lustigt. Skrev precis om ESC på min blogg idag! Har en youtube liggandes där med Lordi tex.
Jag tcker det är skitkul att Finland ska vara värdar iår!!! Men ja, måtte dem ha en progamledare som snackar bra engelska!! GAnska VIIIIKtigt!!
Ska försöka titta på spektaklet över nätet!! ESC är ju så otroligt trendigt!!!

Jemayá sa...

Hej Annika - var och tittade på din blogg tidigare idag och blev överraskad att du skrivit om Eurovisionen. Men det börjar ju dra ihop sig....Hade då redan tänkt skriva om detta, men inte fått en chans - D började också ha för mycket liv då just så jag hann inte kommentera på din blogg. Nog ska jag väl titta på den också...fast det blir inte lika slötittande som tidigare år!

Anonym sa...

jaa, det var väl Lordis seger som satte igång förlossningen för mig ifjol :) Bara några timmar efter att de vunnit fick vi åka till sjukhuset. Vilken nostalgi. I år kommer vi att vara i Portugal då det sker, det är första kvällen på plats så lite esc passar nog bra då, tror jag, efter en hel dags resande.

Anonym sa...

Ja, man har lite blandade känslor inför eurovisionen. Humor, farligt farligt speciellt över så många kulturgränser. Men jag gillar faktiskt Krisse Salminen, fast det är knappast hon som står för humorn.. nåja, man får väl ta det med ro, o se det för vad det är, en sånglek :)

Jemayá sa...

Malin: härligt med resa, och hoppas ni inte behöver skämmas för att vara finländare (med tanke på ESC) :)

Susanna (Sanna väl?) : Du har så rätt, man borde inte ta den så på allvar! Tycker också att den fått något av en trendstatus de senaste åren, det är "in" att se på ESC! :)