söndag 16 maj 2010

oj, det blev sommar!

Nu är det högsäsong för utelivet - och då menar jag förstås trädgård och sånt :). Plötsligt blev det sommar - från snöblandat regn för en dryg vecka sen, till + 27 på torsdagen. Och sen har det varit VARMT! På nyheterna sas det att Finland är varmast i Europa just nu :). Jag hinner inte annat än kort berätta vad jag sysslat med under vårt "minisommarlov" - så har de senaste fyra dagarna känts.

Torsdagen var helgdag och fredagen arbetar vi in nästa lördag. Det var som om någon beställt bra väder till alla som varit lediga nu. Perfekt för trädgårdsälskare. Värmen lockade fram lustiga ljud i min trädgård - efter mycket lyssnande och funderande kom jag fram till att ljudet hördes från min damm, som jag bytt vatten i för några dagar sedan. Det visade sig att grodan överlevt vintern och nu satt och hoppades på sällskap. Vi är många singlar på gården :). För första gången på många, många år hade jag en stare i björken, men tyvärr tror jag inte han lyckades hitta partner heller, för nu har han försvunnit :(.

I fredags hade jag bjudit två av "mina" tonårspojkar med på ridtur. Denna gång fick jag en annan häst, Gullviva - och vi kom mycket bättre överens en den förra. Hon gjorde som jag ville :) :) - jag kände att JAG red, inte bara satt som en hösäck på hästryggen! Hon var jättepigg på att trava och jag fick hålla emot så hon inte stack av i galopp - kände nämligen att jag inte var redo för det. Föll av för ca tretton år sedan i galopp, då jag sist red regelbundet en tid, och vill nu känna att jag har kontroll över vad som sker. Nästa gång! För jag vill absolut på nytt, det var jätteskoj. Ena tonåringen red, den andra tyckte hästarna var för stora. Fast Ds shettis ville han inte heller ha :).

Väl hemma fick vi besök av min bloggbekant BM med barn :). Jätteskoj att träffas för första gången! Vi har länge mailat om att hon skulle hämta snöbollsbuskar från mig, nu blev det av. Dessutom fick D träffa hennes jämnåriga son. Det var mycket folk på gården, då mormor dessutom fick överraskningsbesök av väninna. Jag hade inte ens hunnit plocka fram trädgårdsmöblerna, men vi släpade hastigt ut de gamla ur förrådet. De nya som jag köpte i höstas har jag inte än i skrivande stund hunnit ta fram (de ska skruvas ihop...). Kände mig lite hysterisk då jag försökte hinna plocka fram det ena med det andra, men var också glad och nöjd - såhär vill jag ha det, folk på överraskningsbesök och helst mycket folk hela tiden! Vi har ju faktiskt rum :).

På kvällen hade vi sen ännu ett fyraårskalas att gå till. Lördag-söndag har jag tillbringat i trädgården. Eftersom det varit så varmt har också mommo vågat sig ut - har skjutsat henne ut på trappan i rullstol och där har hon suttit och agerat målvakt och publik åt D, så jag fått pyssla med mitt. Härligt! Älskar, älskar varmt, vackert väder!!!!!

9 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vilken aktiv helg! Här hade vi toppenväder igår också (vilket var fantastiskt eftersom vi var på bröllop) men inga 27 grader direkt, men 20 kanske :)

heffamamman sa...

Javisst är det härligt med sommarväder redan nu! :) Vad allt finns det att se på Markens djurgård? Kanske det skulle vara nåt för vår minigris till sommaren. Heffaklumpen alltså. :) Jag har inte hittat nån liknande bondgård här. Jag googlade förresten just deras hemsida... det såg mysigt ut!

Ha det så skönt i värmen!

Annika sa...

Så härligt ni har haft det.
Ja, jag förstod ju att ni haft världens värmebölja...
NAJS, najs!!!
Kram!!

B-M sa...

Kul ord, "bloggbekant" ! Och fina bilder som vanligt!

Jemayá sa...

Anna: värmen överföll oss lite väl brutalt, sommarkläderna var inte ens framtagna än, skåpet fullt med tjocka tröjor etc! Men vi klagar inte, inte efter den vintern vi hade :). Åh, då det kunde fortsätta varmt nu fram till november!!

Heffamamman: de har getter, ankor, hönor, kalvar, kaniner, hundar + hästar :). Riktigt skoj för de små (och lite större också!)

Annika: ja, det är skoj att vara varmast i Europa :) :). kramar!

BM: tackar :)

Anonym sa...

Härliga bilder. Lyckliga grodan som får bo i ert damm. Du är modig som vågar rida, jag sku aldrig våga....Tonårspojkar låter också väldigt härligt, du är nog ett paket Ulla, med stor kapacitet och stort varmt hjärta.De barnen är lyckligt lottade som har dej som sin beskyddare. Kram Katri

Jemayá sa...

Nu har jag inte hört grodan på ett par dagar - men jag antar att den är, har ju bara stött på den någon gång per sommar. Tack Katri - jag tror nog ändå jag är den som är lyckligt lottad som stötte på uppdraget - jag får göra något jag verkligen känner är tillfredsställande och får betalt för mycket av det!

Julie, Sydney sa...

Haerligt vaeder! Hoppas ni fa en lang, varm vinter! xoxo

Jemayá sa...

Julie: vinter...:)? Den hoppas jag verkligen är förbi, men för er är det förstås vinter, fast kanske ändå samma temperaturer som här?