tisdag 7 juli 2009

Grandparents are here


On Sunday at the railwaystation waiting for grandma to arrive (D's dad's mother).

















Today I've began washing carpets in the garden. I'm quite proud with my washingtable-invention :), very good for the back - past summers I've been crawling on my knees on the grass...

On Monday D was still a bit "mummy-centered", but today he has enjoyed himself with grandma and now grandpa has also arrived. I will have work to do tomorrow and Thursday, it's really nice to have babysitters here at home.
Then I hope you'll keep your fingers crossed, I'm applying for a job for next year. It would be perfect for me, 50 % so I would also have time for a bit of writing and the guardianshipjob. But it would give me financial security and peace of mind - not having to worry all the time if there will be enough jobs every month. The team is also very nice in this place, I've worked there for short periods a few times before. I won't tell you more now, I guess at the end of the month I'll find out if I have it. Quite exciting, haven't written a jobapplication in this century, I think the last time was in 1998 :).

11 kommentarer:

heffamamman sa...

Vad bra att du och D verkar ha en sån fin kontakt med farmor och farfar! Säkert givande för er alla. :) Lycka till med mattvättandet! Inget jobb som jag direkt avundas. ;) Vi kör numera med mottot så få mattor som möjligt. Underlättar städandet mycket.

Saltistjejen sa...

Hopåpas verkligen du får jobbet!! jag ska hålla tummarna!
Och vad härligt med D´s farföräldrar på besök! Roligt att ni har så bra kontakt och att D kan ha en nära relation med dem.
Och mattor ja... Hm, vi slängde ut en del av våra små mattor för vi orkade bara inte med dem. två katter plus bebis var lite för mycket för de mattorna... Men den stora vid soffan har vi kvar. Den är juu bra på många vis, men fy vad jobbig att hålla efter. Och då ahr vi ändå aldrig tvättat den på ritkigt. Bara dammsugit och rollat och tagit bort akuta fläckar... ;-)
Kramar!!

Taina sa...

Härligt att få ha barnvakter som kan lasta av dig! Roligt att ni har bra kontakt också. Det betyder mycket för D kan jag tänka mig. Jag har bra kontakt med mina ex svärisar. Skönt tycker jag.
Jag håller tummarna att din ansökan ska tas emot med stort jubel och att du får tjänsten!
Kramen

Anonym sa...

Tänkte genast på dig när jag såg annonsen om ledigt jobb (jag tror jag vet vilket jobb det är frågan om). Du skulle säkert vara perfekt på den platsen och jobbet perfekt för dig också. Jag håller både tummar och tår!
Jag säger som dom övriga: roligt att farmor och farfar kan ställa upp ibland och att du och D har så bra kontakt till dem.
Ser dåligt ut med cyklandet den här veckan. Vädret inbjuder inte direkt till att cykla 80 km (eller va det nu blir), även om jag köpt egen regncape. (!)Räkna alltså inte med mig den här veckan! Men förhoppningsvis blir det bättre väder ännu i sommar. 20 grader, nästan vindstilla och sol...det vore idealet.
Ha en riktigt bra vecka!
Stor kram!
Maggi

Henrik sa...

På bilden syns ingen högtryckstvätt, skrubbar du mattorna för hand,,

Anonym sa...

Håller tummar och tår så att du får jobbet (anar mig till vilket jobb du sökt:) ).
Att tvätta mattor är en av mina sommarfavoritsysselsättningar, det går som en dans (nästan) med trycktvätten, men det skall vara solsken och ljumma vindar, inte blött och tråkigt som nu.

Carina

Jemayá sa...

Heffamamman: jag får nog vara tacksam, de har hjälpt mig jättemycket.
Vi har haft så mycket mattor där nere för att golven är så kalla, hoppas det blir lite ändring på det nu då vi fått varmt golv i åtminstone ett av rummen!

Saltis: ja, jag kan inte annat än hoppas att jag får jobbet, det skulle vara en otrolig lättnad. Det gick bra att ha firman och frilansa då jag var ensam - då hade jag också orken att hitta på allt möjligt, men nu är ju situationen helt annorlunda. Mattor gillar jag själv, fast i köket har inga mattor funnits sen D dök upp :). kramar!

Taina: D är enda barnbarnet tillsvidare för hans farföräldrar, som tur är för mig, det har säkert bidragit till att de gärna kommit och träffat honom med jämna mellanrum. Alla parter är nöjda med det (utom möjligen Ds far, men det är en annan historia...).

Maggi: tack, får leva i spänning till augusti (tror jag) innan jag får veta hur det går! Nästa veckas onsdag far jag ju på qigongläger, så hoppas du har chansen att komma i början av veckan! kram!

Henrik: jo, det gör jag, vi har ingen högtryckstvätt.

Carina: kanske jag får så lov att investera i en högtryckstvätt i något skede, det är tungt för hand - å andra sidan får man ju frisk luft och motion :)

Marianne sa...

Jag håller tummarna stenhårt för att du ska få jobbet!!! Hoppas, hoppas, hoppas, för jag förstår verkligen att man kan få magknip av att inte veta hur ekonomin ska gå ihop och om man kommer att dra in några frilansjobb. Så jag hoppas verkligen!

Om en matta och liknande får plats i badkaret kan man också trampa den ren. Som om man trampar vin. Bra work-out samtidigt : D

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Fingers crossed!

Anonym sa...

Good luck with the job!!!! It is nice that you get along with Daniels G-parents!! jj

Jemayá sa...

Marianne: tack - och tack för tipset med mattvätt. Har inte tänkt på det, tydligen fastnat i gamla spår :). kram

Anna: thanks!

Julie: thanks, yes, I've been really lucky with the grandparents, even if I wasn't lucky with their son :)