torsdag 9 juli 2009

Sommarteater!

Jag blev i gårkväll bjuden på teater av en bloggläsare! Vi såg "Din yttersta vilja" av Oravais teater i Kimo - på en helt underbart vacker plats. Jag hade bara ett objektiv med mig så jag fick ingen översiktsbild av platsen, men här kan ni se foton från Kimo bruk, övre bruket, där teater spelas på somrarna (kolla gärna in nedre brukets foton också!). Imponerad av både skådespeleri och manus! Tack Henrik!

* Nu har det hänt - första inbjudan till Twitter, suck. Jag tror jag avstår, sms, blogg och FB räcker!
* Lite jobb har jag haft igår och i dag ska jag igen till Oravais (företrädaruppgifter).
* Det var tungt igår, D trillade ur sängen klockan fyra och jag fick inte mera sömn fast han hastigt somnade om (hade varit oroligt före det också). Pallrade mig istället upp klockan fem, var på en liten promenad/joggingtur i morgonsolen och hade en härligt lugn stund i badet på morgonen innan någon annan vaknade. Men det blev många koppar kaffe under dagen...tack och lov för att det finns!
* Har två kvällar legat en stund på spikmattan - och armarna har faktiskt inte domnat av mattvätt och vedbärning (vilket de garanterat i normala fall skulle ha gjort)! Tror att jag legat för kort stund tidigare gånger, då jag inte märkt någon skillnad. Faffa har jobbat på, vi andra har haft sjå att hinna få undan klabbarna. D har också hjälpt, men emellan ville han sitta på faffas "moped", som han säger :).

9 kommentarer:

Henrik sa...

Det var första gången för mig att besöka sommarteatern i Kimo miljön är ju helt fantastik.

Och pjäsen "Min yttersta vilja" var nog värt att se, och uppleva.

Vädret hade vi tur med inget regn fast det såg ostadigt ut.
Stort tack till dig Ulla trevligt att kunna göra en bloggträff i kulturens tecken.
Ha en bra dag

Henrik

StrandMamman sa...

Jag har aldrig kommit mig till Kimo än i mitt liv.... varken till bruk eller teater. Nåt att se fram emot!

Du har en zumba-inbjudan på min sida!! :))

Anonym sa...

Jag såg "Min yttersta vilja" i fjol somras. Utmärkta rollprestationer. Kyroboas är en fantastisk plats för sommarteater. Jag har sett varje föreställning åtminstone de tio senaste somrarna.
På tal om sommarteater kan jag också rekommendera Åliden och "Emil i Lönneberga". En pjäs som passar både för stora och små. D skulle kanske tycka det var kul med sommarteater. (som ett tips).
Jag hoppas på fint väder måndag eller tisdag i nästa vecka. Då blir cykelturen till Jeppo kanske av. Men jag hör nog av mig per telefon på förhand.
Ha ett riktigt bra veckoslut!
Kram.
Maggi

Unknown sa...

Fina bilder du fångat från teatern, jag var också där, såg pjäsen också ifjol och har den dessutom på dvd, men man har nog bättre behållning av den live.

Saltistjejen sa...

Å somkmarteater känns så otroligt somrigt! Det var länge sedan jag var på utomhusteater. Förra sommaren var vi på ett av Metropolitans konserter i Central park, men det var såååå mycket folk där att det nästan var lite för mycket enligt min smak. Nu är det ju lite svårare att göra sådana saker för Lilltjejen vill hela tiden gå omkring....
Jobbigt med för lite sömn. Vi har ju sådana nätter lite då och då när lillskruttan inte alls vill sova bra och då sover ju inte heller vi bra. Tyvärr. Mycket kaffe blir det som sagt. Tur de finns och tur man gillar kaffe! :-)
Jättefin bild på D på moppen!
Stor kram!

Jemayá sa...

Henrik: det var bra att du fick uppleva teater där - tack själv!

Strandmamman: oj, kanske en sommarutflykt? Ta med kameran i så fall!! Oooo, var, när, hur kan vi zumba?! Blir nog mot slutet av juli, kanske, eller senare i höst?

Maggi: är så mycket program hela tiden, så få se om vi hinner med nå mera teater i sommar, men Emil låter ju faktiskt som om det kunde passa. må el ti skulle nog gå bra nästa vecka, vi hörs!

Ingeborg: var du där på preminären?! Musik och teater gör sig nog alltid ändå bäst live, så är det!

Saltis: oj, metropolitan, det är lite annat än Oravais sommarteater, men båda har säkert sin egen unika charm :). Jag är rädd för att D kanske ännu är lite för liten för teater, men snart, snart. När han var nyfödd hade de bebisteater i Vasa, men för det var han då än för liten och nu har jag inte sett att de skulle ordna det mera :(. Denna vecka har jag haft många oroliga nätter, skyller delvis på fullmånen, men också att det tydligen är lite oroligt för D med sommarlov....vanliga rutinerna har ju ändrats. kramar!

Kat(t) på Åland sa...

Låter härligt med sommarteater... hoppas dom fortfarande har föreställningar när vi kommer upp (om två veckor).
Vilken häftig "mopo" faffa har... mums. :)

Jemayá sa...

Katt: de har hemsida (oravaisteater) - där kan du se föreställningarna. T.o.m. jag tyckte "mopon" såg snärtig ut, fast jag annars inte bryr mig om sådana speciellt mycket!

Marianne sa...

Hihi, stora killen på stora moppen! Så söt han är!

Nej, Twitter och FB får vara för min del. Det räcker som det är tycker jag.

Kram!