onsdag 2 mars 2011

I'm in love...


...with my new camera ;). Finally I have a good tool to take photos with. And I've renewed blogspot, so I can more easily adjust the size of the photos (and if you want even bigger photos, just click on the one you want to see once)!

These first photos are from the beginning of the week - is there anything more beautiful than a sleeping child :)?





Today we had guests, V and D were playing shop and then outside in the snow
 (+ 5 degrees, yeeey!). 



 Fia


 Our cats aren't exactly friends, but it's getting there...I think :). 




Pekka

12 kommentarer:

Saltistjejen sa...

UNDERBARA bilder!!!!! Allihop!
Wow!
Vilken kamera! men också vilken FOTOGRAF!!! Du är så bra på att fånga ögonblicken!!!! Bilderna på D och hans vän i snön är fantastiskt fina och de på katterna bara ÄLSKAR jag!!!
Härligt att ni har det något varmare igen också. Inte minus 30 längre...
:-)
KRAM!

Bitte sa...

Härligt! Jag vet känslan av att få fota ordentligt, men en riktig kamera. Jag fick en systemkamera till födelsedagspresent för lite över ett år sedan och den har varit flitigt i bruk.

Pia - My Green Blog sa...

Yeah! Underbara bilder :)

Vi har en sak till gemensamt...jag har också ny kamera! He he!

Nu får du lära mig vad du har gjort för förändringar i blogspot - detdär med många små bilder är ju verkligen snyggt.

Kram!

Jemayá sa...

Salits: tack - denna kamera kan jag lita på att den klarar av all sorts ljus, utan att jag själv måste ställa in allt (och oftast fel :(. Dessutom är den stadigare och påverkas inte så snabbt av min skakiga höger hand! Det var helt ljuvligt att vara utomhus idag - livet återvänder igen :). kramar!

Bitte: jag har ju haft en systemkamera redan, men ju mer jag fotar med denna, desto mer tror jag att mina misstankar stämde - att det var något grundläggande fel på den :(. Blev lite misstänksam då jag hade den på reparation en gång och jag itne behövde betala. Fotoaffären som skötte det undrade om jag hade kontakter med firman....

Pia: collagen har jag gjort i Picasa - det är gratis att ladda ner programmet från nätet, sen är det jättelätt att fixa collage, t.ex. genom det. kram!

Ann-Marie sa...

Fina bilder, kanske du har berättat men jag har missat, kameramärke, modell?

Sue sa...

Nice!
The great thing with a camera is that we can have Carpe Diem over and over.

Jemayá sa...

A-M: nej, jag har kanske inte berättat, det är en Nikon D7000, objektiv...ja,vad var det nu (kameran där nere förstås) tror det var 18-200.

Sue: precis! Sökte gamla foton här en dag och blev glad över att jag fångat så många ögonblick från när sonen var bebis! Det är så länge sen redan!

heffamamman sa...

Visst är det härligt med stora bilder i bloggen! Jag kör fortfarande med gamla blogspot (och tydligen gamla Picasa också konstaterade jag då vi besökte kusinerna förra veckan och jag var inne på deras dator). Men vi ska snart köpa en ny dator, så jag väntar med uppdateringarna tills dess. Kan du alltså göra så här stora bilder enbart genom att välja extra stor bild sen då du har laddat upp dem? Toppen isåfall! För jag ändrade ju nåt i html-koden på min blogg för att få stora bilder, vilket kräver en lätt korrigering i koden på varje bild som jag laddar upp på min blogg. Så jag hoppas att det blir lättare sen när jag får ny dator! :) Vår gamla Dell är hissnande 7,5 år nu, men den har fungerat bra hittills.

Vilka härliga bilder på sura katter! Inget lyckligt äktenskap där inte. ;-) Fina bilder på D med kompis också förstås. Ett bra val av kamera tydligen. :)

Marina sa...

Jättefina bilder!! Såå söt pojke och fina kissor. :)

Jemayá sa...

Heffamamma: det var sist och slutligen jätte enkelt att byta. Om jag kommer ihåg rätt så var det via "design"...och kanske "mallar" som jag i misstag stötte på det. Försök söka, det räckte med ett klick, så blev det enklare att använda blogspot! Nu räcker det med att klicka på bilden, så kan man välja hur stor man vill ha (behöver inte alls påta med html-koder) och få bildtexten direkt under! Enda som jag klagar på nu är att det är tämligen svårt att flytta på fotona, när man sen äntligen fått in dem på bloggen. Men det är sååå mycket enklare nu! Jag bytte dator i somras, tror den också var ca 8 år gammal, vågade inte mera chansa att den håller. D ska få den så småningom, då jag orkar koppla upp den i hans rum :).

Marina: Tack! Önskar bara att kissorna skulle vara lite bättre vänner, men gnabbet är på gränsen till lek redan...tror jag :)

Saltistjejen sa...

Vad är det för kamera du har??
nyfiken....

Jemayá sa...

Det är en Nikon D7000, den nyaste Nikon (fick ju vänta på den rätt länge - men det var värt det :). Min gamla var en Nikon D50 - och jag tror att någon del, kanske objektivet eller sen kamerahuset, hade något grundläggande fel. Eller så är denna kamera bara sååå mycket bättre!