söndag 27 februari 2011

Detox continues


Efter två svåra diet-dagar, mår jag igen bra :). I torsdags stannade pannan och jag hade inte fått den hjälp jag räkande med ännu på fredagen, så jag fick börja aktivera mig själv - något som var ytterst tungt just då när jag hade tänkt ta det lugnt och satsa på rengöringen av kroppen. Hade dessutom huvudvärk hela fredagen, men ville inte ta värkmedicin, eftersom det ju just var pointen med det hela - att rengöra kroppen! Det löste sig sen, fick också hjälp av min kusin med att få igång pannan, så nu har vi det varmt och bra igen. Det var verkligen tur i oturen att mommo var på bädden, hennes rum är det kallaste i huset, tyvärr, och det skulle ha varit verkligen jobbigt att få upp värmen där. Om en dryg vecka har rörmokaren lovat att installationen av bergsvärme ska sätta igång - då får vi frysa igen några dagar, men det är ju bättre då man är beredd. 


Nu till veckoslutet blev det besvärligt med dieten. D var bjuden på 4-årskalas och födelsedagsbarnets mamma hade bullat upp med en massa godsaker. Jag vill inte lämna bort allt, men det var lite synd att den goda början blev avbruten med en chokladbakelse...i går kväll blev det också ett halvt glas vin (eko, dock!), det var så skönt att "fira" att jag fått städat huset efter energilöshetsperioden. På morgonen var jag på zumba och sen var vi och hälsade på mommo på bädden (D var med på zumban). Badade med sonen, som sen snällt somnade i tid och jag kunde sitta i lugn och ro och koppla av. 

Nu är jag lite spänd på hur många som dyker upp i dag - jag hoppas att det blir åtminstone 5-10, det skulle vara en bra siffra en sportlovssöndag. Jag vet säkert om tre, men det blir nästan pinsamt - jag talar om kvinnobanksinformationen, som jag hade en annons om här längre ner. Jag bakade till den, men glasyren misslyckades. Suck. Jag har inte smakat på mokkabitarna ännu - det är ju inte liksom meningen att jag ska äta sånt nu just!

2 kommentarer:

Anonym sa...

I went 2 and 1/2 days without my morning coffe and without dairy. That was about all the detox i have been able to commit to. Get healthy for me too, will ya?
jj

Jemayá sa...

Hmmm, my detox wasn't really a real one, I now realize. I did have my usual cup of coffee in the morning (edo, though, and very mild with milk), but I did feel really tired and had a headache for two days, so it was working. In the beginning I cut down on food as well - until there was a 4th birthdayparty...after that I've tried to leave out bread, sugar, potatoes, rice and pasta, just a lot of veggies, soups and a little meat. Haven't lost any wage though :(