söndag 13 februari 2011

Busy weekend



Babysitters are getting ready for their work on Saturday :)

Nästa veckoslut måsta jag komma ihåg att ta det lugnt, trots att D är borta. För det första har jag faktiskt jobb på lördagkväll (ska laga frågor och dra en frågesport), för det andra så har det varit en sån fart på dessa sista veckoslut och trots att jag numera känner mig mera energisk etc vill jag inte att jag blir sjuk bara för att nöjessidan tagit över...Mina erfarenhet är att jag behöver åtminstone en lugnare dag enbart hemma i veckan för att jag ska hinna ladda. Det har det inte varit nu, fast å andra sidan har jag nu kunnat ha lugnare arbetsdagar hemma, till exempel i fredags, så kanske det kompenserar...får hoppas det. Förra veckoslutet gick åt till dans på lördag och att sitta i bilen på söndan. Detta veckoslut for jag och dansa igen....redan på fredan kände jag mig trött, men eftersom jag kommit överens med två av "mina" pojkar att de ska komma och hugga ved och sen vara med D på kvällen, tyckte jag inte att jag kunde stanna hemma :). Dessutom fick jag skjuts igen :) :). Men denna gång var det inte sådär himla kul - inte mera nyhetens behag. Och redan elva blev jag jättetrött. En man som bjöd upp kommenterade att jag såg lessen ut - det var jag ju inte, men började redan längta bort. Det är risken med att inte köra själv, vill man hem tidigare finns inte så mycket val (fast vi hade kommit överens om att åka hem vid midnatt) . Dansen var i Nykarleby, 20 km bort. Jag tror jag var en gång ifjol och jag tror att en gång i året är tillräckligt där. Det är roligt att se en massa släkt, vänner och bekanta - men de flesta är par och medelåldern är rätt hög.

I dag skjutsade jag först pojkarna tillbaka till Oravais och plockade sen upp ett av min fd företrädarbarn, med sina två barn. Har haft dåligt samvete över att jag inte hämtat dem hit på en lång tid, men jag borde inte göra det förrän jag själv orkar med flera småbarn. En snart tre-åring med mycket stark vilja och en bebis var inte bästa medicinen efter en natt man sovit för lite (vaknade redan vid fem, vilket jag inte normalt gör :( . Skjutsade dem tillbaka rätt snabbt efter en rätt katastrofal lunch och har nu lugnat ner nerverna vid datorn :). Dags att fixa mat igen.

Och om någon läser/jos joku lukee/ if anyone is reading/wenn du das hier liest/ KOMMENTERA/KOMMENTOI/COMMENT/KOMMENTIERE - PLEASE, BITTE!! 

11 kommentarer:

Helén sa...

Jag har varit inne och läst :)

Carina sa...

Det är "åldern", Ulla - vi orkar inte hålla igång hela tiden längre utan måste få våra slö-och-slappdagar ;o)

Unknown sa...

Jag orkar knappast nånsin heller vara uppe efter midnatt :) Läser alltid din blogg men hinner sällan kommentera :( Jag håller förresten på och auskulterar till lärare nu, efter en 20-årig "forskarkarriär". Du tror säkert att jag är galen, men det finns i alla fall bättre arbetsutsikter på den fronten...

heffamamman sa...

Två flugor i en smäll då. Pojkarna fick sig en omväxlande utflykt och du fick barnvakt. :) Det andra besöket lät mera komplicerat. Är man själv aningen trött så kan det lätt bli soppa av det hela. Speciellt med småbarn inblandade. Bättre lycka vid ett senare tillfälle.

Ha det så fint i den bitande kylan! Ni har det säkert ännu kallare än vad vi har. Här visade termometern i bilen just -16 grader. Brrr.

Christina sa...

Tjilevippen! från Christina

Jemayá sa...

heheh, nå nu blev det lite mera liv här - jag blir liksom lite deppad om det är 0 kommentarer på inlägg (fast kanske jag bara är tråkig...).

Isabella: jag tycker inte alls att du är galen, tror det kanske är vettigare att börja i lite mera "mogen ålder", så man bättre kan sätta gränser och samtidigt ha mera livserfarenheter att ta till. Jag hade ju nog det också redan, men ändå tod jag nog det på för mycket allvar - när man börjar bärnna ut sig så är det något som är fel! Lycka till! Vilka ämnen blir det...?

Heffamamman: Är urlycklig då jag kommit på dessa barnvakter - de behöver pengar och jag behöver lördagsvakt - ibland...får inte bli för ofta :). Vi hade -31 i morse :( :(.

:)

Saltistjejen sa...

Å Ulla jag förstår att du känner dig trött ibland. Att ha barn tar på energin. At du dessutom gör allt ensam när du har D gör det än mer intensivt.
jag försöker kommentera på dina inlägg, men hinner inte alltid göra det förlåt!
hoppas nu att du kan få en lugn skön "ta-igen-dig-dag" nästa vecka!
Kramar!!!

Marina sa...

Hej!
Jag har också läst. Jag tror det är jätteviktigt med en dag då man bara tar det lugnt. Jag har märkt att det behöver åtminstone jag nuförtiden. Vet inte om det är åldern eller bara det att det ÄR tungt att jobba och ha små barn. Kram!

Jemayá sa...

Saltis: du minst av allt behöver ta till dig av kommentera-uppmaningen! du har hängt med trots att jag skrivit så himla oregelbundet. Stor tackkram för alla kommentarer!!

Marina. jag tror det är jobbet, åldern, tiderna vi lever i...man får hela tiden hålla tungan rätt i mun så det inte slår över åt någon sida, varken med för mycket roligt eller för jobbigt! Nu fick jag en herpesblåsa - tecken på att det blev lite för mycket denna helg...:) Bra om det räcker med det som varning :9. Kramar!

Saltistjejen sa...

Vännen,
jag hänger med för jag tycker dina tankar och funderingar är så intressanta. och jag tycker det är roligt att följa D!!!
Gillar din blogg helt enkelt! Synd bara att vi bor så långt ifrån varandra för det hade varit kul att ses IRL! :-)
Kram igen!!

Jemayá sa...

jag tycker också det skulle vara roligt att träffas - en vacker dag sker det säkert! :)