måndag 21 februari 2011

Kvinnobanken



                                                            


INFOMÖTE   OM KVINNOBANKEN

Gunvor Sarelin-Sjöblom berättar och visar bilder

VABs banklokal, Jeppo
sö 27.2, kl 14
kaffeservering till förmån för kvinnobanken

Alla välkomna!

För mera info om kvinnobanken: http://www.naistenpankki.fi/se/

                         Foto: Gunvor Sarelin-Sjöblom

ps. Jag visste inte hur jag klistrar in en annons på facebook, så det får bli så här i stället :). Meningen är alltså att starta upp någon form av verksamhet här också - jag kan tänka mig att vara kontaktperson, men jag vill själv också först höra vad det egentligen är frågan om!

6 kommentarer:

Unknown sa...

Jag tycker också att det verkar intressant, läste nyligen en artikel om Kvinnobanken i Vbl och gick sen in på hemsidan och kollade, längre än så har jag inte kommit ännu. Tyvärr har jag inte möjlighet att komma på infomötet.

Jemayá sa...

Vi får hoppas att det kommer tillräckligt många, så ordet sprids!

Anonym sa...

Är lite frågande vad händer med dom som inte kan betala tillbaka ett lån o hur mycket är räntan?

Jemayá sa...

Just därför borde man komma på infomöte! Räntan är några procent, tror det var 2-3 (inte 30 som i Grameer bank), men jag vet inte än hur det är med tillbakabetalningen - får mera siffror som info snart.

kramisar sa...

Hej från Kvinnobanken i Finland - den nu 4-åriga självständiga fonden som administreras av Kyrkans Utlandshjälp.Honnörsorden i verksamheten är Hållbar utveckling, dvs att hjälpa kvinnorna till självhjälp,skola, utbilda och stöda. Projektländerna är idag sju till antalet och bybanker/mikrolån är EN DEL AV verksamheten (finns i Kambodja, Peru och Nepal). Bybanken sköts av de lokala kvinnorna,lånen i genomsnitt 25 euro, lånetiden 6 mån.,räntan är 2-3 % och tillfaller bybankens eget kapital.Återbetalningen tillsvidare är 100%. Inga ockerräntor likt "i världsliga mikrolåns-insitutioner". yrkesskolningen och utbildningen i basfärdigheter är a och o.
Kolla webben, framför allt bildserien från Nepal, videon från Peru mm. /GSS

Jemayá sa...

Tack G :)