torsdag 31 mars 2011

...och så var de bara fem

 Hoppsan, så har tiden gått igen. Här emellan har jag hunnit med en snabbvisit till huvudstaden - trevlig men lite väl kort - och jobba rätt intensivt, vilket också inkluderade en dag i Uleåborg förra veckan. Kom på att jag inte haft en programlös dag på över en månad och det börjar kännas. Senast i dag hade jag glömt hem plånboken då jag skulle ta en kaffe på café efter att jag hade fört mormor till bädden - jag ska nämligen ha intervallvårdsledigt detta veckoslut. Som tur är cirklarna små och jag fick skriva upp kaffet och komma och betala nästa vecka - månne det hade lyckats i huvudstaden...?

Det har varit kallt - t.o.m. -18 och -17 på morgnarna, men i dag var det i allafall på plus på dagen (fotot från nästan centrum av Jeppo, Kiitolaforsen).







R.I.P Doris
 Dramatik har vi också haft - i går då jag skulle låsa ytterdörren såg jag till min stora skräck en kanin springa - utanför buren. Elmer var på utsidan. Det gick inte bra att fånga honom med en Pekka som ville jaga honom och en Daniel som skulle hålla i mig...till sist öppnade jag hålet som Elmer hade gjort i taket av hagen (det är ju så mycket snö, så det var bara att lite sträcka på sig...) och som jag redan hade hunnit stänga (gissa om jag bannade mig själv då han sprungit några varv undan oss och sen tänkte att det är tryggare i hagen och försökte ta sig in och inte hittade hålet :( , så han skulle slippa in på natten om han ville. Jag visste det fanns en risk att Doris skulle komma ut i stället, men jag orkade inte mera bry mig. I morse såg jag bara till Elmer - på utsidan av buren igen. Ikväll då vi var där ute, hittade jag Doris kropp. Det var som jag gissade - såg den svarta frassen (=hankatt) i ladan igen - den tycks känna på sig när det börjar vankas kaninstek, jag är nu helt säker på att det var den som käkade upp Doris syster Lilla My i somras och nu fick Doris också.

För att vara ärlig måste jag säga att jag inte är lessen alls. Jag har redan funderat på att sälja henne, då kanske jag kan sätta Elmer ihop med de andra - de är ju trots allt hans syster och ungar....Doris går ju inte ihop med Maya. Men då Doris och Elmer var så gulliga tillsammans... jag hade inte hjärta att sära på dem. Nu gick det såhär i stället. Fick fatt på Elmer med grannens håv och nu är han i en pytteliten bur i fähuset bredvid Mayas och hennes dotters Elsas kätte, så de ska bli mera bekanta med varandra. Försökte sätta in honom dit, men Maya bara jagade honom, trodde inte hon kunde vara så aggressiv. Jag hoppas hon lugnar ner sig då hon har honom bredvid sig en längre tid. I maj ska pojkarna Oskar och Leo till veterinären, efter det hoppas jag att de alla kan vara tillsammans ute i Elmers och Doris bur och hage. Håll tummarna att de alla kommer överens då!!!
Sonen ville rita Doris som nu åkt upp till himlen och äter gräs och skuttar lycklig omkring :). 
Elmer i dag (innan jag fick fast honom)



Pekka tyckte det var jätteskoj att jaga kanin, men jag låste in katterna i natt och Doris var borta redan i morse, så jag är säker på att det var den främmande katten som var boven. Jag bara önskar att alla kattägare skulle kastrera sina hankatter, så de inte kommer och ofredar eller äter upp andras djur.


2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vilken fin teckning D har gjort!! Hoppas nu att det går bra för dina andra kaniner. Och att de kommer att komma vöerens också. I framtiden. De kanske bara behöver vänja sig lite??
Och sedan måste jag fråga en sak. Om en katt är kastrerad jagar den inte längre då????
Kram!

Jemayá sa...

Saltis: en kastrerad hane ger sig ju inte ut i byn för att söka honor att para sig med! Visst rörs den på sitt revir och jagar också, men den far inte så långa vägar. Vad jag vet har mina närmaste grannar inga katter, så denhär svarta har kommit lite längre ifrån - och stannar ofta i många dagar :(. Får begära skadestånd, bara jag får veta vems det är! kram!