söndag 14 oktober 2007

GRRRRRRRR

Jag gjorde ett stort misstag i dag - tänkte att nu då jag hade lite tid, såhär på söndagen, ska jag installera digiboxen.
.....
Det goda humöret är puts väck, digiboxen oinstallerad, D har gråtit.

Jag kom så långt som till automatisk kanalsökning, den sökte och sökte, hittade ingenting. Under tiden försökte jag fixa mat till D, med stigande irritation över att det inte är så bara att koppla i och låta den göra jobbet. Behöver jag ens säga att maten inte dög (ok, testade något helt nytt, men ändå)? Tillbaka till tv:n. Läste manualen igen - KOAXIDALantenn, eller något sådant, har ni hört om det? Jag trodde jag kunde svenska. Tänkte att kanske det då ändå är vanliga antennen, kopplade den till boxen. Den sökte och sökte, hittade inte den minsta lilla kanal. D var såklart också intresserad av vad som var på gång, och började byta kanaler han med via tvn...när det inte uppskattades, gick han och grävde fram en kläborste någonstans och bestämde sig för att hacka i glasdörren på skåpet med den. Icke populärt med en mor med ett åskmoln färdigt på huvudet. Men jag insåg i det skedet att detta inte lyckas. Misstänker att den gamla videon är boven, kanske. Nu är alla sladdar tillbaka där de först var, digiboxen död och jag gick upp för att avreagera mig här, medan mommo och Daniel ser på lugnande psalmsång på tv. Tur att jag har fyra månader ännu på mig att få den j-a boxen inkopplad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

You can do it, but wait until you´re calm again.Skickade per mail www.digitv.fi instruktioner för hur man ska göra om man hade video också.Dock hade vi inte själva hjälp av dessa eftersom vi har ännu fler boxar att anpassa digiboxen till.Lycka till! You can do it. h.Katri

Anonym sa...

Jag brukar bli irriterad på att min gubbe blir ett åskmoln då han ska installera digiboxen eller nåt annat, men det skulle väl vara ännu värre att måsta göra det själv... önskar dej kraft och ork såhär i höstmörkret.
Isabella

Jemayá sa...

Tusen tack Katri för instruktionerna - helt annat än vad som följde med boxen! Nu funkar den (men inte där videon är....måste köpa extra sladdar för det!)

Isabella: tack! Och var tacksam åt din gubbe, det är otroligt frustrerande med manicker, man tror sig förstå och kunna läsa innantill, och sen är det inte så bara.