tisdag 16 oktober 2007

OM...

du var en mus, skulle du vara rädd för detta på bilden? Trodde väl det. Eftersom vi inte mera har katt, håller vi på att översvämmas av möss...och kanske ännu större gnagare. Jag kan inte tänka mig att det ljud som hördes under trappgolvet i går kväll kan ha kommit från en söt liten mus. Jag var rädd att gå ner i morse, tänkte att efter det knastrandet rasar säkert hela golvet in.
Trappan står kvar, men mössen är gammalmodiga, de förstår inte att de ska vara rädd för mösskrämmare i köksskåpet. Hittills har de helt ignorerat ultraljudet och de rött blinkande ögonen på "katten". Å andra sidan står det på paketet att det inte funkar genom väggar och golv...det var ju bra att veta efter att jag köpt tingesten. Jo, sån är jag. Bestämmer mig för något, och så tänker jag inte mera efter, förrän det är för sent. Hade sett en annons om en dylik skrämmare, men de hade tagit slut i butiken då jag frågade efter dem. Bad dem beställa, förstod inte att fråga desto mera, utan bara tog den och betalade (mycket) då den kom.....
Jag tycker det är så barbariskt med musfälla, och jag avskyr att den inte alltid fungerar som den ska - blev tvungen att mörda en mus som hade blivit fast bara i svansen och försökt gnaga av den för att komma loss. Tänkte släppa ut den på gården, men märkte att också bakbenen var lama. Det fanns ju inget annat alternativ än att ta livet av den (med en jättsten). En annan som fastnat med bakbenet slank iväg innan jag hann göra något. Usch. Så hellre än att låta dem pinas, tänkte jag att jag försöker hindra dem från att alls komma in. Men de förstår inte sitt eget bästa, tydligen. I kväll har jag sökt på nätet om platser med upphittade katter i närheten. Trots att fåglarna ute mår bättre, står jag inte ut med all mösskit överallt inomhus, så det kan bra hända att vi blir kattägare än i år.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Katter är nog bra på landet, iom att vi har hästar dras en del gnagare dit :(. Jag är lika mesig som du så bättre att katten sköter dödandet. Vår frass är kastrerad men hur bra jägare som helst, att kastrerade frassar är lata är en myt (snarare handlar det väl om att folk göder dom för mycket så de orkar / ids inte jaga)!

Anonym sa...

hej, mössen börjar nu söka sig inomhus när det blivit lite kallare ute. Ett som fungerar är en s.k. musbar från en vanlig järnhande. Är förstås gift, så om du tycker det är för tufft så... Mössen äter av det (giftet), blir törstiga och söker sig utomhus och dör. Du bör naturligtvis vara noggrann med vart du sätter det eftersom du har en "Nicke Nyfiken" som gärna kollar och smakar allt, men det finns säkert rum, skrymslen och snår dit han inte slipper alls. h. Kiika

Jemayá sa...

B-M: min erfarenhet av kastrerad katt är samma. har kanske bara lite svårt för att ta ny katt ännu...

Kiika: nääe, jag tycker nog detdär låter för brutalt...får bara hoppas de lugnar ner sig (har kommit ca 3-4 per dag i fällan!!) och i något skede blir det nog katt!