lördag 26 januari 2008

Nya rum

I lördags, efter att gästerna hade åkt, började jag tömma mitten av arbetsrummet, så att en vägg skulle kunna byggas där medan vi var borta.

Såhär såg det ut då vi kom hem - underbart att inte behöva lyssna till bankandet då väggen sattes upp! Nu gäller det att fixa först mitt arbetsrum till höger och sedan småningom Ds rum till vänster.



Såhär långt har jag kommit i dag när D var hos sin pappa - över halva väggen är tapetserad, men så tog rullen slut....Ville ha något uppiggande, men nu funderar jag om det blev lite väl uppiggande :(. Det kanske blir bättre bara jag hittar lämplig bård som binder samman mönstren, hoppas jag! Har flyttat skrivbordet dit var hyllan fanns på förra bilden (jösses, vilken mängd sladdar!!) . Nu funderar jag på den infällda hyllan, den måste ännu målas, ska jag måla den vit ännu, eller kanske någon annan färg inuti...kanske sätta av oranga tapeten dit in?! D somnade som en stock i kväll, han har lite feber. Jag hoppas det bara beror på kindtänder som envisas (han har hållit på att gnugga dem igen) och inte "riktig" feber.
ps. Var just och läste Trollmammans blogg - hon har en otroligt verbal liten en där hemma. D har inte imponerat så stort på det området än ("mamma" och "kacka" har varit mest i bruk). Men i Hfors kan jag nästan svära på att han sa "mamma e jäär" (=mamma är här), då han hittade mig i ett rum och i kväll när han kom tillbaka med sin pappa och fick se mig, sa han "mamma täär" (=mamma där). Mamma e så stolt (och lättad :).

5 kommentarer:

Anonym sa...

Cool tapet, tror nog det blir bra med en bård. Språkutvecklingen tycks precis som mycket annat variera hur mycket som helst. Så he komber no :) Ett tu tre pratar D så mycket att du inte vet hur du ska få tyst på honom.

Anonym sa...

Bra färgval, att du inte valde "kalla" pojk-blåa färger.Det blir jättefint när det är klart.
Katri

Anonym sa...

Jag känner igen detta med att vänta på pratet. Min 10-åring pratade väldigt dåligt till 4 år....sedan fick han hjälp och numera pratar han hela tiden, total mundiarré :). Ibland undrar man om han har nåt han måste ta igen :).

Fint blir det med bygget, skönt att ha gott om utrymme!

hälsar Britt-Mari

Annika sa...

Wow, snyggt! Mkt inredning på mina favvisbloggar nu när jag läser ikapp efter veckan i Florida.
Förstår att det var skönt att slippa alla hantisar, tur att ni kunde resa bort.

Jemayá sa...

Trollmamman: jo, det brukar vara så att man aldrig är nöjd :). Bården tycks bli lite besvärlig, letade igenom ALLA tapetböcker hos Wdal i nyykaabi - hittade ingen lämplig och var helt slut! Så "jakten" fortsätter sakta men säkert.

Katri: det är mitt arbetsrum där det är så randigt. Ds rum ska troligen få egenhändigt målade djur etc, bara det lyckas (senaste budet, jag kan ju ändra mig än :)

BM: jag vet ju att det är individuellt med utvecklingen, och jag behöver ju inte vara orolig än. Bra att veta att jag kan vänta tills han är 4 :).

Annika: Faktiskt! Helt ljuuvligt att simsalabim ha en vägg klar, tyvärr var den inte målad/tapetserad, men på ett sätt är det bara skoj att göra. Hoppas jag snart hinner och läsa om din resa, har en liten en som rycker mig i armen nu just :)