onsdag 30 januari 2008

Hantverk

Dagarna är fyllda med jobb så att omgivningen igen fungerar. Nerverna började redan spännas då saker var nedpackade och andra fanns på "fel" platser, men nu är i allafall arbetsrummet rätt ok igen, så det börjar kännas bättre. Grundmålade idag väggen i Ds rum - såklar tog målet slut halvvägs....men fick i morse en idé på mamma-barn. Där finns en ny väggmålning, och tänkte att jag också ska pröva. Funderade på det tidigare, men skippade idén, tänkte att det blir för jobbigt. Men nu är jag redo :). Någon som vet om det går att använda akrylmål på målad spånskiva...?
D har varit lite upp och ner, jag tror det är tänderna. Magen hans har varit lös och humöret har inte varit det bästa. Men jag tror att det också börjar lugna ner sig nu - i natt fick jag för första gången på länge sova ensam i min säng, hela natten! Klart jag ändå vaknade, för jag var ju van att bli väckt, men det bådar gott för kommande nätter!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med målandet av bild på väggen...om d e d du planerar. Det har alltid varit min dröm också, ända sedan 80-t då jag var au pair i USA o där hade babyn i sitt rum en vägg med målade nallar o träd etc.Och nu just e d jätte poppigt att använder stora shabloner o målade el tryckta motiv på väggar, rent inrednmässigt. Lycak till, du hittar säkert mer målarinfo på nätet.kram katri

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Annika sa...

Hoppas att målningen går bra!!
Det gör den nog. Men det gäller ju att ha färg så det räcker :-)
Gillar bilden också, haha!!!

ulrika v sa...

Fint och snabbt fixat med rummen! Tycker om lösningen att dörrväggen till Ds rum är sned. Blir mer levande så. Hur känns det annars att inte mer ha ett stort och öppet rum? Vi funderade ju mycket på det när vi planerade vår vind och valde att hålla det stort med en halvvägg som skiljer av arbetshörnet. Är det inte härligt annars att få arbeta "med händerna"? Jag kan ibland få sån lust att genast måla vår vägg, fast det inte alls är första prioritet nu. Och att röja upp bland alla flyttlådor och få ordning - det längtar jag efter. Tycker att jag inte alls hinner med det, så du är flitig som fixar - njut av skapandets glädje!
kram ulrika

Jemayá sa...

Katri: har inte tålamod att surfa på nätet. Schabloner och sånt är "no-no" - "vill själv" :). Men vi får se, kanske det blir enfärgat eller tapeter om det inte lyckas!

Annika: jo, det är ett litet orosmoment detta med färg - jag antar att det blir flera turer till bokhandeln (där de säljer färg) innan jag är klar! Jag gillar köksfönstret med tre små handtryck (fick bara ett att synas på fotot) - vet inte om jag alls ids tvätta det mera :)

Ulrika: jo, det var en bra idé att göra väggen sned (farfars!), har inget emot att det blev mindre, faktum är att det är lättare att möblera! Och väggen är byggd så att den lätt kan tas ned vid behov! Fast om jag ska lyckas med min väggmålning, får den nog så lov att stå kvar! För mitt psyke var det viktigt att få i allafall mitt arbetsrum mer eller mindre klart, så jag kan vistas och jobba i det utan att hela tiden påminnas om det som är ogjort och irritera mig på att inte hitta något. Men jag får också öva mig lite i att ha tålamod med Ds rum, det hinner jag helt enkelt inte med riktigt nu just. Vi njuter säkert båda, du och jag, riktigt ordentligt sedan då det är riktigt klart - "den som väntar på något gott..." ;kram!)