måndag 29 mars 2010

Sjukstugeaktiviteter

Förra veckan då D var sjuk, var han ändå inte tillräckligt sjuk för att vilja vila och sova. Det gällde att hitta aktiviteter. Kom på att vi skulle kunna måla mitt gamla dockhus, som ser ganska tråkigt ut - det är min pappa som byggde det till mig. Kommer inte ihåg att jag skulle ha lekt speciellt mycket med det, men nu skulle det ju kunna vara kul :). D orkade måla ungefär det som nu syns på bilden...i bakgrunden syns ju mitt projekt - jag undrar verkligen när jag ska få tid att göra väggen klar. Det är så lite mera, men det kräver ändå några dagar ostört målande.

D hade stegring i går kväll och sa att han hade ont i örat, så jag lät honom vara hemma än i dag. I natt har han sovit med en liten bit vitlök inlindad i bomull i örat - jag försöker med både invärtes och utvärtes behandling. Han sov jättebra, tror inte jag vaknade en enda gång i natt, så jag hoppas verkligen att han är på bättringsvägen nu. Min mamma däremot har mycket vätska i lungorna, på torsdagen ska de röntgas på nytt - jag hoppas hon får komma hem till påsken, och att hon i varje fall skulle kunna vara hemma över sommaren. Om hon ännu lever i höst måste vi nog fundera på tätare intervallvård.

Jag närde ett hopp om att D skulle hålla sina leksaker i sin nya leksakshörna bakom den nya soffan...det har fungerat sådär, men nu när han är hemma hela dagarna, har allt flyttat tillbaka till "fel" sida igen.

Och jag då...det hjälpte att skriva av sig igår. Fick energi att börja städa i huset och det redan gjorde att jag kände mig bättre. I dag testade jag på att hugga ved igen... nu gick yxhandtaget (hmmm, -skaft heter det ju!!) av. Man kan inte annat än sucka :). Men hittade pappas en äldre yxa och även om den såg rostig ut och var tyngre, så gick det faktiskt bättre att hugga med den. I natt frös det på, så det går att köra runt på vår gård igen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

hmm, kanske en lösning på yxproblemet skulle vara att du skaffar en elektrisk vedklyvare?

Låter fint att du fick en energikick igen. Hoppas att din mamma får vara hemma o fira påsk med er. Hur ska du klä ut D den här påsken? Minns så söta bilder från ifjol :)

StrandMamman

Annika sa...

Vitlök i örat har man ju hört ska hjälpa. Gjorde det det?
Håller tummarna för att din mamma ska kunna komma hem i påsk!
OCH att hon ska kunna vara hemma i sommar.
Kram!

Saltistjejen sa...

Det är inte lätt med sjuka barn- Av ngn anledning blir de inte alls så trötta som vi när vi blir sjuka. Själv vill man ju oftast bara sova och vila men inte barnen inte! Så det gäller att förska aktivera dem samtidigt som man vill att de ska ta det lite lugnt.
Dockhusmålning lät ju som en jättebra aktivitet tycker jag!
Och det där med leksaker i ett hörn tror jag man tyvärr kan glömma. Barnen vill vara där det finns utrymme samt där man själv är, vilket blir på golvet i kök eller vardagsrum oftast... :-)
Hoppas ni alla mår bättre nu!
Kramar!

Anonym sa...

Kära du, har först nu fått läst både detta och föregående inlägg. TUFFT har du (haft)det - du förtjänar verkligen en ljusning mycket snart! Hoppas det hjälper när våren kommer på allvar och snön smälter. Vitlök är ju bra mot nästan allt. Och mycket bättre att ta till än antibiotika, om nån frågar mig. Stor varm påskkram från Gunilla

Jemayá sa...

Strandmamman: jag har hört om det tidigare, men då jag frågade om priset, fick jag höra att det är jättedyrt. I dag fick jag reda på att det inte alls är det - personen jag frågade måste ha missförstått mig. Så JA, absolut elektrisk vedklyvare (så fort jag har betalt soffan och Frankrikeresan... :). Har inte hunnit fundera på påskutstyrseln, tror det blir repris från ifjol :) kram!!

Annika: jaa, jag tror nog vitlöken hjälpte - då jag inte satte den dit, fick han ont igen, trots medicinen! Ja, mamma kom ju hem till påsken, takc och lov, nu får vi bara hålla tummarna att det skulle vara stabilt i många, många månader!! kram!!

Gunilla: ja det har varit en tuff vinter för många, TACK OCH LOV börjar den äntligen vara över. Skulle ha velat pröva med vitlök först, men hade inte en chans att göra det. Å andra sidan hade han ju haft hostan också, så kanske det var bra att ta död på alla bobbor denna gång. Men blir han sjuk hos mig nästa gång, så tar jag nog till vitlök först!! kramar!

Saltis: du har så rätt med leksakerna, men som tur är har jag mormor att ta till - hon kommer inte fram med rullstolen om alla hans grejer ligger på fel sida, så nu har han faktiskt börjat bättra sig!! Tack - vi mår alla riktigt prima nu :) KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Vitlök i örat lät lite kul! Kom och tänka på pojken på mitt dagis som hade en "morot i örat" trodde jag. Han hade fått rör och jag trodde de var oranga och liknande morötter eller sådana där oranga pinnar utmed vägen på vintern. Ingen aning vad jag fick det ifrån! :)