onsdag 25 november 2009

Tänk positivt, lita på att det blir bra!

Tänk att det ska vara så himla svårt att komma ihåg att förlita sig på att allt ordnas till det bästa. Men när jag blir trött och känner att jag inte hinner med, tar jag stress för flera kommande dagar, ja ibland månader, istället för att ta dagen/stunden som den är och lita på att helt överraskande saker kan hända och ändras och det som känts som svårt/besvärligt inte alls blir det. I dag var en sådan dag då jag blev påmind om tillit och att inte ödsla så mycket energi på att oroa mig.

Det började med att jag kom på att jag ju sett några överlevande blommor i trädgården och gick ut med ficklampan i morse. Så mamma fick ändå en bukett på födelsedagen :) (kanske inte världens vackraste, men ändå...). Tror nog det är första gången jag ännu plockat blommor vid nästan lillajul! Men det kändes i varje fall bättre att ha något till henne. D "signerade" också kortet hon fick, det gillade hon ju bäst.

När jag kom till jobbet blev jag verkligen positivt överraskad, min snälla förman (-kvinna) gav oss alla som "höll fortet" förra veckan då hon var borta en chrysantem. Några dagar var vi ju alla nya, då alla de erfarna av en eller annan orsak var borta. Blev jätteglad över blomman, den var ju inte väntad och kom perfekt för mig - var glad resten av dagen. Speciellt då jag inte blev trött och slut som jag befarade och dessutom kunde gå hem tidigare än jag hade trott, trots att jag inte hittade vikarie.

D "vilade" sig på soffan här uppe och lät mig skriva dethär, det var också en positiv överraskning! Nu gäller det att sluta skriva på datorn och städa lite där nere ifall någon skulle råka komma.

5 kommentarer:

Helén sa...

TACK för att du med detta inlägg påminde mig om att lita på att allt blir bra! Sömnlös har också jag varit några nätter, dagarna fyllda med problem som för med sig oro och ångest. NU ska jag tänka: allt kommer att bli bra!

Saltistjejen sa...

Härligt med lite positiva överraskningar!
Det är som du säger ofta lätta att missa att se de där små plussakerna omkring sig. MEn de finns ju faktiskt! Härligt att du lyckats med detta idag!
Kram!!!

Anna, Fair and True sa...

Coolt med blommor som fortfarande blommar i slutet av november!

Anonym sa...

Även jag behöver en påminnelse om att allt ordnar sig, just nu känns det inte riktigt så. Trollet trotsar som tokig och på jobbet har jag tusen saker jag vill hinna med innan jag far på mammaledigt. Så nu har jag börjat "jobba på nätterna" igen :( Men jag måste försöka se det positiva även i små saker...

Trollmamman

Jemayá sa...

Helén: oj nej, hoppas du lyckades hitta dendär lugna vrån inombords, som litar på att man kan släppa taget och bara vänta - det är inte så lätt! kram!

Saltis: överraskningsblomma direkt från morgonen på jobbet gör nog det svårt att vara hängig resten av dagen :). kram!

Anna: penséer är fenomenala!! Men nu är det varmare än det varit förr om åren, den lilla kallperioden med snö räckte inte tillräckligt länge för att hinna ta livet av dom, tack och lov. Fast många fanns nog inte!

Trollmamman: ja du har ju hormonerna att tampas med också - kommer ihåg att jag ofta vakade från fyra på morgonen då jag var gravid. Hoppas du får mammaledigheten snart!!