tisdag 25 december 2007

Jul

Här kom vi igång med julfirandet. Blev lite spännande först - ljusen började inte brinna, och det var söndagkväll (inga butiker öppna...). Hittade tre extraljus, vilket räckte - efter att det tredje ljuset byttes ut, blev det äntligen ljust i granen, pust! Julafton söker sina nya traditioner, var riktigt villrådig mitt på dagen, visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Vi hade redan varit till gravgården (inte samma stämning förstås, när det var ljust och halvstorm, så man knappt fick ljusen att brinna....), för D skulle ju sova på eftermiddagen och sen skulle vi äta före julgubben kommer. Kalle & co uppskattades av den unga generationen och fick ett nytt skimmer för den äldre av de förtjusta utropen...Maten uppskattades däremot inte, endast skinkan dög. Men sen kom HAN...


D var inte alls rädd för den glada tomten (kände han månne igen rösten...?) - D agerade tomtenisse och samlade sina egna grejer i en hög på golvet och fördelade de några andra paketen till mommo och mamma :). Men mamma har börjat undra om tomten faktiskt finns på riktigt - han gjorde ett extrabesök dagen före julafton. Så länge vi var i badet hade han (hon?) lämnat ett paket på köksbordet och ännu vet jag inte vem det kan vara som lämnade det?

Vilka fantastiska presenter D fick - tack till faddrarna och barnvakterna, ni skämmer bort oss!! Konsumtionshysteri? Så kan man se det.... Men jag är jättetacksam för att D nu fick nya, fräscha leksaker att leka med (har satt bort de gamla, kanske jag plockar fram dem till sommaren :), det hjälper mig och dessutom fick han sådana som han verkligen gillar - bilar, traktorer, duplo, och som speciellt mamma gillar: böcker och cds (gav mig själv en dvd-spelare i julklapp i praktiken, handlade den redan för en månad sedan, men fick den i gång först de senaste dagarna!). Den gröna traktorn var min partner i dubbelsängen i natt...den var lite för stor för att sova med D. Jag var klar för sängen redan kl nio (spänningen hade tydligen tagit ut sitt :), medan D var så uppspelt så han inte fick sömn förrän någon gång efter tio, men halv elva sov vi alla tre gott (D, jag och traktorn)!

6 kommentarer:

Annika sa...

VILKA underbara bilder!!! SÅ fina! har klickat upp varenda en. Ert hem ser så fint i Juligt ut!!
Bra present du fick, nu kan du kolla in en massa roliga filmer...
Och D så söt och julig han ser ut då!!
KRAMAR!!

Anonym sa...

Oj så fina och stämningsfulla julbilder! Daniel ser ut som en riktig tomtenisse i sin fina jultröja! Vad roligt det skall vara för din mamma att få uppleva jul tillsammans med dig och Daniel, det är ju en speciell stämning då det är barn med i firandet! Ha en fin fortsättning på helgen!
Marianne

Anonym sa...

Vilka underbara julbilder! Vi hade också en egen liten lill tompe som han själv säger som delade ut julklapparna, vissa som inte hörde hemma i hans hög hamnade också där :) Nån riktigt tomte vågade vi oss inte på, trollet är inne i en period då främmande kara är lite farliga.

Anonym sa...

Hej Ulla, thanks for sharing, härliga stämningar.Kram tant Katri

Jemayá sa...

TAck till er alla - julafton är nog alltid en fin dag, med eller utan tomte :)

Petchie75 sa...

Åh, jag älskar andra fotot - det är såååå stämningsfullt och påminner om jular jag har sett på film / läst om i böcker. Hoppas att julen 2008 blir lika fin!!