fredag 28 december 2007

Vad bra det blev!

Några veckor före jul fick jag ett litet stänk av "singel-storhelgsangst", blev rädd att vi sitter ensamma hemma hela jul och nyår. Sen glömde jag tack och lov bort att vara orolig och nu har det varit jättebra - efter min vilodag har vi varit bortbjudna varje kväll till släkt och vänner, i går bjöd jag själv en vän, som ställer upp i ur och skur, och hennes familj på "gourmet-middag", dvs hämtade pizza från lokala caféet :). Kände mig inte riktigt redo att kocka festligt för flera ännu. I dag var vi hos min kusin i Ylihärmä, D sov hela vägen hem, vilket inte var så länge. Så i kväll somnade han 21.15 - hurraa! Våra rutiner har varit lite hit och dit - i går kväll somnade han halv tolv (och jag). Jag hoppas att vi småningom ska hitta tillbaka till mera normala vanor. Nu är jag så "mätt" på socialt umgänge, så jag tror inte det blir svårt att ha ett lugnt nyår hemma. Kan sikta in mig på att bli du med året som gick och förbereda mig för det nya som kommer. Det är så trevligt att veta att det är mycket skoj på kommande i januari - Ds rum ska byggas, eller egentligen ska ett rum balkas av (har börjat få lite idéer om färger och inredning), jag ska få gäster och sedan troligen åka till Hfors. Dessutom fick jag två goda nyheter i dag - jag mister inte mitt vårdstöd och jag fick veta hur jag får diskmaskinen att fungera igen. Det var bara att starta den igen :(, genant, men som tur var behövde ingen komma hem och konstatera det, det räckte med att få tipset per telefon. Tydligen hade diskvatten runnit in fel väg och jag visste inte att det inte rinner ut utan att pumpen är igång...Nu ska jag dra nytta av en lugn stund framför tv:n. hejdå!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som att ni har haft en bra jul! Sömnrutiner... H har vakat till 01 - 01.30, vaknat 6-7 tiden och försökt sig på att börja se barnprogram på tv... jag väntar också på återgång till normala vanor!

Såg att D figurerade på JT, man blir så glad av den bilden! Grattis Barbro via den här kanalen!

Ha ett gott slut och grattis i förskott på födelsedagen :-)

Hälsningar från Ejdevägen

Annika sa...

Låter verkligen som du har haft bra dagar...
Och så verkar det som att du har så många fina vänner som finns där för dig i vått och torrt! Härligt!!
Ähum, tur att ingen kom och skulle laga diskmaskinen då ;-)
Gott Nytt År!!

Anonym sa...

Stort grattis en dag i förskott på födelsedagen!
Nyårskramar från Maggi.

Anonym sa...

Hej. Så skönt att ni haft en bra jul. Hoppas detta positiva fortsätter. Nåja, visst kommer det ups and downs, men det hör tydligen till och är normalt hos alla. Önskar dig och D och mummu ett riktigt gott nytt år, och speciellt till dig - ett jätte-jättegrattis på din födelsedag!! Kram Kiika

Jemayá sa...

Ojdå, det tycks inte bli bättre med sovvanorna med åren....fast i tonåren får man väl inte upp dem ur sängen mera :).

jaa, dendär diskmaskinen...jag önskar någon skulle ha berättat åt mig direkt vad jag ska göra!

tack och kram tillbaka!

Tack Kiika, gott nytt år till dig och din familj också!

Och gott nytt år till alla er andra också :)