söndag 20 september 2009

Söndagsflöde

Eftersom jag inte hinner annat får ni delta i mina kaotiska tankeprocesser en dag som inte är riktigt bra. Sinnet bombaderas av fragmentariska kommandon, men kroppen är en splittrad massa av olika impulser.

Ligga i sängen och läsa böcker - men orkar inte koncentrera mig. Ut och cykla i det vackra vädret, ringa S om hon vill komma med? Men borde ju dammsuga mösskiten ur köksskåpet. Såga ner jättesnöbollsbusken så jag kan anlägga ett jordgubbsland på samma plats. Göra en plats för ett litet ..vad heter det, plats att grilla på, med stenar runt omkring. Inte ens orden och meningarna hänger samman. Tvätta i allafall golvet i vardagsrummet så du får in mattorna.

Meditera en stund, nu då D är borta

"tänk på tårna, vad känner du? Känner du något? Andas in i fo" - riiiing, riiiing, riiing (andas andas) riiiing riiing (men SVARA mamma) riiing riiing (s-t-n, p-le, att man inte ens ska få koppla av i lugn och ro) "jo, hej, jo, jag ska se vad hon gör där nere då hon inte svarar" - "du har telefon!!!!"

Om från början: andas, andas, koncentrera dig på tån. Månne man borde stryka på träskydd på stockarna innan man för ut dem? Åh, då någon skulle komma och hjälpa mig bära. Det skulle ju vara skoj att få den nya sandlådan klar så fort som möjligt, bra idé av M med stockarna. Men bara man skulle hinna göra den. Javisst jag, andas, andas, låret, andra foten. Måste printa ut födelsepresenten. Näää, det blir inget dethär. Lite blogg då, velat skriva om min identitetskris, men inte hittar jag ens fotot på mig själv som cirka åtta åring hos fotografen i gulblommmig blus, rosa kjol och långa bruna ben. Vill bejaka mitt inre barn, men har problem att hitta henne. Och snart börjar väl mamma ropa på mat - vad ska jag laga, något snabbt, ohälsosamt och så har jag igen dåligt samvete över att inte koka hälsosamt med glatt sinne. Suck att jag ska vara så upp och ner i dag, i fredags gick allt som en dans. Städade halva huset som i ett rus, ringde skattebyrån, arbetskraftsbyrån (roligt att de blev så glada att höra att jag fått jobb :), förberedde måndagens polisbesök. Men dagen tog slut lite för snabbt, andra halvan av huset blev inte klart och det har gått seeegt att avsluta det jag började. Får ändå vara glad att tröskan behövde repareras (fast kan tänka mig vad kusinen sagt om att den fina dagen inte gick att använda till skördearbetet), hade rent av börjat må dåligt över hur smutsigt och stökigt det var i huset. Och två dejter på ett veckoslut - med samma man. Sandra Bullock i "the proposal" igår, tur vi inte valde Stig Larssons Salander, vad den nu hette. Lättsam romantisk komedi passade mycket bättre. Suck, kanske det inte blir något desto mera, mycket börjar tyda på att vi kanske ändå inte är ämnade att sällskapa med varandra. Får vara glad ändå att jag via annons träffat en helt vanlig, hygglig österbottnisk kille med trevligt utseende. Ett steg i rätt riktning i varje fall för mig som inte kännt minsta lilla intresserat stygn på åratal. Känns på något sätt skönt att ändå ha en liten bräcklig kontakt till en man på en nästan romantisk nivå.

Få se när hon börjar ropa efter maten. Solen skiner, borde utnyttja det, inte sitta vid datorn. När jag i fredags i butiken berättade åt väninnan om min energiknyck, undrade hon om jag hade mensen på kommande. Troligen, varför skulle jag annars vara på så risigt humör i dag och känna mig såhär , oförmögen att hitta balansen. Måste fara ut, naturen brukar hjälpa. (råddigt jag vet, men det är bara en bråkdel av den pladdrande strömmen som forsat genom mitt huvud idag - ai äm ö sårry...bästa jag fick till stånd i dag!)

7 kommentarer:

Ann-Marie sa...

Känner igen mig, svårt att få ngt vettigt till stånd när man bara håxar på allt som borde göras. Och även om man kanske gör en hel del vettigt såna dagar känns det ändå som om man inte har fått gjort ngt.
Man borde kunna släcka ner och bara ta en sak åt gången; men det är lättare sagt än gjort, jag vet!

Hoppas verkligen det har lugnat ner sig för dig!

Jag har haft en bra dag idag, mest ute i det vackra höstvädret!
Kram!

Helén sa...

Förlåt, men jag skrattade högt när jag läste ditt inlägg! :D
Skrattade för att jag så känner igen mig. Huvudet fullt av tankar och planer, borde det och ska det och hoppar från ena projektet till det andra. Och ingenting blir gjort och samvetet plågar en och när man lägger sig tänker man att i morgon, då! Då ska jag göra allt det jag inte gjorde i dag och så snurrar skivan igen... Och man blir så t r ö t t av att bolla alla tankarna fram och tillbaka så till sist skiter man i allt. Och tänker att det löser sig nog ändå. Vilket det ju naturligtvis inte gör, för det är ju ingen annan som gör det än vi själva.

Det är inte lätt att vara kvinna!

Hoppas du har en bättre dag i morgon och allt löper som en dans igen!

Henrik sa...

inte lätt att vara kvinna,,,
själv skriver jag kalender, då är jag mycket mer effektivare och får mycket mer gjort.

Kram !

Annika sa...

Kul inlägg, jag sitter också här och ler (f'låt).
Sådär kan det ju kännas, och kanske än mer för dig som känner att du MÅSTE klämma in massor under den helg då du är barnledig.
Så synd att du inte tror att det blir ngt med dejten.
Men filmen ni såg är ju rätt bra iallafall. Jag gillade den!
Idag blir det säkert en mkt bättre dag!
Kram!!

StrandMamman sa...

Oj oj oj.... vissa dagar blir helt kaotiska för att man inte får nånting gjort, åtminstone inte det man tänkt sig. Andra dagar kan det flyta på hur bra som helst. Medeltalet är rätt ok ;)

Synd att det tydligen inte var "den rätte" du dejtade, det är kanske för att någon annan väntar på att göra inträde i ditt liv... ?! Kramar!!

Jemayá sa...

Ann-Marie: Sådana där dagar borde man strunta i allt och fara ut och cykla, men jag visste ju att jag skulle ha fullt upp hela veckan, så det var bäst att åtminstone försöka få något gjort! Roligt att höra att du hade en bra dag :).

Helén: skönt att höra att man inte är den enda som är ett enda virrvarr i huvudknoppen vissa dagar :). Dagen efter blev bättre, även om starten inte blev så lyckad...kanske jag hinner skriva ett inlägg än ikväll om det med.

Henirk: då jag blir riktigt stressad med en massa måsten (dethär var en dag med en massa "borde någongång") så brukar jag också skriva lista. Takc och lov har jag inte så ofta sådär hysteriskt oorganiserade dagar...

Annika: det var nog meningen att ni skulle skratta åt eländet :). Det är precis som du skriver - ibland går jag helt enkelt i lås för att jag borde göra allt då när D är borta, för att jag vet att nästa chans är om två veckor...men alltid är det inte så bara. Bättre några ok dejter än inget alls :). kram!

Strandmamman: vi får hoppas det blir som du skriver :), borde bara orka masa mig iväg till någon dans någon gång för att chans att träffa någon ! kram!

Matildas fikarum sa...

Underbart skrivet. Skulle det här inlägget vara första kapitlet i en bok skulle jag köpa den direkt!