onsdag 30 september 2009

Potatis, barn, råtta

Puh, det har inte varit så skoj att jobba mer eller mindre heltid...ovan som jag dessutom är med fysiskt arbete har jag varit helt avklubbad på kvällarna - men sovit gott! Men i dag var sista dagen jag behövde plocka potatisar, skönt, fast det också var helt kul. Fågelsaldot blev en havsörn, en örn (såg inte vilken sort), en tornfalk och fyra svanar :).

Nästa vecka har jag skrivjobb och undervisar salsa på måndagkväll, men resten av denna vecka får jag koncentrera mig på förskolan och på att helt enkelt hinna upp mig själv! Bakom mig har jag två dagar på förskolan, första dagen var enbart konstig, visste ju inte riktigt vad jag gör och hur och var...men i dag var det riktigt roligt, kände mig mer hemma med barnen och kändes också som om jag gjorde mer nytta. Tror det blir ett jättebra jobb i vinter, fast vi får se när barnen börjar testa vad jag går för :).

Förra natten här hemma var inte så trevlig - vaknade av att något bet till i tummen :(. Det visade sig att Fia igen en gång hämtat in en present till oss, troligen redan förra natten. Håll i er nu...hittade en råtta bakom gardinen då jag steg upp! Inte en fullvuxen, tack och lov, men en fräck en. Lyckades hastigt få ut den genom att öppna balkongdörren, men var rätt skakad - vilken fräckhet att krypa upp i sängen och nafsa på en sovande människa! Himla tur att den inte valde D!! Vet inte vad jag ska göra med Fia, trodde redan hon slutat med att släpa djur upp till sovrummet :(. Får stänga kattluckan, nätterna börjar ju bli kalla, hon behöver inte springa ute då.

Ds trotsperiod börjar tack och lov vara över. Här har han aktiverat mormor :). Nallar har blivit viktiga nu - har inte brytt sig så mycket om dem tidigare, men nu vill han t.o.m. ha någon med sig till dagis.

12 kommentarer:

StrandMamman sa...

Oj så härliga D & mommo bilder!!!

Hur känns det, kommer du att äta mycket potatis i vinter eller har du fått "leijdon" efter plockandet? ;)

Lycka till med jobbet, och var beredd på att de nog inom kort kommer att testa vad du går för... :)

Saltistjejen sa...

Läskigt med råttan. Jag tycker got du kan stänga kattluckan nu. Hu!
Och vad skönt att D inte tortsar lika mycket längre. Sådant tar såååå mycket energi. Härligt också att jobbet verkar bra!!!!!
Kram!!

Henrik sa...

Det finns ett bra sätt att få bort gnagare som då möss och råttor
tilläggsisolera väggar tak och golv med Ekovilla är på samma en mycket bra investering. Det ger lägre uppvärmningskostnader och ett bättre inneklimat.
Och möss och gnagare hålls ute!!!
Trevlig bild på "D" och mommo.
Kram!

Anonym sa...

Is he sorting thru his toys or sharing and giving away some toys? You know Grandma loves this!

Anna, Fair and True sa...

Haha, stackars mormor syns ju knappt under alla nallarna!

Vad skoj att jobba på en förskola! Du kommer nog in i det snart!

Marianne sa...

Men fy så hemskt med råttan! Ja stäng du kattluckan, hon kan gott vara inne om nätterna. Det gick väl inte hål när den bet? I så fall måste du ta rabies och stelkramp!

Vilken fin bild på mormor med alla nallar!

Lycka till med jobbet. Det blir nog roligt när du kommer in i det!

kram!

Jemayá sa...

Strandmamman: nej, tvärtom har mitt förhållande till potäterna fördjupats :) - för det var "uppfriskande" att jobba ute i friska luften(nåja, det var väldigt dammigt ofta...) och skönt att faktiskt använda kroppen i jobbet! Svälj, ja de små änglarna kan nog visa andra sidor också...

Saltis: ja, efter de tidigare veckorna med mycket jobb och trots och trötthet är jag nästan rädd att säga att det just nu känns jättebra! Lite ordning på täppan med regelbundet jobb och regelbundna tider, lugnare D och mindre stress! kramar!

Henrik: hjälper ekovilla mot katter också...? Ekovilla har vi i det nyrenoverade köksgolvet, men denna råtta var det nog Fia som släpat in. Jag tror inte gnagarna är så pigga på att klättra uppför trapporna, det är ju ingen vits heller, har ju ingen mat på vinden! kram!

Julie: he has only been interested in all his teddybears for the past six months or so, even if he got some of them already while I was pregnant :). So I don't think he is ready to part from them yet :). I was happy too to see grandma involved as well :)

Anna: jag tror D inte ville att hon skulle titta på tv - smart sätt att få hennes uppmärksamhet :). TAck, det känns faktiskt bättre och bättre dag för dag!

Marianne: faktum är att jag inte är riktigt säker på stelkrampen...borde ringa och kolla om de har uppgifter på när jag tagit den vid rådgivningen. Men det var bara ett pyttelitet stick jag fick och försökte direkt pressa ut lite blod för att rena det. Tack, är verkligen lättad över jobbet och det är intressant med något så totalt annorlunda mot vad jag gjort tidigare! kram!

Linda sa...

Hoppas du ska trivas riktigt bra på ditt nya jobb.
Här har också mjukisdjuren fått en ny betydelse. V har helt plötsligt fastnat för ett gosedjur som nu släpas med överallt. Tycks va nåt som kanske hör till åldern då?! :)

Jemayá sa...

jag tror det blir ett perfekt jobb nu just - jag är mera "med" inte den som leder, skulle inte orka med det just nu. Får både hämta krafter och långsamt komma bättre in i arbetslivet igen efter åren med mer eller mindre enbart barnskötsel..Skönt att höra att det är ungefär lika hos er - har varit flera gånger det kännts som en tröst om det varit jobbiga saker som man läst att hänt med andra småttingar också, att man inte är ensam och att olika grejer som händer "hör till " utvecklingen! Nallar är ju verkligen ingen dålig grej :).

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

megan fox on a bike, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]megan fox lesbian scene[/url] megan fox purple dress
kim kardashian tape streaming, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]ray j and kim kardashian video free[/url] kim kardashian doggy
taylor swift with brown hair, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]all i want for christmas is for you to bring me taylor swift[/url] taylor swift as a child
who plays in hannah montana, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hannah montana the movie games[/url] hannah montana boots
harry potter and the sorcerer's stone p, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]draco malfoy and harry potter[/url] harry potter gryffindor keychain
$149 cruise from miami to cozumel, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]adding cruise control to 1993 goldwing[/url] baltimore ship cruises to caribbean
justin bieber s address, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]justin bieber autograph[/url] justin bieber one less lonely girl
3 britney spears video youtube, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]britney spears property stolen[/url] britney spears concert hang out
josh brolin's love scene with megan fox, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]magan fox pics[/url] magan fox height

Anonym sa...

hi everybody


great forum lots of lovely people just what i need


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.