torsdag 17 september 2009

Tungt för ovan och smutsigt,, men skönt :)

Jag får verkligen vara tacksam att jag kunnat fixa saker och ting så jag haft möjlighet att stanna hemma med D såhär pass länge (eller nåja, tills han var 2,5 år, men det har ju bara varit deltid tills nu). Denna vecka har jag jobbat hela dagar på potatiströskan - och orken för något annat på kvällarna är närapå noll. Nåja, i förrgår var det rena rama sommarvädret, + 20 på eftermiddagen. Då var det underbart att plocka potatis i sol och varma vindar. På kvällen blev jag så inspirerad så jag ryckte upp en jätterosenbuske, som planterat sig själv i min blomrabatt och delade en jätteiris i flera delar. Det var roligt då jag hade en så duktig hjälpreda också :). Men i går var jag helt avklubbad, liksom i kväll. Orkade ligga i badkaret :). Ögonen är rödsprängda (mull som blåst omkring), läppherpes har blossat upp, kroppen värker och det gungar mig i huvudet lite hela tiden - men faktum är att det är jätteskönt att jobba fysiskt. Få frisk luft, använda kroppen och prata med kusinens fru dagarna i ända :). I går fick vi dessutom en fantastisk upplevelse - min kusin stannade plötsligt traktorn för att vi skulle höja blickarna. Två rovfåglar syntes som två prickar, den ena kom närmare och närmare - en örn! Jag skulle inte ha vetat mera, men när den svängde sig i luftströmmarna kunde man se att den hade vitt vid stjärten och min kusin (som är en hejare på fåglar) visste berätta att det var en havsörn - den första jag sett i mitt liv! Det var mäktigt, trots att den var rätt långt borta kunde man se hur jättestor den var. Förra veckan såg jag tranor och ett par fåglar, som min kusin trodde var tornfalkar - de flög lågt lekande över en åker bredvid oss, så vi rätt väl kunde se dem.

Jag försöker hålla fast vid min sockerstrejk, men å andra sidan är jag jättehungrig hela tiden :), vikten kommer troligen inte att gå ner, men jag känner mig redan fastare i kroppen - det blir en bra början till att försöka fortsätta med motionen senare i höst! Fotot knäppte jag när jag kom hem förra veckan en dag då mullen blåste helt hysteriskt omkring - verkligen inte den bästa make upen :).


Photo taken when I returned from a few hours of potatoe harvesting on a particularly windy day last week (lots of dirt/soil/dust? flying around) - but I still enjoy the physical work in the open air. Nice change to all the work in front of the computer I often do!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Häftiga upplevelser du berättar om! Förstår så väl hur skönt det är att jobba ordentligt fysiskt ibland. Mull-makeupen ser närmast harrypottersk ut :-)
Enda medlet jag vet som förebygger läppherpes är Longovital - och det funkar!

Jag hade en längre period i våras då jag varken åt socker, vitt mjöl, mjölkprodukter eller jäst. Målet var att slippa svampallergi, men en biverkning var att flera kilon rasade av, fast det inte ens var meningen. Effektiv kur.

Kram från Gunilla

Annika sa...

Ja, att jobba med kroppen är så himla skönt!!! Jag älskar att bli sådär härligt slut!
Plocka potatis skulle jag absolut gilla att göra.
Sen är det ju bonus då att du slet upp en rosenbuske av bara farten :-)
COOLT med havsörnarna..jag hör Hans Hästbackas röst när havsörnar kommer på tal, haha!
Jag har aldrig sett ngra!
Härligt med ditt kroppsarbete! Jag hade gärna, gärna hjälpt till!!!
KRAM!!!

Henrik sa...

Jag har också provat på sockerstrejk som då godis och läsk,, men sen tycks det ju finnas så mycket dolt socker i halvfabrikat och färdigmat vi äter. Det gör ju bara bra, att läsa näringsinnehållet på olika produkter vi äter, för ett av de största problemen är ju att nästan allt vi äter innehåller så mycket tillsatsämnen, men man lär sig alla dagar, kämpa på. Det ger nog rätt snabbt resultat i att vikten går neråt och bättre hälsa.

Kram !

Saltistjejen sa...

Å vad du är duktig!
Att arbeta sådär hårt med kroppen kan vara riktigt befriande ibland. Att bli trött och slut i varendaste liten muskel. MEN det är jobbigt också och kan slita mycket så var rädd om dig. Tänk på att lyfta rätt etc så att inte rygg och axlar tar stryk.
Härligt att se havsörn! Jag har aldrig sett havsörn men skulle gärna vilja.
Kram!!

Jemayá sa...

Gunilla: för mig har teatree droppar fungerat, men nu blev det tydligen så häftigt så ingenting hjälpte :(. Oj, det blev ju inget kvar av dig om du magrade!!! Jag orkar inte ta itu med hårdhandskarna, men tror nog att extrasocker-kontrollen kommer att hjälpa! kram!

Annika: som omväxling är det himla skoj, men inte skulle jag ju vilja stå där månadsvis :) - fast det gör ju ingen heller. Gjorde det sist då Daniel var en liten ärta i magen - lämpligt nu då jag börjar återgå till "vanligt" liv att jag får skjuts av plockningen igen :). Nu spejar jag hela tiden efter fler örnar :) :). kramar!!!

Henrik: jag orkar inte bli så petig med strejken, äter normalt, men som sagt, det uppenbart extra lämnar jag bort. Känner också att sötsuget har dämpats redan, skönt!! kram

Saltis: som tur är behöver jag inte lyfta speciellt mycket, men det är armar och rygg som tar stryk av de rätt enformiga rörelserna - har legat flitigt på min spikmatta, och att värma upp i badkaret efteråt hjälper också. Sen är det bara skoj då man får klättra på tröskan mellan varven - och det känns i benen av att man står och balanserar på den gungande tröskan hela tiden. Jättebra workout!! Me like :). kramar!!

Anonym sa...

Whoa! you are hardly recognizable!