torsdag 7 januari 2010

..and action!

Känns som om vi tillbringat största delen av jullovet inomhus (vilket vi de facto också har....). Sonen var i varje fall piggare i går och hittade plötsligt på en ny lek - hoppa på kuddar på golvet (som han plockat bort från soffan...). Det är tudelat, skojigt då han hittar på egna lekar, men hur får man honom att också städa efter sig...?!

I morse var det tidig väckning - chock för både mig och D, natten var ännu rätt orolig och jag hade svårt att somna på kvällen. Men det var bara att dra på sig kläderna och traska ut klockan sex (har stigit upp 9-10-tiden på lovet....), sätta värmen i bilen, varmblås på oljetanken (den har inte funkat trots bytt filter :( och börja morgonrutinerna. När min mamma vaknade kunde jag kolla temperaturen..-28 och så har det varit hela dagen. Brrrrrr. Har ringt i dag och försökte skynda på oljeleveransen (ringde på tisdagen)- i morgon får vi olja och då startar säkert oljebrännaren igen, men tills dess är det ganska kyligt här i huset :(. Och jag kan inte skylla på någon annan än mig själv - beställde lite billigare olja som inte tål hårdköld - men vem kunde ha gissat att denna vinter blir en vargavinter :(?

När jag låg där i gårkväll och försökte få tag på sömnen kom jag att tänka på att jag riktigt såg fram emot jobbet. Underbart - det var roligt att se alla barnen i dag igen!

6 kommentarer:

Ebba Christina sa...

Ja du. Så mycket konstigt det händer denna kalla vinter. Bara att få bilen att gå tycker jag är en bragd. Förstår att ni har det kallt om inte oljepannan går. Håller verkligen tummarna att du får igång den i morgon.
Själv värmer jag med pellets. Väldigt bra men i morgon kommer sotaren och då måste pannan stängas av två timmar innan. Få se hur kallt det hinner att bli. Det är -14 nu. Går nog upp till -20 under natten.

heffamamman sa...

Heffa tycker att D:s lek ser väldigt skojig ut! Han är helt vild här i min famn och pekar och har sig. :) Vi hade liknande soffkuddar då jag var liten och jag älskade att bygga kojor av dem på golvet.

Hoppas att oljeräddningen snart kommer! Ni får elda flitigt i spisarna nu då istället. Här har vi inte det riktigt lika kallt. Temperaturen tycks ha frusit fast på -12 grader. Jag får återkomma och läsa din långa decennieresume senare för nu kallar lillbusen på min uppmärksamhet. Ha det bra trots den stränga kylan!

Anonym sa...

Det där med "koddhus" är trevligt i D:s ålder. - Nu börjar det bli varmare, bra så, för som det nu varit vill man inte sticka ut näsan mera än man måste.- Det du föreslog, det tar vi -:). Ha det så bra - VasaM.

Jemayá sa...

Ebba: fick igång pannan i går kväll, efter att ha blåst varmluft på den en längre tid...och vi har kakelugnar (2), en spis och en vedspis - men man vågar ju inte heller ladda på hela tiden, speciellt eftersom skorstenen från spisen håller på att vittra sönder...i vår ska ett rör stickas in och delen som sticker upp muras. Pannan slår över på el om oljan inte funkar, men det orkar inte riktigt värma huset. Tyvärr har min mamma också sitt sovrum i norränden av huset - kallaste delen :(. Jag hoppas hon klarar upp det än, annars kommer jag att ha samvetskval för evigt över att ha beställt fel sorts olja :( :(

Heffamamman: skojigt att jag har så ung läsare också :). Jo, det är ofta kojbyggande nu - och pappersklippande! Men jag tycker det är så mycket lättare då han själv hittar på saker och ting! Här känns det nästan varmt nu då det sjunkit till -24 från 30 i morse :). ja, och olja kom!

VasaM: jätteskoj att du skrev, vi hörs :)

Anna, Fair and True sa...

D:s lek/bygge påminner mig om leken skeppsbrott (där man inte ska nudda golv) :)

Hoppas det blivit lite mildare hos er nu!

Jemayá sa...

Anna: ja just, den leken måste vi leka!! I morse var det -17, som känns riktigt varmt i jämförelse med - 30 i torsdags!! :)