onsdag 27 januari 2010

Oj och voj

Det hjälper inte, ville hålla en positiv ton i år, men just nu är jag för trött för att vara så där jättepositiv. Min mamma mår inte bra. Jag mår inte så toppen heller. I lördags fick jag ont i halsen, stegring på söndag, men sen har det varit "uthärdligt", hann redan glädja mig åt att jag skapat motståndskraft till mig, trodde att detta bara blev en kortvarig förkylning. Men nu har jag stegring igen och funderar, igen en gång- ska jag bli hemma, eller inte. Fast just märkte jag att det finns en till faktor - ni vet detdär månatliga. Får se i morgon på morgonen vad tempen är - har jag bara lite förhöjt, blir jag hemma. Ville bestämma det i kväll så man skulle ha fått sova ut....

Värre är det med min mamma, hon sover nästan hela tiden, är bara uppe för att klä på/av sig och äta. Hon har hela tiden ont i magen och ser slut ut. Gastroskopin som hon hade väntat på, blev inte av eftersom de sen plötsligt tycktes ha fått reda på att hon haft en infarkt (förstår inte, de borde ha vetat om infarkten direkt hon kom in - det var ju det vi själva misstänkte?! Men kanske man inte ser den då förrän efter många prover...). På sjukhuset bestämde hon sig för att ta svininfluensa vaccinet, vilket jag nu i efterskott tycker var jättedumt. Jag tror (och hoppas egentligen) att det är därför hon är så risig nu, det är cirka två veckor sen hon fick det och hon har varit såhär sen hon kom hem. Jag borde ju ha ringt läkaren vid sjukhuset direkt hon kom, men dagarna har fyllts, först i morse ringde jag och fick inte telefontid före fredag. Fast det är hon som har det jobbigt, tycker också jag det är otroligt tröttsamt. Just nu skulle jag vilja kunna koncentrera mig på jobben, få saker och ting att rulla på i en bra rytm.

Jag har desperat sökt på nätet efter alternativ för att ta mig och D till sydfrankrike och hälsa på min väninna på mitt sportlov (första veckan i mars). Hon har barn i Ds ålder - både han och jag skulle ha sällskap + lite varmare än här...Troligen blir det ändå ingen resa ännu heller, är för trött för att orka bestämma mig och då antar jag att jag inte heller är i form för att göra själva resan heller :(. Till saken hör också att jag igen vakade en stor del av natten mellan söndag och måndag - F U L L , JÄVLA, MÅNEN. F´låt, men jag skulle inte behöva än fler saker som väcker mig på nätterna. Eller nåja, det var inte månen som väckte mig - det var en liten dörr på min byrå SOM LOSSNADE MITT I NATTEN MED ETT SKRAMMEL (börjar snart förstå varför D tycker det är "hemskt" på natten....). Sen tog det evigheter innan jag somnade på nytt. Testade också spikmattan - kanske det bidrog till att jag sen ändå sov en tre timmar efter. Men ni ser - enligt logiken i böckerna jag läser är allt detta mitt eget fel. Eftersom jag tar fasta på störningsmomenten och fokuserar ilsken energi på dem, så ökar de bara. Å andra sidan är jag urlycklig de gångerna jag får sova nästan hela natten - varför funkar det inte andra vägen då = flera "goda" nätter?!?!?!

Jaja. Lite positivt på slutet, då jag fått lätta på hjärtat om det som tynger:
* asylbarn nummer tre fick uppehållstillstånd i går.
* nu kan jag skicka D och hämta socker o.dyl till grannen ;) - i dag testade jag, sa att han kunde springa över med en bukett tulpaner som tack för att han fick stanna där halva dagen i går. Han satte iväg, kollade lite att mamma tittade, försvann in med buketten och kom ut efter en stund utan den. Vi har nått en milstolpe :)!
* trivs fortsättningsvis väldigt bra med mitt jobb på morgonen!
hmmm
* tror att skidning blir en trevlig gemensam hobby för D och mig - i måndags tog vi några varv runt huset, för mig blev det första gången på skidor för i år.
jajo:
* det var jättetrevligt i fredags på "julmiddagen" med personalen från skolan!

11 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj vännenb. Hoppas du snart kryar på dig igen. jag tycker personligen att det som verkligen är påfrestande med småbarn är just de saker du skriver om här: sjukdomar och sömnen. Eller icke-sömnen kasnke man bör säga. Inte konstigt att man blir urlakad.
Sedan hoppas jag verkligen att din mamma blir bättre. Självklart är det otroligt jobbigt för dig när hon mår dåligt. Det är ju en ständig oro. Jag kan nog hålla med om att det var onödigt för henne att ta H1N1vaccinet. Men gjort är gjort och som du säger kan vi hoppas det är därför hon inte mår så bra nu, men då troligen blir bättre om ett tag.
Fint med D´s framsteg! Härligt!
krya på dig nu!
Kram!!!

heffamamman sa...

Det låter som en jobbig spiral som ni -igen- har hamnat i. Hoppas att den snarast möjligt vänder och börjar snurra i motsatt riktning! Just ämnet sömn är ett störande kapitel i mitt liv också sen våren 2008. Jag saknar verkligen en lång god natts sömn var och varannan dag. Är det inte Heffaklumpen som väcker mig, så vaknar jag bara annars.

Skickar över en stor dos positiv energi! Hoppas att du ändå snubblar över ett lämpligt resealternativ nånstans. Härligt att D kan ta sig till grannarna själv nu. :)

Anonym sa...

Voj, vad du har mycket att stå i med. Jag hoppas ni alla kryar på er. Vi går ju mot varmare och ljusare tider, fast det nu inte känns riktigt så nu just. Det är alltid bra med "luftomväxling" och det skulle säkert sitta bra med en resa. Vad är det för fin bild du har satt in? VasaM.

Annika sa...

Ja, Ulla,
Nog tycker jag att du skulle få ett break ngn ggn.
Så tråkigt att höra att du inte är på topp,och så jättetrist med din mamma.
Jag håller tummarna för henne.
Hoppas du kan ta dig till Frankrike. Det skulle du verkligen behöva...
OCH oförklarliga ljud i natten är FAN inte kul...(ja, en liten lucka var det ju, men ändå...)
Nej, nu får det bli bättre. DET bestämmer vi!
Kram!

Jemayá sa...

Saltis: tur i oturen är att det varit så kallt i dag, -20 (=dagen efter, dvs torsdag), så jag inte behövt vara ute, vilket varit bra för min förkylning. Sov helt ok förra natten. Det är väl kanske lite det som jag hört av många - man orkar bättre med vaknätter när man är yngre, jag är ju faktiskt inte så långt från 50,så det är väl inte underligt att jag inte har samma energi mera. Sen har jag oturen att ha en son som inte sover som en stock hela natten...det lär ska finnas sådana också! Kram!!

Heffamamman: vi var och kikade in på bloggen med D - han frågade vem Heffa var, men jag kom faktiskt inte ihåg hans riktiga namn :). Skickar tillbaka energi och tackar för den jag fick :), nog ska vi väl båda få en period av god sömn också...om några år?:)

VasaM: bilden är en detalj från mitt evighetsprojekt - djungelmålningen på väggen i Ds rum. Den hade jag ju planerat avsluta på jullovet - då blev det inte alls och inte har jag orkat eller hunnit bara lite pyttelite nu efter heller. Skulle vara skönt att få den klar - en sak mindre att ha på "gör klart" -listan!

Annika: jag hoppas på ett litet under just före - ett fantastiskt billigt flyg och uppsving i hälsan för min mamma.....kram!

Unknown sa...

Många varma kramar och tankar till både dig och din mor! Hoppas verkligen att ni båda kryar på er och får en lättare period. Och ge inte upp tanken om Frankrike, om det är vad ni behöver ordnar det sig säkert och ni åker iväg - och om inte så kanske något annat dyker upp som ökar ert välbefinnande, en lugn vecka med att "ta dagen som den kommer" hemma eller nåt. Och fint att jobbet ännu är en källa till glädje och tacksamhet! Kram

Anonym sa...

- Den var så fin. Då är du ju också konstnär. VasaM.

Ann-Marie sa...

Låter inte bra med dina återkommande förkylningar :(
Tyvärr är det sällan det finns ngt "botemedel" mot dem men kanske du ändå borde gå till hvc o kolla så det inte är ngt som går att åtgärda som pyr?? Nej vad vet jag....men det låter så jobbigt. Tyvärr brukar det ju vara så där att man ibland är förkyld stup i kvarten och ibland inte alls.

Hoppas din mamma kryar på sig!

Och målningen är jättefin!!!

Victoria sa...

Hejsan.
Är för tillfället ganska dålig på att läsa bloggar, men denna följer jag ju förstås med!
Sänder styrkekramar till er alla och hoppas att din mamma blir bättre.
Saknar D och blir nästa lite avis när alla andra får umgås med honom...

Försök att fokusera på de positiva sakerna (vilket jag förstår är svårt om sömnen inte infinner sig) och använd reiki. Har märkt att det ger en alldeles underbar effekt bara man tillåter sig att ta sig tid för en liten behandling nu som då.

Kramar från Norge!

Anonym sa...

Finally able to see your blog again!! Did you paint this?
I can see the next blog pics....D getting a haircut. Soo Cute!

Julie

Jemayá sa...

Ulrika: jag antar att det inte blir en resa, min mamma är faktiskt så dålig så jag undrar varje morgon när jag stiger upp om hon kommer att göra det. Men är hon vid liv ännu i slutet av februari, hoppas jag hitta någon liten resa någonstans, om inte annat så kanske Daniel och jag kommer och simmar till Vasa :). kram!

A-M: börjar igen må bättre och kan själv förstå varför jag blir sjuk - det kommer alltid efter en period när jag inte fått sova ordentligt. Och det finns ju inget att göra åt den saken. Småningom får nog D börja flytta in i eget rum - då behöver jag inte bli väckt av minsta lilla gny och spark! Tack och tack :)

Victoria: kul att ha dig med :). Jag förstår inte riktigt varför, men jag får inte reikin att funka på mig själv!! Nästa veckoslut ska jag på en "repetitionsreikikurs" - hoppas det kunde hjälpa. kram, ha det bra där!

Julie: oh, welcome back - have to write a bit more in English then! Yes, the picture is from the wall I'm painting in Daniel's room. It's a neverending project.....I had a girl who is studying to become a hairdresser come over and cut my mother and Daniel - it was so convenient!