fredag 8 januari 2010

Ska jag handla?

Har drömt om en soffa en längre tid. Efter att jag förde D till hans pappa var jag och titta i möbelaffären, också lite som en protest över att mamma igen hamnade på sjukhus, denna gång med hjärtflimmer (som sköterskan jag pratade med menade inte är livshotande som tur är).

Vad säger ni om denna, men mörkbrun - tygprovet är på soffan, men eftersom jag tog bilden med min mobilkamera, är kvaliteten urusel. Nu borde man kunna mixtra med datorn, byta färg, ta bort bakgrunden och klistra in det i ett foto på vårt vardagsrum...men det kan jag inte :(. Istället får ni försöka tänka er soffan dit där den gamla nu står - höger sida skulle alltså komma ut på golvet, där det nu står en länstol (och barnvagnen...D tycker ännu om att sitta i den och titta på tv då han känner sig trött). Sen är ju min nya orientaliska matta på golvet också :). Dessutom skulle jag förstås vilja ha ett nytt soffbord också...

***
Från Kby körde jag direkt till ungdomslokalen i byn. Där hade ungdomsföreningen kallat samman Jeppobor för att heja och rösta på byns egen representant i eurovisionsuttagningarna. En jätteduk hade riggats upp på scenen. Jättebra idé och kul att känna samhörigheten! Det gick vägen för Nina Lassander, nu är hon i finska finalen! Här kan ni lyssna till hennes fina sång, Cider Hill! På det dåliga fotot (igen mobilkameran...) "intervjuas" hon direkt efter att röstningsresultatet blivit klart.

14 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Jätesnygg soffa!! Tycker att du ska köpa den ifall du verkligen vill ha den. En stor soffa är mysigt eftersom man dels kan ha flera över på besök utan problem och även med barn är det mysigt eftersom soffan då kan vara ett ställe att mysa och vara tillsammans på. E älskar t ex att sitta i soffan och läsa böcker med mig eller M.
Kram!

Matildas fikarum sa...

Köp soffan, du! Den är väl nästan viktigast i ett hem, näst efter en skön säng. Att vila i, somna framför TV:n och bara slappa i. Slå till! Fin är den också.

Anonym sa...

OJ,är Nina från Jeppo, vilken världsstjärna ni har där. Råkade se på eurovision-uttagningen och hon har ju verkligen fin röst.Brukar du sitta eller ligga i soffan då du tittar på tv? Dehär stora breda sofforna kan vara bra att ligga i, men sittande kan vara svårt.(beror såklart hur man sitter)Eftersom M o jag är dåliga på att sitta i soffa, har vi numera tv-stolar som kan ställas i olika lägen. Vi blev trötta på att alltid ligga o se på tv.Var o hur brukar mummu sitta när hon tittar på tv. Hoppas hon återhämtar sej snabbt. Och hoppas er panna är i gång snart/redan? kram Tirmotanten

Anonym sa...

hej, soffan är jättefin, skulle vilja ha en likadan själv. Vår mommo har varit här den här veckan och vi tittade naturligtvis på Nina. Låten var jättefin och jag önskar att hennes röst kommit bättre fram, eftersom hon har jättefin sångröst. Superbra att hon kom vidare. Hoppas det blivit lite varmare hos er. Vi hade imorse -28, men de har lovat att det ska bli lite varmare. Jag tycker inte längre att det är roligt med den här kylan. Förde mommo till tåget och nu sitter jag på HopLop i Riihimäki och surfar medan barnen leker av sig överloppsenergi. Ha det bra!
Kram Kiika

Ebba Christina sa...

En klart godkänd soffa som skulle passa bra i ditt vardagsrum. må så gott

Jemayá sa...

Alla: tack för input :) - NU ÄR DEN BESTÄLLD! Tar 4-6 veckor innan jag får den, samtidigt beställde jag ny madrass till Ds sida av sängen. Bordet väntar jag med. En väninna igår kväll påpekade att jag väl inte har köpt en egen soffa än (liten en finns på vinden, köpt i 20-årsåldern) - den som finns i vardagsrummet är mina föräldrars ca 20 år gamla, som jag inte tycker är bekväm. Så det är dags!!!

Saltis: jag är definitivt en "soffliggare" :) och vill ha en mjuk, mysig soffa att sitta i. Vill också att den ska se inbjudande ut för gäster att sätta sig i! SEr fram emot att ligga och mysa med D i den nya soffan :). kram!

Matilda: tack - dina ord är music to my ears :)

Katri: har funderat mycket på både placering och typ av soffa. Men faktum är att mommo sitter bara i rullstol då hon tittar på tv, så det måste finnas utrymme för den. Soffan är inte för "djup", man kan med andra ord också sitta bekvämt i den - men jag vill för det mesta nog ha halvliggande ställning, och kuddarna ger bra stöd! Tyget är också tåligt och tvättbart (men rätt dyrt...) Pannan är i gång sen i förrgår egentligen, men då ännu hostande (hade värmefläkt blåsande på tanken), i går kom "bättre" oljan. Men märker att inte ens det orkar värma huset riktigt, riktigt varmt. Fast nu då jag är ensam hemma är det inte så farligt. Ringde sjukhuset i dag, hjärtat har lugnat sig lite, hon får medicin och mår bättre - kanske hem på måndag! Värsta är ändå över nu! kramar!!!

Kiika: va skojigt med mommo på besök! vi får hoppas det blir "utesportsvänligare" temperaturer över allt i landet efter denhär superköldknäppen! kramar!

Ebba: tack, behövde positiva kommentarer för att våga slå till :).

Taina sa...

Vilken fin röst hon har, Nina! Vacker låt.

Soffan kommer att sitta fin-fint i ditt vardagsrum!

Hoppas mor mår bättre nu.

Kramar

Jemayá sa...

Hon är otroligt duktig att sjunga, Nina. Vi är stolta över henne här i Jeppo :). Ni får se sen här på bloggen hur den passar :). Ringde idag, och sköterskan sa att hjärtat lugnat ner sig och mamma mår bättre. En kris avvärjd igen...kram!

Marianne sa...

Åh, nej! Är din mamma på sjukhus igen! Skönt att det inte är farligt utan lätt att åtgärda i alla fall. Hälsa henne så gott att krya på sig!

Jättefin soffa! Jag tycker absolut att du ska köpa den om du vill ha den. Tror den blir fin hos dig. Och det blir en skön plats att mysa på för dig och D!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Ser att soffan är beställd nu, bra beslut! Ser ut som ni behöver något nytt! Och lite större.

Tråkigt att höra att din mamma är på sjukhus igen :(

Jemayá sa...

Marianne: blev både rädd och nedslagen över att hon igen måste in, men hennes hjärta är dålgit och hon skulle behöva jämnt och tämligen problemfritt runt sig - ett kallt hus är inte så riktigt bra. Himla otur att det kom just då hon kom hem från förra sjukhusfärden :(. Hoppas hjärtat ännu orkar...Soffan är bställd, får den om 4-6 veckor :) :). kram!

Anna: jo, har velat ha den länge, men inte tyckt att jag har pengar. Egentligen har jag inte så mycket nu heller (beställde en rätt dyr en, men ville ha kvalitet då jag en gång satsar!)...men eftersom jag ändå måste ta banklån för avloppsbyggande, tänkte jag att jag slår till och tar lite extra :) :). Sen kan man ju alltid vinna överraskande på lotto (bara jag skulle komma ihåg att föra in kupongen :).

ulrika v sa...

Hej Ulla och Gott Nytt 2010!
Fint att din mamma redan är bättre - hoppas det ordnar sig. Och det blir säkert bra med soffan - såg skön ut. Kommer säkert att ge dig avslappnande stunder själv och tillsammans med D.
Var annars härligt att läsa om dina senaste 10 år - vad mycket du gjort och vad mycket som hänt! Fantastiskt att du orkade sätta ner det på pränt och med bilder! Gav säkert dig själv också lite perspektiv.
Kram ulrika

Unknown sa...

Hej och gott nytt år! Jag är så lat med att kommentera men jag läser alltid din blogg. Blir säkert ett jättelyft för vardagsrummet med den nya soffan! Vi har också en sån med divan och alla är förtjusta i den. Jag skulle rekommendera ett litet soffbord för vi har ett stort och det känns bara trångt runt det när barnen snurrar omkring där.

Hälsningar!

Jemayá sa...

Ulrika V: denna gång verkar de ta hennes hjärtbesvär på mera allvar, hon ska till VAsa på angio..något, kanske det blir operation. Lite skakigt, eftersom det blir mycket riskfyllt, men finns det chans att bli bättre så....Det var jättebra för mig att bli påmind om alla trevliga saker som också hände, har mest kommit ihåg allt det negativa som hände - eftersom det var så jättestora saker - men mängden positiva mindre saker överväger verkligen! kramar!

Isabella: beställde inget soffbord än, eftersom jag inte kunde bestämma mig :), men har ett rätt lågt, rätt litet på lut...