fredag 13 juli 2007

Regniga dagar, oroliga kvällar



För det första: min näckros har börjat blomma :).

Vädret har ju inte precis varit det bästa - i dag hällregnade det på eftermiddagen. Jag hade en aktiv dag med förberedelser inför byarådets utställningar under byadagarnas huvuddag i morgon: Halfway-utställningen och tävlingsbidragen i fototävlingen (tack till familjen J som tog hand om D!). Vi var några som jobbade på uf. Här hemma har jag limmat 71 foton av 14 fotografer, tror jag det var. Men skojigt att se så många fina foton - jag tror utställningen blir bra och intressant också för dem som inte deltog (och kanske hoppas de hade gjort det!). Vi hade en bra domare också.

D har nu lärt sig att kliva upp i soffan och på stolen på vinden. På detta foto tycker jag han ser mycket äldre ut än vad han är!
Detta med att "läsa" böcker går mig emellanåt på nerverna på kvällarna - att han orkar läsa om och om igen samma böcker, suck. För det mesta är det jag som tröttnar före honom. Tydligen går det inte att vänta att han ska lägga sig ner då han är trött, i något skede måste jag säga "NU ska vi sova" och ta till milt våld för att lägga ner honom. I kväll lyckades det faktiskt, så jag fick smita till datorn ännu :).

Försöker få slut på ammandet så småningom, men är lite förvirrad hur jag ska lyckas med det. Försöker med mjölkflaska och amning och hoppas att hela amningen småningom faller bort. Men jag vet inte hur det ska gå, för bröstet behövs på kvällen för att få D att somna - och de gånger han vaknar riktigt tidigt på morgonen. Oftast somnar han om om han fått mjölkklunk.
På sista fotot förevisar D mommos nystickade sockor och matchande, virkade mössa. Det var igår då han sussade gott på trappan, trots regnigt väder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hade samma funderingar när jag skulle minska i och sluta. Det var alltid bröstet som behövdes på kvällen och morgonnatten. Jag började så att jag först gav mjölk ur flaska på kvällen och sen den sista slurken ur bröstet. Till sist en kväll så lämnade jag bort bröstet. Visst tog det längre att få honom och sova några kvällar men nu går det riktigt bra. Först får han flaskan i famnen och blir så där lagom sovfärdig, ner i sängen och paja honom tills han somnar. går oftast på ca 15 minuter. Har slutat helt med mjölk på natten men vid 6-7 får han flaska och det har fungerat riktigt bra. Han verkar inte sakna bröstet speciellt mycket heller har jag märkt. Så det ska nog säkert gå bra för er också. Det blir bara en övergångsperiod när ni båda får vänja er. Lycka till! (fina bilder som alltid!)

Anonym sa...

Hej! Helt ljuvlig bild av Daniel med nystickade strumpor! Jag har helt slutat amma Stella i förrgår, men de senaste 4 mån har jag bara ammat innan hon somnar. Jag bara bestämde att nu får det vara bra, o ger henne mjölk i muggen istället. Sen vid läggdags låter jag inte ens en tanke på amning komma seglande, utan beter mig som att vi alltid gjort såhär. Hon verkar samarbeta hittills :) Kram, vi hörs