tisdag 29 april 2008

Tjohej!!

Oj, vad skööönt att avsluta ett projekt. Mina artiklar är så gott som klara - två stycken väntar jag på att få tillbaka från genomläsning av intervju"offren", men jag tror det inte borde finnas mycket att ändra på mera. I går kände jag av en lätt panik, var rätt trött och skrivandet löpte inte så bra, fick känslan att jag inte lyckas få artiklarna att bli till någonting. Men det är en konstig konst, detta med att skriva, det behövs mycket envishet, i allafall när jag skriver.

Vissa artiklar "fastnar", man kommer ingenvart, men när man skriver om och om igen, läser och flyttar tillräckligt många gånger, så märker man plötsligt att man ändå har lyckats få flyt på texten (ibland förstås bättre, ibland sämre). Ibland är det rent av mirakulöst hur texten fallit på plats! Andra gånger är det mindre jobbigt, men alltid kräver det en ordentligt dos koncentration att få en artikel att sitta ihop från början till slut. I bland vet man precis hur man ska börja, men får kämpa med att få slutet att bli bra, eller så tvärtom. Sällan har jag båda klara direkt jag börjar skriva. Men ändå, jag tycker väldigt mycket om skrivandet och hoppas verkligen att det är något jag kan fortsätta med ...ja, tills jag dör :). Att skriva blogg är ju något helt annat, här blir det bara nedkastat i farten, utom någon gång då jag vill testa en idé och jobbar lite mera på texten. Fast det var länge sen....

Anyway, det har varit intensiva veckor, och det känns. Men å andra sidan blir det välförtjänta "lediga" dagar resten av veckan.

Inga kommentarer: