måndag 12 oktober 2009

Gillar inte

...att jobba sent på kvällen, speciellt inte när det är mitt höstlov :(. Bytte till vinterdäck i dag, det var det viktigaste jag fått gjort, men nu går jag egentligen bara omkring och väntar på att jag ska iväg halv åtta för salsaundervisningen, D far till grannen så länge. D ja, när jag sökte södernresor på nätet (nej, jag har inte ännu gett upp, fast det ser dåligt ut) var han här och ville något, jag sa "jag kommer riktigt snart" och hörde honom hojta något en stund än, sen blev det tyst. Då jag var klar och gick ner var han inte där - blev kall, för han brukar ibland sporta med att fara ut (utan ytterkläder, och det är kallt här nu), fast nu hade jag inte hört ytterdörren. Rusade ut på trappan och ropade efter honom, men när inget hördes, tänkte jag att jag ännu tar ett varv i huset. Jag hittade honom sovandes i min säng :). Puh! Det är jättebra att han sover nu, för jag är tillbaka först efter nio, annars skulle han varit jättetrött, ville inte sova på dagen. Jag har försökt tidigarelägga hans läggningstid, så han bättre orkar upp på morgnarna, men måndagar går det alltså inte... Som tur är får vi än sova ut i morgon, men sen har jag ännu två måndagkvällar kvar. Det är helt roligt att undervisa nybörjarsalsa, men som sagt, det kunde ha varit tidigare på kvällen. Blir latare och latare med extrajobben, tror jag efter oktober enbart satsar på dagis/förskolan och tar det lugnt på eftermiddagarna....

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å jag förstår att du blev rädd. Just sådana ögonblick är det som om tiden stannar upp och hjärtat slutar slå en stund. Visst hadnlar det om sekunder oftast, men de känns alltid lååånga. Tusen tankar hinner fara genom huvudet. TUR at han bara lagt sig och somnat den lille gullisen!
Hoppas nu att du kan ta det lite lugnare framöver. Eftersom du verkar trivas på förskolan låter det väl som en bra plan att satsa på det jobbet men låta extrajobben vila lite. Särksilt nu under höst och vinter när dagarna blir korta igen och man ofta är tröttare än på sommaren,
Stor kram!!!

Henrik sa...

det gör Du säkert rätt i att ta det lite lugnare på eftermiddag och kvällarna om Du vill så hinner Du nog jobba kvällar senare när "D" blivit lite större, ha det så bra och framför allt sköt om hälsan din, mycket vitaminer nu!
Bytte Du vinterdäck själv ?
Stor kram! !

Taina sa...

Usch jag tycker heller inte om att jobba sent. Men om jag skulle vara salsalärare DÅ skulle det bara vara kul.

Vilken skräck när barnen inte inte svarar. Vår Liisa försvann en gång när maken var ensam hemma med henne. Hon trodde att pappa var ute och blev ledsen och försvann till grannen. Maken märkte bara att dörren stod öppen och dottern borta! Det var minutrar men skräck!

Skönt med lite höstlov och återhämtning.

Kram från en som inte vill något annat än springa och dansa just nu. Men får inte.

Anonym sa...

Vad synd att det är så långt att åka, annars hade ni ju kunnat komma hit och hälsa på i någon vecka.

Annika sa...

Lycka till med södernresorletningen :-)
Låter ju klokt det där att ta det lugnt i höst och bara ha förskolan att ägan sig åt + salsan då. Nu krypet ju verkligen höstmörkret nära.
Kram!!

Anonym sa...

Alla föräldrar har säkert någongång upplevt det gastkramande ögonblicket då man inte hittar sitt barn... usch och huj säger jag bara. Tur att det inte hänt något! Ta det lungt och njut av D så länge du kan, du hinner nog jobba mer senare i livet :)

Trevligt höstlov

Carina

Jemayá sa...

Saltis: D börjar ju bli så stor så jag känner inte mera att jag måste ha ögonen på honom hela tiden - vilket jag ju ändå borde ha...skönt var det i varej fall att det itne var någon fara denna gång!
Har bokat in en ayurvedabehandling en eftermiddag nästa vecka, ska försöka ladda upp energierna inför den mörka månaden. Sen söker jag inte heller några jobb - låter dem komma till mig :) kram!

Henrik:jo, det brukar jag göra, så sparar man en liten slant i varje fall! TAck och kram :)!

Taina: mitt under lektionen stack det riktigt till av lycka i mig - påmindes om det faktum att jag ÄLSKAR att dansa till salsamusik :).
Jag kan föreställa mig känslan att hitta en öppen dörr och barnet borta, usch huu. Tur det inte heller hänt något med er dotter den gången!
Tålamod, Taina, tålamod :), lite vila behövs också i bland. Sköt om dig, kramar!!

Matilda: ja tack, har aldrig varit i Australien, men som du skriver, det är ju inte så bara att kvista över :(

Annika: salsan tar slut redan efter två veckor och som det nu ser ut har jag bara lokaltvjobb och lite företrädande i november, blir perfekt! kramar!

Carina: du har så rätt om jobb, tyvärr måste jag ändå få ihop vissa summor för att få räkningarna betalda, men jag tror nog jag ska hitta balans i det hela så småningom :)!