söndag 18 oktober 2009

Mera sådana här veckoslut!!

Ååh, vad jag njuter av att bli aktivare i "verkliga livet", dvs röra mig ute bland andra människor. Har verkligen haft ett toppenveckoslut. Efter att jag förde D till hans pappa i fredags for jag och simmade till simhallen. Det gjorde jag också för två veckor sen och ska försöka få det till rutin. Jätteskönt som avkoppling efter veckan och förstås fysiskt välgörande också. Sen hade jag igen flyt i shoppingen...trots att jag bara skulle handla mat, så blev det en hel det annat också... Öh, ska jag våga berätta...köpte bland annat en lego-julkalender till D :). Jag vet att han kommer att älska den, inne i varje lucka finns en liten legopryl att bygga ihop, kunde inte motstå :). En ordentlig dos Facebook och en chat med en väninna i Italien avslutade kvällen.

Lördagen var fullbokad, då handlade det om Vasa. Först besök till "Ekosoppi", en butik med ekologiska och naturenliga produkter, underbar! Har inte vetat om att den fanns tidigare, nu vet jag var jag shoppar då jag är i Vasa (som ligger 70 km sydväst härifrån). Orsaken till att jag skulle till Vasa var att jag hade fått reda på att det ordnades undervisning i salsa och afro på dagen. Min motionsform är dans, det är ingen frågan om saken. Ingenting annat får mig att känna mig så lycklig - och då är det främst att få dansa till salsamusik. Afro var också kul, men jättetungt efter ett intensivt salsapass - svetten droppade från haka och näsa och i dag går jag omkring knäande, mina vader är jätteömma :). Men åh vad jag mådde bra av att riktigt få ta ut mig, lektionerna var exakt rätt nivå för mig. Sen hade jag också date med en väninna som bor i Vasatrakten - vi gick på café och sedan på en fotoutställning. Vi hade tänkt gå på flera, men det fanns ju så mycket att prata om, så det hann vi inte med. Det får bli om en månad, då det igen blir danslektioner. Själv har jag två måndagar kvar att undervisa salsa (jättebra att få lite inspiration för den nu också), men har också anmält mig till ZUMBAkurs i arbis :) :).

Egentligen skulle det ha räckt för en dag, men jag visste också att de ordnade "mogendans" i Munsala, ca 25 km härifrån, och var verkligen sugen på att testa det igen. Om jag inte kommer helt fel ihåg så är det två år sen sist, trots att jag hela tiden tänkt att jag ska fara ut en lördag...Som tur är, har jag en bekant som gillar att dansa, så jag behövde inte fara helt mol allena dit. Tyvärr var det jättehög medelålder, men inte är jag förstås purung själv mera heller :). Synd att de inte spelar salsa....dansbandsmusik är kanske inte riktigt favoritmusiken, men får man dansa med någon som är bra på det, är det nog ändå roligt. Anyway, fick dansa rätt många danser och åkte hem redan före tolv och fick en lång natt av god sömn. I dag har jag bara tagit det lugnt, nu ska jag lägga mig ner och läsa tidningar och böcker tills sonen kommer hem igen. Om vartannat veckoslut i vinter blir som detta, tror jag faktiskt att jag kommer att överleva och dessutom vara rätt glad till mods :).

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vá roligt att läsa om ditt veckoslut! Fortsätt i samma stil, när och om du har möjligt!
Kram.
Maggi

Marianne sa...

Oj vad du har dansat i helgen! Härligt. Hoppas att det kan fortsätta så heeela vintern!

Kram!

Henrik sa...

Så skall det vara, ta dig tid och kom dig ut bland andra folk, så trevligt att du kom dig ut på dans, ja medelåldern är nog hög, det kan nog vara ett litet problem med att inte ungdomarna kommer sig ut på dans, det ordnas nog rätt så mycket danskurser men nog brukar det vissa kvällar komma rätt mycket ungdomar på dansen men det är nog lite fast på orkestern och hurudan repertoar de spelar. Men man håller sig så ung när man är ute och dansar - "Förr var dans erotik. Nu är det gymnastik"
Kram !

heffamamman sa...

Vad härligt med en sån positiv helg! Hos oss finns det också en Legokalender i skåpet i väntan på december. Vi har köpt den flera år och jag tycker det är ett jättebra sätt att samla gubbar och andra små specialsaker till legolådan. Ifjol väntade jag för länge och då var legokalendrarna slut överallt. I år slog vi därför till genast vi fick syn på dem på Prisma. :)

Vi har också haft en fin helg uppe i Österbotten. Synd bara att fina dagar rinner iväg så snabbt. Ha en bra start på den nya veckan!

Annika sa...

Jasså, mogendans i Munsala :-)
Jamen det kan vara trevligt. Hoppas att det ordnas många sådana i Österbotten nu i höst o vinter. Åker du över hela Österbotten då? Eller håller du dig rätt nära hemmet? Tycker att de är så duktiga på att ordna busstransporter där till de stora ställena som Åminne, Fagerö mfl ställen. Gillar det. Fas, de kanske är bäst på det sommartid.
Ha en fin vecka!!
Kram!!

Taina sa...

Vad härligt det låter med att avsluta veckan med simning. Jag antar att det blev lite sauna också. Och sedan få en riktig danshelg! Kan det bli bättre?

Jag provade salsa i Sverige. Och det var ju hur kul som helst. Vi hade en riktig latino som lärde oss och jag hade svårt att hålla blicken uppe. Tittade ner hela tiden. På hans höfter...hahaha!

Vad kul att du ska börja gå på Zumba! Nu längtar jag ÄNNU mer efter alla pass på gymmet efter att ha läst ditt inlägg. Men den som väntar på något gott...

Kramen!

Jemayá sa...

Maggi: ska försöka :), kram!

Marianne: jag vet i allafall att jag får gå på salsalektion igen om en månad, redan vetskapen om det hjälper :). kram!

Henrik: det var inte direkt ungdomar jag saknade, utan folk som är under 50, nu var medelåldern nog närmare 60, men hörde nog att det varit mera yngre människor helgen före. Måste testa på flera ställen!

Heffamamman: skönt att höra att andra också är ute i god tid - men dethär verkade nog vara en garanterad succé!

Annika: tror nog jag håller mig till ställen rätt nära mig, vill kunna ta mig hem snabbt om jag tycker det är tråkigt eller jag blir trött - vill ju inte lida av lördagkväll hela veckan efter :). kram!

Taina: absolut blev det sauna - är inte så fanatisk saunabadare, men ibland (och speciellt nu då det blir kyligare) är det skönt en stund. Latinodans gör gott för kvinnligheten - på många sätt och vis :). HOppas du snabbt blir bra och får börja röra på dig. stor kram!!

Livet på Citronodlingen sa...

Hej!
Ville bara tipsa om att jag har en tävling inne hos mig igen. Den här gången kan man vinna en väggalmanacka med sina egna foton. http://pysen73.blogspot.com/2009/10/vinn-kalender-med-egna-foton.html

Henrik sa...

Javisst, dansanta som är under 50, nog brukar dom finnas på dessa danser som då går under namnet "mogendans" som jag tidigare skrev det är mycket fast på orkestern och hurdan repertoar de har.
Kram !