lördag 24 oktober 2009

Motsträvig vecka

Mästerfotografen i farten :). När jag tömde kameran fastande jag för detta foto från två veckoslut sedan - det är inte så lätt att fotografera två barn som viftar med ballonger :).

****

Fick kolla när jag egentligen skrev sist, veckan har bara försvunnit i ett huj. Faktum är att jag helt enkelt haft för mycket att göra de senaste veckorna, det märkte jag i måndags, då jag avslutat eftermiddagspasset, som då innebar att skriva artiklar. Efter att jag hämtat D och fixat mat var jag jättetrött, men då hade jag ännu kvar salsaundervisningen klockan åtta. Måndagen före var det likadant, men när jag väl kom hem den gången var jag ändå på gott humör och lite väl upp i varv, denna gång var det till och med lite tungt att undervisa. Bestämde mig för att inhibera den sista gången - jag visste ju inte om att jag skulle ha ett morgonjobb då jag lovade hålla salsatimmarna och det blev helt enkelt för tungt.

På tisdagen hade jag bokat behandlingar för att få koppla av efter (trodde jag då jag bokade) att skrivprojektet var avslutat. Börjar avsky att boka in saker på förhand, man vet ju aldrig vad som sker! Nu var mitt skrivprojekt inte avslutat, bland annat på grund av att internetförbindelsen var borta nästan hela måndagen och jag inte kunde skicka iväg mina texter och inte heller få mail av intervjuobjekten (brukar för det mesta låta dem läsa igenom vad jag skrivit, vill undvika fel och missförstånd). Sen hade jag dessutom fått lokaltv-intervjuer på kvällen, så det blev helt fel - kopplade av på eftermiddagen, delvis (ekofrissa och ayurvedabehandling), men sen fick jag stressa hem för att fixa mat och sen försöka skärpa mig igen.

På onsdageftermiddag fick jag äntligen alla artiklar till personaltidningen klara. Eftersom jag visste att jag nu får mera luft i dagarna, hann också tröttheten i kapp - det var nästan som om luften helt gick ur mig. Det har varit några intensiva månader med långa dagar - nu tror jag att jag kan övergå till en rytm som jag bättre klarar av och som gör både D och mormor (och mig själv) lyckligare: bara några eftermiddagar extrajobb i veckan. Andra dagar hämtar jag D från dagis direkt efter att jag slutar klockan tolv. Då hinner jag bättre med allt.

Har haft väldigt mycket otur med maskiner denna vecka - först var det internet på måndagen, sen skulle jag fixa i trädgården en eftermiddag. "Kvisttuggaren" blev överhettad med det samma och stannade, då jag skulle såga ner en buske vars kvistar gått av, funkade inte motorsågen. Det fanns annat att göra, men det är så otroligt frustrerande att inte få gjort något klart, då verktygen inte funkar. I dag startade inte traktorn jag hade lånat, då min kusin med fru kom för att klyva ved till mig med skruv som man fäster bakpå traktorn. Tårarna var inte långt borta - likadant var det på onsdagkväll då jag tyckte jag kunde festa lite för att den intensiva jobbperioden var förbi. Fick D att somna halv tio och korkade en vinflaska och tittade på tv en timme. På gott humör gick jag och la mig - och upptäckte att D hade kissat ner sig, ordentligt. Det har han knappt gjort alls sen vi lämnade nattblöjan i somras, men då när jag lite vill koppla av, DÅ gör han det.

Som sagt, inte så bra vecka, det har stretat emot och kanske för att jag varit tröttare än vanligt, har det kännts värre...men allt har ändå ordnat sig och på dagis/bantis/förskolan (vet inte ännu vad jag egentligen ska kalla det) har det faktiskt gått riktigt bra, förutom lite muskelvärk efter att jag två dagar i sträck gett fart i gungorna :).

Traktorn startade till sist i dag och jag har nu två fina rader färdigt kluven ved att bara hämta in, istället för att stå och svära då jag inte lyckas hugga klabbar i tu på grund av kvistar (skyller på dem då det inte lyckas :). D njöt av att få "hjälpa" och det var trevligt med lite kaffegäster. I morgon är det söndag, vi får dessutom en extratimme och har inget planerat program - aaaaaah. Har dessutom storstädat i dag, så man faktiskt med gott samvete kan ha en lugn och hoppeligen lat dag.

***
Till sist - jag har varit lite förvirrad i höst. Vem är jag riktigt?! Jag antar att det är normalt när man går in i ett nytt skede - ens barn blir större, ens roll blir annorlunda, livet har gått vidare för människor man tidigare umgicks med. För mig var det var ju inte heller bara att återgå till samma jobb och det liv jag hade innan jag blev gravid....

Tack vare alla test vid arbetskraftsbyrån var jag tvungen att riktigt tänka igenom vem jag egentligen är nu, vad jag gillar att göra, vad som inte alls passar mig. Vem jag riktigt är, det är jag inte så säker på ännu, men jag vet i varje fall att jag är någon helt annan än innan D. Därför tänkte jag att det skulle vara på sin plats att söka reda på gamla foton - det är kanske dags att leta reda på den lilla flicka jag någongång var och bär inom mig - det kan vara en bra plats att starta på.

Kom faktiskt på att jag firar 10-års salsajubileum i år, var på min första salsalektion i mellandagarna 1998, om jag minns rätt, men det tog fart 1999. Så det är bara rätt och riktigt att salsan nu kommit in i mitt liv igen :). Perfekt timing, den kan säkert hjälpa mig att komma på rätt köl igen!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tuffa tag med alla stora strejkande maskiner - jag är imponerad över allt du klarar av och hinner med!!
Och vad söt du var som liten - också :-)
Stor kram från Gunilla, som om 12 timmar är på väg till Kroatien. Lovar att skriva ordentligt brev snart!

Saltistjejen sa...

Du detta att ibland tänka över vem man är och vad man egentligen vill med livet tror jag egentligen är ngt alla borde göra regelbundet. Nu menar jag inte varje månad eller ens varje år, men då och då under livet. Man förändras ju hela tiden. Utveckling kallas det väl...?!? ;-) Och jag tror det är viktigt att man försöker hitta kärnan i sig själv ibland. Men det är svårt och ofta jobbigt. Tyvärr har man väl oftast så mycekt vardagsbestyr att den där energin och tiden itne räcker till för sådan typ av djupdyk i sig själv. Men det vore nog bra för alla det tror jag.
Hoppas nu att det blir mindre kaotiskt med allat runtomkring dig framöver. Sådant lägger ytterligare på tyngd och man blir så urlakad.
Varm kram!!

Fritt ur hjärtat sa...

Vad jag känner igen mig! inte alls för samma sorters motgångar, men att det avlöser varandra. Att inte hinna stanna och vila. Vad säger man... Ge inte upp. Det löser sig. Konstigt, men på ett eller annat sätt löser det sig alltid. Ofta inte som man trott, men ändå.
Du verkar ju styra allt åt rätt håll och ta greppet nu i alla fall.
Att fundera över vem man är tror jag är livsnödvändigt. Jag går i terapi och har gjort så i omgångar, det brukar jag säga, borde alla göra. Man vet inte om att man behöver, men vad det gör med en, det är mäktigt.
Håll ut, det blir bättre!
Kram.

Anonym sa...

Men oj vad D är lik sin mamma! Kämpa på, du har något verkligt värdefullt att leva för.

Kramar från Kokkola

Carina

Annika sa...

Ja, nog fick du en kämpig vecka, alltid.
Det ena strulet efter det andra. Du ska se att denna vecka blir bättre. Det bara måste den bli!
Föt, det är ju som Simone säger ovan, det mesta löser sig ändå.
Du var väldigt söt som liten, jättefin!
Styrkekram!!

Henrik sa...

nog var det mycket motgångar på en vecka,, nu önskar jag verkligen att Du har en mycket bättre vecka framför dig,, men vad "D är lik sin mamma
Kram!

Jemayá sa...

Gunilla: Kroatien, *grön av avund, vill å, vill å!!*. Saken är ju den att jag inte hunnit med allt det som borde göras - en person är lite för lite för att ha hand om ett egnahemshus med uthus + barn och mormor och mig själv. Men jag kämpar vidare och hoppas att Daniel snabbt växer till sig och kan börja hjälpa till. Kanske jag skulle ha råd att anlita hjälp lite oftare så småningom också. SEr fram emot foton från resan :). kram!!

Saltis: tack för dina ord, känns bra att du "engagerar dig" och förstår. Jo, man borde utvecklas hela tiden, men ibland, som du skriver, märker man itne att det sker förrän mycket redan hänt, som nu. Vissa "brytningspunkter" är klarare än andra, en sådan blir väl sedan då barnen flyttar hemifrån (men för oss är det ju tack o lov långt borta än :). Det ser mycket bättre ut framåt för mig nu, tror det blir riktigt bra, trots novembermörker :). kramar!!

Fritt...: tack - det är nog bättre, har en tendens att klaga som mest då det egentligen redan är bättre :). Terapi tror jag också alla gånger på, andra hjälper en att se klarare på sig själv. Dessutom finns så mycket sådant man tror sig vara, eftersom man kanske fått det itutat i sig, eller varit för typ 20 år sedan, men förändrats och så passar man helt enkelt in i sin egen bild mera! Småningom börjar man lära sig när det snurrar för snabbt, men det skulle vara bra att få tag i det innan man blir helt uttröttad, men det blir bättre och bättre på den fronten också :). kram till dig också och tack för de vänliga orden!

Carina: vad glad jag blir att höra det, han är ju ändå mera "min" pojke, i allafall än.....får påminna mig om med jämna mellanrum att trots att det är livsviktigt att ha jobb och pengar, så är det allra viktigaste att ha tid för Daniel, nu då han både behöver och vill ha det! kram!

Annika: Det blir sådär i bland (dessutom kom mensen mitt i - gissar att den var också en stor "trötthetsbov" :( - och denna vecka har redan börjat lugnare och därigenom bättre. Tack Annika - kram till dig med :)

Henrik: av någon orsak är jag jättenöjd att höra att han liknar mig :) - och tack, är optimist i grunden och tror och vet egentligen att den tyngsta perioden i höst redan är förbi. kram! (ps. hittade in till din hemsida - fin!)

Anonym sa...

Cute pictures of you. My twins are in the "big teeth" stage now, which makes me guess you are 10 or 11 here?
Julie

Jemayá sa...

Julie: "Big teeth" stage?! :) Never heard of it, but it fits! And yes, you're right :)

Taina sa...

Vilken "fin" beskrivning du ger på att finna den lilla flickan i dig igen. För visst finns hon där. Så där kan jag också tänka "Vart tog Taina vägen"? Men åren går och vi mognar. Kanske har du inte haft tid att reflektera så mycket den gångna veckan och det ena mothugget efter det andra har dykt upp. Det är skönt att du har salsan att falla tillbaka på. Och att dansa är väl det mest avkopplande som finns. Så som yoga.

Hoppas du får det lite lugnare nu!

Kramen!!!

Jemayá sa...

Taina: jag har inte haft så mycket tid att reflektera sedan D föddes - och det har ju hänt så massa förändringar och nu är det meningen att jag igen återgår till mera "utåtriktat" liv, det är inte så bara! Tack och lov för dansen!! kram