tisdag 25 september 2007

To eat or not to eat?

Det dyker upp svampar ur jorden som....svampar runt vårt hus, och de enda jag känner igen är röda flugsvampar. Hur i hela fridens namn ska man veta vad man ska våga äta?! Varför har Gud skapat giftiga svampar? Är detta till vänster en gallsopp, eller karl johan? Den doftar gott, ser god ut, men inte vågar jag ju smaka. Varför kan det inte växa kantareller i husknutarna (kanske det gör det....), då kanske jag skulle våga plocka och äta.

ps. det skulle inte skada att inte äta på ett tag. Nålen på vågen börjar snart närma sig rekordsiffror, sådana rekord som jag helst inte skulle vilja slå. Jag vet att jag borde ta en sockerstrejk igen, men nu har jag ingen motivation. Orkade inte heller på jumppa i kväll. Eftersom jag åt alldeles för mycket i gårkväll, då jag var vrålhungrig och inte är van med salt mat, drack jag som en (flod)häst = fick springa på toa på natten. Sen äntill mera när D vaknade så tidigt och jag fick en skön massage på förmiddagen (kan man ha mera tur - en granne som behöver få öva massage!!!!), var jag så trött på kvällen, så jag inte orkade masa mig iväg. Dessutom har D mer eller mindre matvägrat i kväll, man blir ju orolig - det händer så sällan. Men i stället för att hämta upp surskorpor och chokladkex efter att D somnade, satt jag och tuggade på en morot framför tv i kväll...en liten försiktig början. Och eftersom det inte kommer något som intresserar mig ikväll (har ej fastnat för Sopranos) blir det mera blogg. Kommer klumpvis dessa inlägg, ibland finns tid, men ingen lust, ibland pockar hur mycket text som helst på att bli nerskrivet, men jag hittar ingen tid. Nu är det balans mellan de tu.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte vad det är för sopp, men du kan ju prova. Är det en gallsopp så vet man det nog med besked:):( Alla soppar kan man tillaga, men gallsoppen spottar man ut med detsamma och resten av svampstuvningen är förstörd...

Jemayá sa...

Tack, men nu börjar den se så medfaren ut, så jag tror det är bäst att slänga :). När ska ni ha svampkurs igen???

Anonym sa...

Här är en till som får börja tänka på vad hon stoppar i sig! Fick veta mitt kolesterolvärde i går, inget muntert besked. Kunde konstatera att jag ärvt fel gener. Dan före var pappa och fick veta sina och han hade helt fantastiska värden, ovanligt låga.

Nu vet jag bara inte hur jag ska börja, känns mest som om man inte får äta nått alls :(

Trollmamman