tisdag 10 juni 2008

All ok!

Det blev en smärre kris i går - märkte direkt på morgonen att det nya modemet var för litet, det hade inte tillräckligt med ..."hål" där bakom (kan ju inte rätta termer :). Så det blev ett upprört samtal till affären jag köpt den i, D i bilen och iväg till Jstad och köpa nytt. Fast jag fick det större för samma pris, för det var helt klart att killen som sålt det hade klåpat. Men sen, fast alla sladdar satt där det skulle, så funka inget. Oooooh, vad jag var arg och uppgiven. Sen vaknade förstås D och det blev ännu svårare att försöka få det att funka. I ett skede var han och släckte av allt, då böärjade mamma skrika! Men hon bad om förlåtelse sen....först på eftermiddagen fick jag det att funka igen, efter försök att ringa bland annat internetoperatören (tryck här, tryck där, vänta osv...). Hjälpen fanns sist och slutligen i "Elisa avustaja" (ett program som ska hjälpa med problem - ofta brukar den säga "du har ingen internet kontakt", fast jag vet det själv!) på min egen maskin, det var något strul med det nya modemet och kontakten till nätet, men programmet fixade det. Härligt! Men hu vad det var skrämmande att inte kunna läsa mail eller blogga - och inte veta när jag kan göra det igen.

Igår kväll hade vi ett litet byaråds krismöte - förstås har vi missat några firmor på nya infotavlan och en speciellt hade argt klagat. Lessamt, men känns också orättvist. Vi har satt ner en massa av vår tid och energi på arbetet, förstås helt gratis - och det enda som hörs är klagomål. Föreningsengagemang är ofta ett otacksamt jobb :(.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det läbbigt att vara utan nätkontakt! Jag kan räkna på mina tio fingrar hur många dagar jag varit utan Internet sedan 1995. Det var mycket långa, mycket tråkiga dagar.

Anonym sa...

Infotavlan är fin och pryder sin plats i byn :) Kanske den som ilsket klagat kunde engagera sig lite själv? Jag tycker att det mest väsentliga är med på tavlan, sånt som turisten och den nyinflyttade kan behöva! Snyggt jobbat, alla ni i byarådet!!!

Annika sa...

Här har du ju en som varit utan mitt eget bredband i snart en veckas tid. För j-gt!!!
Nu har Comcast varit här och nu har jag internet, men inte trådlöst!! Måste skaffa en ny router...OCH inte kommer jag åt min Comcast mail heller eftersom vi fick byta IP-adress. Verkligen trist...
Men internet har jag äntligen så jag kan nu kolla in bloggarna...
Jag tycker verkligen att det är asjobbigt när internet strular...jag vet så lite om det hela också. Kan noll, det gör det hela ännu värre...

StrandMamman sa...

Som jag kommenterade på Annikas blogg: minns ni att det faktiskt har funnits en tid före internet och trådlöst... och vi överlevde den tiden!!! :)))

Skaka av dig kritiken, det går aldrig att få alla nöjda!

Regniga hälsningar norrifrån!

Jemayá sa...

Matilda: egentligen har man ju inte haft detta medium så länge, och ändå har det ju helt tagit över! ADSL har jag bara haft cirka 4 år, före det var det mycket mera omständigt - och just därför mindre beroendeframkallande!

Tack, du anonyme/a, värmer att höra det! Vad jag vet har den klagande inte engagerat sig i någonting och dessutom sagt att den inte läser anslagstavlor i byn (där vi haft lappar i flera omgångar!). Men det är klart, vi ville ju nog att alla skulle blir nöjda!

Annika: bra att du fått kontakt med omvärlden igen! Jag kan tänka mig att det speciellt för dig som får så mycket kommentarer har kännts konstigt att inte kunna läsa och svara!

Strandmamman: ja, det var visst på stenåldern då vi var unga....när D blir tonåring kommer han att skämmas ögonen ur sig med en så lastgammal mamma :).
Vi borde ha kommit ihåg det - att man inte kan göra alla nöjda - men vi bemödade oss verkligen med att ge folk tid att läsa våra lappar och ta kontakt, men läser de inte, så.....