tisdag 17 februari 2009

Plan B-dag

Plan A för i dag var att jag skulle vikariera på förmiddagen och jobba för lokaltv på eftermiddagen. Mitt i natten spydde D igen - två gånger. Med denna fart blir det snart brist på det ena med det andra i sängen....Ute var det -23 i morse och runt vårt hus svävar en skön lukt av ...hur heter det nu fint, avlopp, säger vi - inte bästa temperaturer att tvätta många, många maskiner, nu tycks brunnen ha blivit full (troligen är något avlopp fruset).

Plan B blev alltså att stanna hemma med D - delvis var det bra, för det visade sig att renoveringen var i ett skede då det var bra att jag var hemma (men förstås skulle så mycket inkomster som möjligt också sitta bra!). Dessutom var det bättre för nytv också att skjuta fram det hela till i morgon (då jag också borde vikariera först - nu har D fått en koltablett för magen - dagstid spyr han inte!). Förstås var det också bra för D att få sova ut i dag och inte heller smitta andra barn!

Sen ville han vara som de stora pojkarna, med lurar på öronen. Fick ringt många samtal medan han bara satt och tittade på när "papporna" arbetade :). Det var mycket "nä, nä" idag, bl.a. vid middagslurdags och då kände jag hur nerverna började spännas...jag var jättetrött och ville sova en stund, men kände mig stressad för att det finns saker jag borde skriva och nu föll en eftermiddag bort från det. Digiboxen sa dessutom "ingen signal", alltså ingen "bombamba" (=bolibompa) för D. Men han fick nöja sig med en dvd så länge jag försökte sova - det blev vila en halvtimme, för plösligt började jag fundera på inredningen av vardagsrummet :). Plankorna åkte iväg i dag, i morgon gäller det att hålla tummarna att inga hyvelskär går sönder av kvarglömda spikar!!

Ringde bland annat för att prata med läkaren om mamma, han har inga svar på varför hon har ont i benet och magen, man får bara hoppas att det ännu blir bättre av sig själv. En verkligen positiv sak var att hjärtundersökningen visat att hjärtat faktiskt lite återhämtat sig efter lunginflammationen (liksom också de inre organen)! Vi kom överens att om renoveringen är klar då, så ska vi pröva på att hon får komma hem över veckoslutet om en vecka! Ringde också socialen och de verkar väldigt flexibla med intervallvård och hemservice och hemvårdsstöd har jag säkert rätt att få då också, så månne det inte ska ordna sig.

Vi behövde också rörmokare i dag för att flytta vattenrören uppåt så de inte fryser - Fia och Gusta checkar de nya rören som väntar i farstun.

4 kommentarer:

Anonym sa...

ja, a med ett egnahemshus är det ett och annat, men tur nog har Du ett arbete med flexibel tid, bra att renoveringen går framåt med så bra fart. Bra med koltabletter åt D. Vad trevligt att höra att din mamma är på bättrings väg o tänka sig att mamma kan komma hem över ett veckoslut. Hemvården brukar ju fungera rätt så bra, hoppas det ordnar sig.

Mvh.
Henrik

Annika sa...

NU får det räcka för er med magsjukor, flu´nsor och förkylningar...NUFF said!!
Hoppas du slipper eländet iallafall!
D måste tycka att det är SÅ spännande med allt som nu pågår i ert hus!!
Kram!!

Anonym sa...

Hej! Förra veckan fick vi ett brev från JNT att vissa digiboxkort kommer att sluta fungera och man måste byta ut de gamla mot nya i Jeppis. Kanske är det det som har hänt hos dig??

Jemayá sa...

Henrik: ja, det rullar på riktigt bra nu just, enda problemet är att nätterna är så hackiga, jag har lite problem då jag är så trött på dagarna, men det går åt mycket kaffe i stället (som jag börjat dricka först i fjol). Gäller att ta en dag i taget och hoppas på det bästa!

Annika: Jag börjar resignera - det verkar som om jag får stå ut med sjukdomar nu, kanske sen när D blivit större så har vi det allt bakom oss. Såhär på våren klarar jag bättre av allt möjligt. D är jätteglad över att ha "pappor" i huset :) - jag använder också byggkarlarna för att mota protester när han t.ex. inte vill klä sig eller något sånt, typ "ska vi inte gå och se vad de gör nu, då måste du sätta på dig byxorna först" :). kram till dig med :)

Christina: tack och lov var det inte det, grannen såg inget heller och ringde - snart hade vi bild igen!