fredag 20 februari 2009

Show and tell: kaffe

Tyvärr har jag inget att komma med i dag - för jag är egentligen inte kaffedrickare. Det är bara under det senaste året jag regelbundet börjat dricka det för att jag helt enkelt är tvungen - det hjälper ju att orkar genom dagen. Annars passar det inte min mage, det känner jag helt tydligt, så om jag inte är jättetrött, tar jag hellre en kopp te. Fast Irish coffee har jag alltid gillat :), så jag är inte riktigt konsekvent.

Jag har inga byggare på plats idag - båda har problem med magen......

Med nu just i fredagstemat (Fritt ur hjärtats):

Nilla, Anna, Desiree, Annika, Anne, Petra ,Anna-Saltis ,Millan, Anki, Marianne, Victoria, Lia, Cecilia, Leopardia, Marina, Marie, Strandmamman, Ulrika, Jemaya, MiaD, Ingabritt, maisoui, Moster Mjölgumpa, Erica, Taina, sparkling, Christel, ,emma, jennie, Nykomlingar förra veckan:-) musikanta, sara, underytanjag, marskatten, lena w,

14 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Jag dricker också mest te. Men ett par tomma koppar kunde jag visa upp.

Anonym sa...

Det finns ju koffein i té, så leta på nåt té som innehåller lite extra...

Annika sa...

Jag är också tedrickare...Kan lätt avstå från kaffe.
Inga byggare idag...Så nu blir det uppehåll till måndag då?
Hoppas du mår bra iallafall.
KRAM!

Anonym sa...

Tidigare drack jag minst 1 L kaffe om dagen
Nu är det bäst att hålla sig till 2 koppar /dag

Har prövar på en hel massa olika te sorter här ett av dem, som kanske kan vara bra för hälsan:

Health Benefits of Mate Tea:
This tea serves as a great appetite suppressant rich in vitamins, minerals and antioxidants
and wonderful diet tea. Reports suggest Maté will keep you going longer than just caffeine,
without the crash associated with drinking coffee or soft drinks.

Mvh.
Henrik

Fritt ur hjärtat sa...

Vilken tur jag har! Jag tycker det verkar som om man är antingen te eller kaffedrickare, inte jag. Jag dricker lika gärna te som kaffe, väldigt gärna en irisch också:-)

Undrar var de dåliga magarna kommer ifrån.....

Anonym sa...

Ännu om "ctrl" knappen
Det är just det tecknet, bakåt vända P, som finns i stycke indelningen.
Har Du prövat att trycka på det tecknet. Inget skadar om man först testar sig fram.
Det skulle vara intressant att se en skärmbild av texten. Går det att fixa?

Mvh.
Henrik

Emmama sa...

Oooh, jag älskar kaffe.. :) Men har faktiskt börjat inse att te också kan vara helt ok! Kram och trevlig helg!

Taina sa...

Hm Irish Coffee kan vara gott ibland. Ha en skön helg!

Anonym sa...

Irish coffee är inte dumt, det blir så sällan bara!
Många avstår från kaffe pga att magen inte klarar av det, kan undra vad det beror på?

Ha en skön helg och hoppas D är bättre i magen.

Jemayá sa...

Moster: efter en vecka hoppas jag ha tid att kolla upp dina koppar :), det kunde jag också ha fotat, men eftersom det också är lite tajt nu just med ledig tid, föredrog jag att inte pressa fram något :(

Leopardia: bra idé, tror det är psykiskt också - jag vet att kaffe piggar upp, te e bara gott :), men ska försöka hitta "dunderte" också!

Annika: jag hoppas de får ordning på magen till måndag, annars blir det lite jobbigt med tidtabellen - hoppas kunna återgå till tedrickandet småningom :), och det är lovande, har fått sova två nätter igenom - AH! kram :)

Henrik: mate låter bra, knappast har vi det i vår Salebutik, men ska försöka komma ihåg då jag ska till någon större stad nästa vecka! Tack för tipset!

Emmama: hmmm, jag har mycket lång väg till "älskar" kaffe, för jag gillar inte smaken, men jag börjar komma ganska nära med Irish coffeen - och det finns ju annat än bryggkaffe (som jag ju mest druckit nu), tror jag borde ge lite andra versiner av kaffet en chans också! HOppas du också haft ett riktigt bra veckoslut!

Taina: tack det samma till dig!

Marskatten: det är ju något i kaffet som sätter fart på inälvorna - jag har snabb mage från förr, så det går inte alls ihop :), men som sagt, vid nödfall får man tåla lite turbulens i magtrakten :). D har ännu lite turbulens i magen även utan kaffe, gav mjölk här emellan, men försöker nu med att lämna bort den om det skulle lugna ner sig. Annars mår han bra :). Hoppas ditt veckoslut också var bra!

Jemayá sa...

Fritt: hoppsan, märkte att jag hoppade över dig - det var inte meningen! Temat var ju väldigt bra valt, med tanke på hur mycket info du hade att bjuda på! Jag kände mig nog skyldig för byggarnas magbesvär.....men det är ju på gång i bygden, inte bara hos oss :)

Henrik: oj vad jag testat och tryckt överallt, men nej, jag får inte bort funktionen. Jag måste be om hjälp av någon här i trakten (ska se om grannens pojke klarar av det först), vet inte hur jag får bild av skärmen, och har inte ork att börja jobba med att ta reda på det! Arma dagar att det ska vara svårt att få bort en enkel liten sak!! Tack i allafall för hjälpen!

Anonym sa...

Mate hittade vi på Prisma i Jeppis senast. Fast egentligen borde man ju då också ha rätt sorts kopp, den där med sugrör och sånt.
Annars är Rooibos-te toppen, piggar upp, skärper tankeverksamheten och smakar ljuvligt.

Västmanländskan sa...

mmmm .. ja, irish coffee är ju supersmarrigt

Marianne sa...

Å ja, en irish är gott! Men det kan jag ju inte dricka längre, för kaffe på kvällen går bara inte. Inte ens med lite w i, jag har provat. Och på dagen går det inte heller, för då är resten av dagen förstörd och jag - somnar! Knäppt va!

Kram!