onsdag 25 februari 2009

Renoveringstårar

Nu är jag jättetrött och lessen - golvet blir en katastrof. Tills nu har jag orkat hålla en positiv attityd, försökt tänka ut hur det blir bra, trots att byggkarlarna klagat och suckat över mina plankor. Jag har varit dödstrött den senaste veckan, köpte järnpreparat om det skulle hjälpa, men mot golvet hjälper inget - det blir inte bra, det är ett faktum. Jag måste köpa plankor till, eftersom de gamla var i så dåligt skick och snickaren inte hyvlade allt han skulle. I dag hämtades de - och är förstås alldeles annorlunda, bredare och ljusare. Jag får alltså två golv i ett rum, troligen blir jag tvungen att måla nu, för att få golvet ens lite enhetligt. Nästan hälften har lagts med de gamla plankorna och jag har tyckt om det, trots att det har sina skavanker. Den "nya delen" kommer helt att skilja sig ut. Ibland tycker man universum är så jävla orättvist - efter all denna möda och besvär (och allt annat som jag också gjort samtidigt med renoveringen + alla pengar som går åt) skulle man tycka att man vore värd ett bra resultat, men nej. Trött, trött, trött - på allt.

7 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Usch och fy, finns inte mycket jag kan säga men här kommer en styrkekram!

Christel sa...

Jobbigt jobbigt. Kan du inte låta slipa det och luta eller olja? Eller vad är det för träslag?

Saltistjejen sa...

Men Gumman! Kram till dig. Kan man itne göra något åt de nya plankorna så att de likanr de gamla? Eller komme de kanske efter en tid att ha ändrat sig så att de faktiskt blir mer lika i färgen. Lite solljus etc kan ju ibland förändra trä så att nya och gamla träplankor mlbir mer lika.
Annars kanske det gå att slipa och olja hela golvet för att få en mer "samma" yta?
kram igen!!! Det är verkligen itne roligt när man lagt ner så mycket jobb, tid, energi och pengar på ngt som man sedan blir missnöjd med. Hoppas sååå att det bra till slut!

Jemayá sa...

Fritt: Tack snälla du, det känns direkt bättre!!

Christel: det är ju hyvlat och jag måste också slipa det gamla, men färgen är olika på de två delarna. Detdär med att luta har jag inte hört om, måste kolla på nätet - kanske jag kunde luta det gamla...? Det är granplankor.

Saltistjejen: vad skönt det kändes att bli kallad "gumman" :), tack snälla för din kommentar! Största problemet är väl bredden (om jag målar så är i allafall färg problemet borta, men jag skulle så ha velat ha fram trämönstret :( - de gamla är av olika bredd, men ingen av plankorna är så bred som dessa nya och det kommer att synas klart och tydligt. Får hoppas på a) ett mirakel b) att jag till sist inte ser det hela och att kanske möbler och mattor gömmer undan skillnaderna i färg och bredd...

Anonym sa...

He blir nåo bra bara e blir fäädit ska do si:)

Annika sa...

Nejmen vad jobbigt. Det var precis vad du inte behövde nu...
Jag hoppas iallafall att det ska bli bra när det blivit slipat och fixat. Det måste det bli!!
KRAM!!

Jemayá sa...

Christina: så ere nåo :)

Annika: from your keyboard to God's ...öh, planningdepartment (blir det inte så, modernt överfört :)