lördag 14 mars 2009

Finally!

Ooo vad glädjen var stor när mormor äntligen kom hem. Hon har gått ner en massa i vikt (vilket i och för sig är bättre med tanke på hennes knän och annars också) och är svag och har problem med balansen, men ändå sig lik. Det gäller att vara försiktig nu i början och hitta de bästa sätten att röra sig för henne - och det är ju ovant för mig också, måste lära mig hur jag hjälper ut och in i rullstol på bästa möjliga sätt etc. Vid sängen måste vi fixa något sorts handtag, men sen kanske hon slipper i och ur för egen maskin.

Nu just sover både mormor och son middagslur - det känns så otroligt bra att äntligen med gott samvete få sätta sig framför datorn. Jag har inte ännu packat upp alla lådor, men de rum vi främst rör oss i där nere är äntligen städade. Känns som om jag äntligen börjar hinna i kapp mig själv. Känner mig lite förkyld och trött, men nu får jag ju ta det rätt lugnt på veckoslutet. Nästa vecka har jag en rätt lång artikel att skriva (helt ny tidning - de ringde mig, precis så vill jag ha det :), blir skönt att få jobba hemma några dagar i lugn och ro. Har haft sjå att hitta pengar för alla renoveringsräkningar som börjat droppa in, men det löste sig med lite skogsförsäljning (nu finns inte mera att hugga, så jag får sluta renovera :).

Sätter med här foton på vardagsrummet - finns saker och ting som ska upp på väggarna (och en vit list fattas bredvid pianot, kan inte heller bestämma mig för vad jag ska göra med hyllorna till vänster om pianot, måla vitt/ betsa som stockarna, eller lämna som de är - vad tycker ni?), ordentligt tv-bord saknas än och det ena med det andra söker ännu sin plats. Men det är varmt - har eldat så mycket så vi fick börja klä av oss :) - och det är så mycket bättre än det varit förr.

20 kommentarer:

Linda sa...

Vad härligt att ni fått vara tillsammans alla igen. Golvet ser ju jättefint. Likaså är väggen bakom pianot urläcker. hoppas förkylningen ger med sig.

Jemayá sa...

Jag är helt nöjd med allt - det är roligt att ha nymålat och ordning på saker och ting (utom grovköket där jag har en massa lådor som jag inte vet vart jag ska tömma....). Känns också hoppingivande med mamma - jag kan ju inte ta hem henne helt och hållet innan hon klarar av att ta sig till toan själv (orkar ju inte om jag ska upp flera gånger om natten för att hjälpa henne), men det verkar inte omöjligt bara hon får lite mera styrka i kroppen. HOppas hinna småningom läsa hur ni har det också :)

Saltistjejen sa...

Men Åååå vad GLAD ag blir för er skull! Att det verkar gå bra med din mamma knns ju fantastiskt! Jag förstår givetvis att det är en stor omställning för både er och henne själv med rllstolen och så, men att hon är "tillbaka" både fysiskt och mentalt är ju ändå något oerhört! D måste vara överlycklig han också attt ha sin mormor tillbaks.
Rummet ser ju superfint ut!!! Golvet sååå bra!
Och ni ser ut att ha så hemtrevligt och mysigt hemma tycker jag!
Ang hyllorna så vet jag inte riktigt. Tror det bara är en fråga om vad du själv känner. Låt de sitta uppe ett tag och fundera på vad du vill. Ibland behöver man tänka lite längre.
Stor varm kram tiller alla!!

Anonym sa...

Jag börjar nästan lipa, så rörande är det hela. Mummu e hemma igen o D ser såå belåten ut o du, du är nog en sån energipackning att nu ska du samla krafter o njuta av allt du fixat. Mummu är vacker o strålar glädje.Enjoy the weekend. Kram Katri.

Anonym sa...

Ser jättefint ut, speciellt golvet. Stockväggen bakom pianot är också fin, men åtminstone jag skulle ta bort hyllan. Men du ska förstås göra som du själv tycker är bäst. Båda mommo och D ser så glada ut över att vara tillsammans igen. Försök nu att ha ett riktigt avkopplande veckoslut! Jag har just kommit hem efter en 10 km lång promenad. Började regna innan jag hann hem. Våren är på kommande.
Kram. Maggi

Anonym sa...

Va roligt att mommo är hemma, pigg ser hon ut också! Och va fint ni fick det, vad du har hunnit bra med allt!

Anonym sa...

Grattis till att allt har ordnat sig så fint! Hoppas du får en fortsatt skön och avkopplande weekend :-)
Stor kram från Gunilla

Emmama sa...

Åh så fint! Sista bilden är ju helt underbar, hon tittar på honom med sån kärlek - wow! :) Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

SÅ glad för er skull. Härligt!

Anonym sa...

Vilken underbar bild på din mamma och D - kärleken går nästan att ta på. *torkar en liten tår*

Anonym sa...

Det blev ju sååååå jättebra!! Och vad härligt att mummu orkade komma hem på besök. Vad tyckte hon om renoveringen?
Kramar till er!! StrandMamman

Anonym sa...

Va fin bild på mommo och D, säkert skönt för alla tre att hon får börja komma hem. Vardagsrummet ser jättefint ut på bilderna, vilket jättejobb du gjort :) Säkert skönt att få njuta av resultatet.

Trollmamman

Jemayá sa...

Saltis: tack för din glada kommentar :), JAG blir glad :). Det var nog faktiskt jätteskönt att ha mamma hemma, och så rörande att se hur glad Daniel var. Han ville hjälpa med allt, skjuta rullstolen, sätta mat på hennes tallrik, hjälpa henne i säng :). Jag har alltid tänkt på nedrevåningen som min mammas våning (fast vi är mycket där pga köket) och har inte velat ändra så mycket, men nu gör jag det lite mera till hur jag vill ha det - med de medel som finns,dvs har vi många gamla möbler som jag ändå vill behålla. Fast en ny soffa står högt på önskelistan :). kram till dig!

Katri: vi var alla lite förvirrade, men glada. Jätteskönt att veta att hon iallafall kan börja komma hem med jämna mellanrum nu! kram!

Maggi: hyllan behövs nog, tyvärr, bad byggaren bygga den, delvis för att lite gömma undan det faktum att väggen lappats med gamla skåpväggen (vi tog ju bort skrubb på detdär stället), delvis för att jag inte vill ha stor bokhylla i rummet. Misstänker att jag ännu målar den vit. Låter skönt med promenad - hoppas få in lite sådant nu i mitt liv också! kram (ps har du börjat med fb?)

Ann-Marie: tack, det var ju en pärs, men jätteskönt att det är över nu och får dona på i lugnare takt med att få uppröjt i huset igen :)

Gunilla (DK eller Jeppis?): psykiskt var det skönt med veckoslutet, att få helt ägna sig åt familjen :), men att stiga upp och gå ner flera gånger på natten var inte så riktigt uppiggande :(, i natt (sö-må) har jag äntligen fått sova gott, så nu känns det bra att se tillbaka! kram!

Emmama: det var nog ömsesidigt, han var så till sig att ha henne hemma igen :). kram!

Fritt: tack! Känns bra att saker och ting igen börjar falla på sin plats! Var in på din blogg men hann inte läsa allt - hur mår du nu, hur blev det med jobbet?

Katt: de har nog ett speciellt förhållande. Mamma berättade att hon hade drömt i somras om att hon såg D komma ut ur badrummet, som ca 7-8 åring, så vi får hoppas att de ännu får flera år tillsammans!

Strandmamman: hon tyckte om den, men tyckte samtidigt att det kändes förvirrande att vara hemma, hon har ju aldrig varit borta så länge och sen såg så mycket annorlunda ut :). Men det var nog en renovering som borde ha gjorts redan för åtminstone 20 år sedan! kram

Trollmamman: såhär med en veckas perspektiv så börjar det nog kännas bra :). Ser hoppfullt framåt, men har lärt mig att överraskningar dyker upp oförväntat, så bäst att ta en dag i taget! kram

Anonym sa...

Ååh så härligt att din mamma fick vara på besök! Säkert roligt för henne att få se det renoverade rummet! Vilken söt bild av henne och D!! Man ser att din mamma gått ner mycket i vikt, men hon ser pigg ut!! Väldigt fint ser det ut att vara i det nyrenoverade rummet,golvet ser riktigt bra ut! Du kan nog vara helt nöjd med resultatet!

Kram
Marianne

Marianne sa...

Å vad glad jag blir för er allas skull! Så roligt att din mamma har kunnat komma hem över helgen! Det värmer mitt hjärta!!!

Och det blev ju jättefint efter renoveringen! Skönt när du nu kan elda och behålla värmen så att det blir riktigt behagligt inomhus, det behöver man när det är kallt ute.

Så roligt att du har gott om jobb också, då kan du vara lugn på den fronten också.

Jag tycker att det verkar som om den rätt jobbiga vintern verkligen har vänt och blivit till en ljus vår för dig nu! Toppen! Hoppas att livet fortsätter le mot dig länge till nu!

Kramar!

Annika sa...

Hon är hemma!! SÅ underbart!! Så roligt!
Nu hoppas jag att allt ska bli så bra att hon kan flytta hem på riktigt igen.
Kram!!

Anonym sa...

Känns varmt i hjärtat när du skriver att ni har det bra!! Hoppas att det får fortsätta så. Vad gäller hyllan bredvid pianot så tycker jag bra att du kan lämna den som den är...inget fel alls på det :)

ulrika v sa...

Vad glad jag blir när jag läser din text och ser bilderna! Känns som att en frisk vårfläkt svept in med värme. Rummet ser fint ut - härligt med en stockvägg framme! Och bilden på din mor med D är underbar - sådan kärlek - ett fint ögonblick! Allt gott! Kram ulrika v

Anonym sa...

hej,
golvet blev jätte-jätetfint! Och verkligen underbart att mommo fick komma hem en stund. Underbart rörande foton med mommo och D. Han har blivit så stor och mommo ser så glad ut när hon tittar på honom. Sköt om er. Kram Kiika

Jemayá sa...

Marianne: Tack :). Mamma tyckte det kändes overkligt att vara hemma, men var väldigt nöjd med renoveringen :). Bara hon skulle bli liite, lite starkare i kroppen skulle hon kunna bli hemma i längre perioder. kram!

Marianne/Kairo: faktiskt, jag vill inte riktigt våga tro det, men det verkar faktiskt som om svårigheterna nu för tillfället i varje fall är över. Våren är annars också min favorittid, har mycket mera ork med det tilltagande ljuset, nu orkar man se med tillförsikt på framtiden! kram!

Annika: det hoppas jag också, men det känns bra redan att kunna ta hem henne ibland! kram!

Victoria: snart orkar jag inte mera göra något i rummet, så jag misstänker att de kan förbli omålade :)

Ulrika V: tack till dig med - det är faktiskt en helt annan stämning i rummet nu än det var förr! Vi får hoppas det för med sig många positiva stunder för oss alla :). kram!

Kiika: det är faktiskt rörande att se hur viktig mommo är för honom, fast jag misstänker att om hon skulle vara hemma flera dagar, skulle ha till sist bli sur, eftersom jag måste ägna så mycket tid åt henne. Men i små doser går det bra :). kram!