onsdag 4 mars 2009

Renoveringsrapport

Tänkte ge ett litet livstecken ifrån mig... I skrivande stund är slutarbetena på golvet på gång, har lutat golvet i dag, men i detta skede sitter jag med en kall hand om hjärtat och undrar om jag gjort något verkligen dumt...gamla golvet lutade jag med kalk (som jag inte märkte hade klumpat sig i bottnet på dunken förrän jag var nästan klar - hade skakat om den ordentligt och hällt lutet i ämbare :( och nya med "naturell" lut. Nu är skillnaden ännu större mellan delarna (på fotot golvet före jag lutade)! Det nya är alldeles gult. Typen som sålde det hela sa första gången jag pratade med honom att jag ska luta två gånger, när jag nu ringde i panik och sa han att jag ska luta bara en gång.....jag måste vänta tills i morgon och hoppas på att den nya mirakulöst under natten blivit mera lik den gamla. Jag hoppas slippa luta fler gånger, blir det så betyder det att jag inte kan börja flytta in möbler ännu detta veckoslut heller :( :( - tär på nerverna att ha det så smutsigt och trångt där nere.

Något jag däremot är nöjd med är stockväggen som jag delvis tog fram, då vi var tvugna att riva klädskåpet. På bilden har jag hjälp med att skrapa bort tapet :), tog också bort sågspån mellan bjälkarna och har borstat dem med stålborstar, så den ser riktigt snygg ut, tycker jag själv. Farfar tycker den är ful och ser gammal ut - men det är ju liksom poängen med det hela :).

D har troligen växtvärk - har i tre nätters tid sovit jätteoroligt och väckt mig ca en gång i timmen. Har kännt mig som en zombie - inte bästa möjliga tillstånd att bestämma sig för golvbehandlingar. I går kväll gav jag honom lite reiki och också då jag vaknade efter fyra timmar sömn (redan det var härligt!) och han vaknade bara några gånger mera den natten. Hoppas, hoppas att jag skulle få sova lite mera denna natt också. Som ni märker är jag helt uppslukad av min egen vardag, tyvärr. Hoppas kunna återgå till lite normalare livsrytm efter renoveringen och se vad som hänt hos alla andra bloggare!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du är helt otroligt duktig, en sann timmerkvinna!!!! ps. till växtvärken finns många olika hjälpmetoder. Be C visa lite zonterapiknep, dvs man kan paja foten på kvällen före sömndags. Homepatisk hjälp finns också. Yllestrumpor o varmt hjälper många. Själv har jag gett lätta zonterapibehandlingar till brorsans barn i samband med barnprogramtittande, o det har hjälpt så de fått sovet.Kram sjökvinnan.

Fritt ur hjärtat sa...

Min stora son led svårt av växtvärk tills jag läste att selen saknas hos barn med växtvärk. Till hälsokost och köpte branvitamin med mest selen i. Aldrig växtvärk efter det. Inte heller lille... sonen har haft (liten..han är 12) Är övertygad om att det är selenen som skall tackas!!

Anonym sa...

Vi har också lutade golv! Vi lutade med det "naturella" då vi tyckte det blev för vitt annars. Och det kändes faktiskt väldigt gult i början men det gick över....lutets verkan är ju just att träet inte gulnar, och det har det inte gjort på 10 år heller :).


hälsar B-M

Marianne sa...

Renoveringsarbeten tar nog alltid längre tid än man har tänkt sig, så det är helt normalt. Och B-M här ovan har ju erfarenhet, så jag hoppas att det stämmer på ditt golv också. OCH timmerväggen blev ju lyckad! Jag tror man ser den mer än golvet när allt är klart.

Hoppas, hoppas nu att allt har blivit bra och att du kan flytta in och göra klart i helgen. OCH att lille D får sova ordentligt så att du också kan göra det!

KRAMAR!

Emmama sa...

Som du jobbar, vad du är duktig!! Kämpa på, det kommer bli supersnyggt! Kram!

Anonym sa...

Hej Ulla!
Jag har haft mycket i din blogg att uppdatera mig på eftersom jag inte kunnat läsa den på en tid, men nu hänger jag med igen :)! Först måste jag poängtera att jag tycker dina foton är oerhört fina, oj så fina dina vinterbilder var! Sedan över till renoveringen! Vad synd att golvet inte blev som du hade tänkt dig, men jag tycker ändå att det är fint! Visserligen syns skillnaden mellan de gamla och nya delarna men kanske tiden småningom gör så att färgskillnaden mattas, och dessutom så syns ju skillnaden mycket mera då rummet är omöblerat! Stockväggen ser helt underbar ut, bra att du "tar fram" den! En sak jag kom på då jag såg bilden av D vid väggen var att det skulle vara trevligt att göra ett collage av de gamla tapeterna som fanns på väggen, det är väl för sent nu då allt är bortrivet men kanske det någonstans hos er finns gamla sparade tapetrullar som du kunde använda. Tapetmodet ändras ju också hela tiden så det ligger en viss charm i att se de olika typer av tapeter som förekommit under olika tidsperioder. Hoppas du har börjat acceptera golvet, det är alltid hårt då något man har planerat inte blir som man tänkt sig, men småningom brukar man ändå glömma sin besvikelse!

Kram
Marianne

Jemayá sa...

Katri: tack för tipsen, hann inte med annat än reiki, antingen hjälpte det, eller så gick det om...måste fråga C var jag ska trycka om det kommer igen!

Fritt: tack för det tipset - glömde köpa selen idag då jag var till apoteket, men det finns på listan!

BM: det vita försvann då jag polerade :(, skulle ha velat ha kvar det, men nu är det som det är!

Marianne: det är precis som du säger - golvet syns inte mycket av nu med mattor och möbler. Lite hysterisk är jag med det - springer med trasan för minsta lilla fläck (D återupptäckte sin cykel - med svarta däck - så jag fick jobb direkt) :). Men det är där nu, aaah! kram

Emmama: det är roligt med ett fräscht rum - har målat och donat så det andra ska matcha det ny-gamla golvet (fast nu skulle jag förstås vilja ha en ny soffa också - man blir aldrig nöjd :). kram tibaax!

Marianne: tack för den långa kommentaren :). Har faktiskt funderat hur jag kunde spara gamla tapeter, som jag hittat på vinden. Det fanns faktiskt oerhört fina förr, men de är så väldigt spröda. Tack för tipset, ska fundera hur de kunde komma till användning i "tavelform". kram!