söndag 29 mars 2009

Relaxing weekend

Oh vad skönt veckoslut jag hade. På lördagen pysslade jag på här hemma med en massa saker som blivit på hälft, men tog det också helt lugnt. En liten skidtur tog jag på skaren, men det blåste så kallt, så det blev bara en kopp kakao vid tallen och sen hem igen :). På kvällen hämtade jag en pizza och såg en video jag bandat i något skede: "Under the Tuscan sun". Har sett den på bio förr och blev helt förälskad i den, nu blev jag nog också på gott humör, men det är ju inte samma mera då man precis vet vad som händer. Halv nio gick jag i säng och nio sov jag redan djupt. Så det blev automatiskt "Earth hour" för mig :). Räknade ut att jag sov nio timmar tills katten skrapade på dörren kvart över sex, men då var jag egentligen redan vaken. I dag hade jag en artikel att skicka in och en intervju för lokaltv, så det var jobbdag. Men märkte tydligt skillnad i mitt eget förhållningssätt då D kom hem - har varit så glad att se honom och det är klart att det smittar av sig. I fredags köpte jag ett självgående lok till honom (tågbanan har vi till låns) och det har sysselsatt honom ikväll - det var också meningen :). På bilden närmar sig sovdags, pyjamasjackan har redan hunnit på. Känner mig positiv igen - speciellt som jag fick en mycket god nyhet, en tung närvaro har lyfts bort från mig. Säger inget mera, bara att jag är mycket lättad!

För skojs skull kör jag en lista som pricken på i:

Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt.
Humör just nu: Positivt, lättat då jag äntligen haft några dagar att vila och pyssla i lugn och ro här hemma.
Är det nåt du absolut inte äter: Kokt kål, helst inte mögelost (i mat är det ok)
Kläder just nu: Svarta hemmabyxor med målfläckar, grönrandig blus, svart lång tröja ovanpå (övre delen är för att jag gjorde en intervju för lokaltv på dagen, bytte bara byxor då jag skulle måla några lådor, hade min "målarrock" på)
Musik just nu: Nu just hör jag Byggare Bob i bakgrunden, men i går då jag var ensam hemma spelade jag Norah Jones.
Vad sa du senast: Mamma ska gå ner och sätta några foton i albumet (det var en sak jag kopplade av med i morse - klistrade foton i album, men några hörde hemma i ett äldre album :)
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: tja, jag tycker det verkar ha varit rätt kasst för kvinnor förr, tror jag skulle välja Australien innan de vita människorna kom dit.
Längd och vikt: 166,5, vikt runt 70 (var redan under efter spysjukan, men det gick förstås upp). Skulle vilja vara 67, det skulle vara ok.
Hur många kuddar sover du med: två (bredvid varandra, svänger mig mycket)
Favoritväder: Soligt
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: såndär "ulandsspis" som ska vara lätt att elda i, båt, kniv
Spelar du nåt instrument: Piano (fast mycket sällan numera), spelade trumpet några år i ungdomsorkestern, lite tvärflöjt
Morgon- eller nattmänniska: Förr helt klart kvällsmänniska, nu styr barnet och jag klarar av att gå upp tidigt, och somna tidigt. Men tror inte riktigt det är min naturliga rytm.
Spara eller slösa: Slösa - man vet aldrig när man kastar veven, onödigt att dö med en massa oanvända pengar på banken :). Fast slösa och slösa...ser nog till att jag har en liten reserv för kriser.
Vem är viktigast för dig: min son Daniel
Bästa film: Filmer som gjort intryck genom åren (vet inte om de skulle göra det mera): Varats oändliga lätthet, Out of Africa, ET, Veronikas dubbelliv, Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott, Benjamin Buttons konstiga liv, Mamma Mia...
Tror på liv på andra planeter: ja, men helt andra väsen som vi inte alls kan föreställa oss, kanske sånt vi närmast skulle kalla spöken
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja.
Har du några homosexuella vänner: Ja.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja.
Hur många barn har du/vill du ha: En son (skulle inte ha något emot att bli styvmor till flera!).
Bio eller promenad: Bio
Snarkar du? Har hänt att jag väckt mig själv med en riktigt öronbedövande snarkning (någon sådan gång då jag varit närmast död av trötthet och somnat på rygg, sover annars sällan så). Min exmake var irriterad på att jag "fladdrade" med läpparna: "puhpuhpuhpuh" ungefär :)
Rädd för insekter? Har lite obehag för dem ja, speciellt spindlar
Äckligaste insekten: kakerlackor i mängder
Bästa bok? Som haft största inflytandet (öppnade en helt ny värld och ledde efter flera år till en gradu i relaterat ämne): "Beloved" av Toni Morrison
Vad vill du jobba som? Författare/Frilans
Pizza eller hamburgare? Jag gillar inte antingen eller-tänkande, tycker alltid att det ska gå med "både och"!
Stökigt eller välstädat? Stökigt måste jag medge, städandet kommer för det mesta sist på listan av saker att göra
Gungar du på stolen? nä det tror jag inte
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, inte frivilligt.
Hur många syskon har du? Inga.
Vad är du mest rädd för? Nu just: att jag inte ska orka och klappar ihop och allt faller sönder och samman
Är du rädd för blod? Nej
Saltar du på maten? Ibland
Gillar du att sjunga? Jo, men har alltid haft komplex för mitt låga röstläge (alt). På uni sjöng jag med killarna när vi hade en kör på julfesten (det var kvinnodominans på insten, de behövde förstärkning, men läget var bra för mig). Tack vare D har jag blivit rätt van att sjunga. Har faktiskt varit allsångsledare på finska (julsånger - de har inte frågat fler gånger :)
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Vi har ju inte direkt "program", men jag antar att det kunde kallas "språk", inte matematiskt lagd alls och har alltid undvikit sådant så gott det går.
Anser du att du är stark? Rätt stark, förr var jag rätt klen i axlarna, men att kånka på en växande bebis i tre år har varit bra bodybuilding. Har alltid också varit van att "ta i" eftersom jag aldrig egentligen kunnat förlita mig på att någon annan gör det.
Brukar du sola? En stund, men för det mesta måste jag göra något annat på samma gång, t.ex. läsa en bok. Att ligga stilla platt klarar jag inte av längre än kanske 5-10 minuter.
Vad gör du om du får hicka? Sväljer tre gånger samtidigt som jag håller andan
Röker du? Nej
Snusar du? Nå nej (usch vad äcklig vana!)
Kaffe, te eller inget? Förr bara te, nu både och

Oj, tog den slut sådär abrupt. Tack för den, kopierade den från Mariannes blogg - nu far jag och sova och hoppas den nya veckan för med sig idel positiva erfarenheter (börjandes med god sömn i åtminstone 7 timmar varje natt - pls pls!)

8 kommentarer:

StrandMamman sa...

Skönt att du fått ha det så där bra den här helgen! Hoppas veckan fortsätter i samma stil. Kram!

Annika sa...

Kul med listan igen...Nu har den verkligen cirkulerat och det är kul att läsa den hos alla!
Under the Tuscan Sun funderade jag på att titta på i helgen också, men det blev inte av. men visst är det en småmysig film att titta på.
Kram!

Anonym sa...

Vad skönt att du haft en fin helg! Kul att D leker med en Briojärnväg - självgående lok visste jag inte fanns!
Jag älskade Beloved när jag läste den men det var evigheter sedan, känner att det är en bok jag gärna läser om... men det finns ju så många olästa böcker så det blir aldrig av att jag läser om böcker. Veronikas dubbelliv var länge sedan jag såg, har den på videokassett nerpackad någonstans.
Kram!

Anonym sa...

trying to figure this out!!

Anonym sa...

ok, that was easy. This is Julie. Now I will comment so much you will wish I still couldn't figure it out!

Jemayá sa...

Strandmamman: det gör jag med :)

Annika: kommer ihåg första gången jag såg den - en kall, regning, mörk höstkväll i Helsingfors. Gick med solrosor på näthinnan länge efteråt :)

Petchie: det är det som är dilemmat - man hinner ju inte läsa om någonting för det finns så mycket nytt att läsa! FAst nu hinner jag itne läsa över huvudtaget...

Julie: welcome :), so glad you figuered it out (so far at least :D)

Anonym sa...

Vad skönt att du fick vila ut under helgen! "Under the Tuscan sun" är en trevlig film, och landskapet är helt bedårande. Passar bra som feel good film :-)! Hoppas du får en riktigt fin fortsättning på veckan - kanske "uppgången" fortsätter nu :)!
Marianne

Jemayá sa...

Marianne: jag tror det är en långsam men rätt säker uppgång, skönt :)