tisdag 20 mars 2007

Drömmar

Måste passa på nu, då det inte är så sent och jag inte heller orkar göra något annat...I ett horoskop läste jag att jag skulle notera min drömmar. Jag brukar ofta skriva ner mina drömmar förr, nu har jag inte gjort det på länge, delvis för att jag inte vet vart jag satt min drömdagbok. Ibland får jag "deja vu"känsla. Önskar att jag någon gång kunde verifiera i drömdagboken att jag faktiskt drömt det som hände. Tyvärr är det alltid något helt odramatiskt - t.ex. när jag var till grannen med D och han satt på golvet och lekte. Fick plötsligt en känsla av att jag drömt detta, och precis vad som blev sagt. Det har som sagt hänt tidigare. Någonstans läste jag att det bara är hjärnan som på något sätt blir efter sig själv, men jag förstår inte hur man då kan komma ihåg att man ju drömt det tidigare?!

Anyway, jag skulle notera några drömmar här istället för drömdagboken (tills jag hittar den). För jag tror att de faktiskt berättat något om mig själv.. Vad jag förstår så tyder drömmar om huset man bor i på en själv. Har nyligen drömt att någon typs mafia var efter mig, de sköt iväg en pil, men jag hann undan och hem. Men ytterdörren var i så dåligt skick, så efterföljarna fick sönder den. Trots att det kanske låter så, så var det ändå inte mardrömsstämning över det hela och då jag vaknade funderade jag att det kanske bekräftar det jag börjar förstå - att jag tar saker och ting för personligt och öppnar mig för lätt för alla och gör mig själv väldigt sårbar. Det är väldigt lätt att slå in min dörr s.a.s. Kanske fel tolkning, men så tänkte jag på morgonen.

Den andra drömmen förstår jag däremot inte riktigt, kanske den bara återspeglar vad som händer på riktigt. Drömde att taket ovanför mitt sovrum rasat ihop pga snö. Utifrån var det helt sönder, inifrån hade det spruckit och bågnade neråt, men jag tänkte i drömmen att det ju var tur att det inte helt brakat, för det skulle ha krossat mig i sängen. Samtidigt var jag rätt matt - jag har ju just renoverat det! Har någon någon bra tolkning? Eller kanske det helt enkelt är det att jag bävat för när snön faller av taken - och det har den ju gjort de senaste veckorna, ibland med buller och brak. Har vaknat några nätter av det. Sovrumstaket borde ju egentligen inte kunna rasa, eftersom det inte är platt - det är nog något mera likt en meteorit som trillar ner som kunde rasa det....

I'm writing about dreams - I think I've had a few ones trying to say something about my condition. I guess my theory based upon them is that I'm not totally in shape, there are cracks, where people easily can get to me, and maybe I feel a heavy load sometimes, and worry about not being able to handle everything - this "analysis" just came to now when I was writing this in English! I couldn't understand what a dream about the roof to the bedroom giving in to a load of snow on top could mean. Another dream was about the front door being in such bad shape a lot of "baddies" entered by breaking it.

If you're wondering - I get so few comments in English, and a Swedish-language friend said she doesn't read the English posts, so I thought the "market" decides, if I know there are more Swedish-language readers, I will write more Swedish!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hade flera mardrömmar igår morse....minns dem i detalj och började nog fundera vad det kan betyda....intressant men oroväckande.
Hoppas att vi skulle få till det att träffas snart....tiden bara rusar iväg...
Ha det bra!

Anonym sa...

I den
Stora Drömboken på finska
där kan du hitta 10650 - olika drömmar
där hittar du en
hel del förklaringar till drömmar om snö.

Annika sa...

Intressant med drömmar...När jag drömmer mardrömmar vaknar jag alltid med ONT i benen. Vidrigt.
Det är nog en bra ide att skriva ner sina drömmar.

Anonym sa...

Hej Ulla! Vill bara meddela att jag fortfarande med intresse läser din blogg fast jag inte kommenterar så ofta! Önskar dig och Daniel en riktigt fin fortsättning på veckan!

Jemayá sa...

Ann-Marie: Jaa, fast du är nära är du så långt borta :). Hela tiden är det ju något, först renovering, sen trötthet (:), nu jobb - men kanske i sommar. Hoppas på en jobbfri sådan!

Henrik: tack för tipset - kom på att jag ju själv äger en drömbok. Fanns bara en kort förklaring till snö, men tyckte den faktiskt kunde stämma.

Annika: drömmer du att du springer undan...? Mardrömmar kan ju känna så verkliga, så kanske dina muskler reagerar! Jag har som tur är väldigt sällan "riktiga" mardrömmar.

Marianne hej! Skoj att höra att du ännu är med!!!!

Anonym sa...

Hmmmm.....did you mean to say more English-language readers? ;-) Oh silly me....now I get it :-) I agree with you though. I still find it interesting and can make out some of the Swedish, especially when there are pictures! They say a thousands words no matter what the language ;-)

Jemayá sa...

The market decides so to speak :). And my mood! True about the pictures!