tisdag 20 mars 2007

Lessen

Börjar lära mig - det är bättre att försöka leva för dagen, inte ta ut problem i förskott, om man bara på något sätt kan hålla tanka och känslor i styr. Tyvärr gäller det också glada saker. Man får inte glädja sig i förskott, ofta blir man besviken. Var tvungen att inhibera mamma-barn träffen jag sett fram emot idag. Redan igår gick jag omkring och nös och fick huvudvärk mot kvällen. Men nyst har jag gjort tidigare och nackmusklerna är i såpass dåligt skick så varje gång jag städar domnar armarna. Tänkte att nu är de riktigt låsta. I morse fick jag ta värktablett, men vägrade än tro att det kunde vara något annat, men sen då vi ätit frukost var det bara att medge att jag kände mig flunssig. I vanliga fall skulle det ju inte vara så farligt, men jag vill inte smitta ner fyra bebisar, så det var bara att avboka. Känner mig faktiskt ganska bitter, har ju inte precis haft speciellt många tillfällen att vara social sen i somras. Ingen annan med småbarn bor nära mig, så mina promenader får jag göra ensam ("vanligt" folk jobbar ju då jag skulle orka/ha tid att var social). På kvällarna är jag lite för trött för att riktigt orka med något annat än mat och nattning hemma. Inte har det heller ordnats mamma-barn från rådgivningen än i år - och den på församlingen känns inte riktigt "intim". Dessutom sover ju D oftast just den tiden. Det är ju roligt att träffa andra mammor i lite samma situation, men det vill sig inte riktigt för mig. Usch, känner mig faktiskt lessen, men det är förstås också flunssan som gör mig deppad. Hoppas bara att det inte blir den svåra varianten och att jag inte smittat ner D också.

Feeling sorry for myself. Finally I had the energy to try to be more sociable - had invited four mothers with their babies to our place, but had to cancel because I feel a flu coming on. Don't want to make the small ones ill. But I feel bitter, why couldn't I get this some other time :(

5 kommentarer:

Annika sa...

Nej, jag hoppas inte att det är den VIDRIGA influensan som drabbat dig. Den har ju jag dragits med i en vecka nu. Nu är den bättre, men absolut INTE bra. Segt är det...Hoppas bara att det är en vanlig förkylning du har åkt på. Trist att du missar mamma-gruppen. Verkligen!!! jag förstår hur du känner det.
Krya på dig!!!

Anonym sa...

Hej
Du borde gå på församlingens mamma-barn fast det inte känns bra. Det är så viktigt att komma ut en stund. Det gör särskilt gått åt en småbarnsmamma. Försök ta vara på varje tillfälle att komma ut med D.Särskilt när det känns tungt är det viktigt att komma ut. Det lättar.
Kram susanne

Anonym sa...

Vad skönt att läsa din blogg idag och se att någon annan har samma funderingar. Man skulle gärna vara social vissa dagar men när man är trött är det skönast att vara ensam. Kanske det är nåt med månen? Jag har också funderat på detdär med församlingens mamma-barn, men det är svårt att få början på det. Och mamma-barngruppen som startades då jag fick första barnet är på paus. Hoppas du bara har influensa light, den svårare varianten är för jobbig! Kram, BK.

Jemayá sa...

TAck för kommentarerna! Det verkar som om min bitterhet skrämde iväg alla symptomen, nu just känner jag mig egentligen inte alls förkyld. Funderade om jag skulle försöka bjuda alla i morgon, men ska kolla hur jag mår på morgonen. Är livrädd att smitta ner andras barn! Största problemet med att träffa folk i organiserade grupper är att de alltid ska vara kl 10 (församlingens grupp, som jag tycker passar bättre föräldrar med större barn, och babyrytmiken) - precis då D tar sin morgontupplur! Och jag har förstått på andra också att deras barn brukar sova då. Jag prioriterar Ds sömn - dessutom försöker jag hålla kvar tupplurerna, så det blir mindre jobb för barnpassarna då jag jobbar 10-12. Måste väl bara acceptera att eftersom jag är ensam, orkar och hinner jag inte vara så social som jag ibland skulle vilja vara (har varit helt nöjd med att vara hemma, men nu fick jag ett skov då jag verkligen ville träffa andra småbarnsmammor och byta erfarenheter). I sommar blir det säkert bättre då folk har ledigt.

Anonym sa...

Har haft samma problem med att inte orka träffa mina vänner på kvällarna. Min energi tar slut i samma stund Vilgot somnar. Och att ta sig iväg ut nånstans under kvällen med honom är också så jobbigt. så då blir det att man stannar hemma.. tyvärr. Men som du skriver så blir det säkert bättre mot våren och sommaren.