söndag 25 mars 2007

Förkylt

Tyvärr var det D som fick en riktigt ordentlig förkylning. Vaknade många gånger förra natten, grät och ville inte somna om. Har ammat mycket mera än förr - och är otroligt tacksam för mina bröst som börjat producera mera igen! Men vad hemskt, man kan ju inte riktigt göra något. Han blir nästan hysterisk då jag kommer med suggrejen, för att försöka få bort slemmet i näsan. Som tur är rinner det mesta ut. Men å andra sidan har jag läst att om det är genomskinligt så är det allergiskt. Kan det faktiskt stämma - han har en ordentlig hosta också, hörs att han har slem i lungorna. Är det någon som har bra tips på hur man kan hjälpa den lille? Samtidigt var det en glad dag - plötsligt bestämde han sig för att börja krypa! Det for inte långt, men helt tydligt kröp han, för att sen släppa ner sig på mage och snabbare hasa sig vidare så :).

Good and bad news: D started to crawl today, but he has a bad cold. I feel so helpless, don't know how I can help him breathe better!

10 kommentarer:

Anonym sa...

inte kul med förkylning, minns att jag brukade ha en ituskuren lök i rummet och nå fat med hett vatten för luftfuktigheten. Teatreeolja på huvudkudden också bra.Tror inte det alltid stämmer med genomskinligt o allergiskt.

s- med häxkonster

Anonym sa...

Oj, vad trist. Det är så synd om småttingarna när de är sjuka. Blir han hysterisk av nässpray också?

Anonym sa...

Vi brukar försöka med ånga när det är som värst. Ångar upp hela badrummet och så sitter vi där och läser böcker i värmen och fuktet tills det "rensat rörerna" lite. Hjälper en stund.
Hoppas D blir snabbt frisk.

H: Flickvännen E's mamma :)

Anonym sa...

Man kan smörja in Vicks VapoRub (apoteket) på ryggen, det brukar lindra när barnen hostar.
Hälsn. från Isabella (som alltid läser men sällan kommenterar)

Anonym sa...

hej,
usch så tråkigt, det värsta är när barnen är sjuka! Tror inte riktigt på den där med klart snor = allergi. Det är väl oftast klart just när snuvan börjar, när det är som värst är färgen en annan :). Sen blir det väl klararare igen. Försök med ångning, sätt på duschen i duschrummet eller badrummet (hett vatten) och sitt med honom i ångan, det borde lätta. Mina barns kusin (3 mån) fick sin första luftrörskatarr ett par veckor sen och hon rekommenderades ångning, och det hjälpte (ingen medicin behövdes).
Krya på er!
h. Kiika

Annika sa...

Jobbigt med förkylda bebbar. Det där med Vicks kan nog vara ngt att prova. Hosta är ju så himla jobbigt! Hoppas att han, och du, känner er bättre nu!!!
Kram!

Anonym sa...

Have you taken D to see the doctor or nurse? I know it feels so helpless but little ones recover fast and it helps their immune system to grow stronger. Allergies are a different story and shouldn't be ruled out. One thing you can do is use steam rather than ointments and such.

Jemayá sa...

S: tack för mera bra tips - läste din bok häromkvällen och hängde lök ovanför hans säng. Den natten hjälpte det inte, nu satte jag lite teatree på kudden!

BM: har inte nässpray - försöker med mera "eko" först :)

Isabella: vicks kommer jag ihåg från barndomen...måste se till att inhandla till nästa förkylning!

Es mamma & Kiika: tack för tipsen med ånga - idag har det faktiskt varit mycket bättre, så har inte gjort något. Men bra att veta till nästa gång. Snoret är ännu genomskinligt!!

Annika: ja usch, är verkligen glad att D är såhärpass gammal, skulle ha varit helt i panik om han blivit såhär stockad då han var riktigt liten. Min förkylning bröt aldrig ut, smittade tydligen ner sonen istället :(, men han har varit bättre idag.

Matt: Since he didn't get fever I didn't take him anywhere, but since it was his first cold, I've been rather worried. Thank God it didn't turn out to be a really bad cold. But it's great to get tips here - I want to avoid medicines as much as possible, but if it's something serious, then I wouldn't hesitate!

Anonym sa...

Det går att använda koksaltdroppar, eller vad de nu heter. Finns att köpas på apoteket. Har använt på min lillkille när han var förkyld och då rinner nog snoret ut och han kan nysa lite. Inte så roligt, men lite hjälper det mot täppt näsa.

Jemayá sa...

TAck för det tipset - prövade genast, och jag inbillade mig att det också hjälpte genast!