måndag 21 juli 2008

Höststorm

Skulle det hjälpa, skulle jag bli arg. Väcktes av en smäll i morse klockan fem - ett fönster smällde upp av draget. Nyss flög ett annat upp och väckte D, som mumlade "ålm" (= moln, dvs åska, säger något om sommaren, då det är ett av de första orden han lär sig :( ), men tack och lov somnade han ännu om. Ute blåser det hårt, det regnar och känns som höst. Vi är mitt i sommaren och har egentligen inte haft någon sådan ännu. Jag tycker jag börjar känna av bristen av sol och värme i kroppen - hur i hela fridens namn ska man orka över hela den mörka, kalla vintern, om man inte alls får en ihållande vacker period på sommaren att ladda upp under?!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dig - vilket j--a höstskitväder!! Jag har nu varit ledig i fyra veckor och tycker jag har laddat noll energi för den långa jobbiga hösten. Hoppas du hittar på nåt att göra med D idag, mina ungar skulle ha börjat i simskolan idag, men därav blev intet.... de är totalt förvildade nu redan, undrar vart jag ska gå och gömma mig för att klara dagen. En ljusglimt har jag ändå att se fram emot: Mamma Mia på bio kl 18 ikväll! Kom med ifall du hittar barnvakt!

StrandMamman

Anonym sa...

Hej Ulla,

Tänkte lämna en liten hälsning. Här i Vasa ösregnar det också, så man behöver inte sitta och önska man var ute på nån strand direkt. Vi får hoppas på att augusti blir rekordsoligt.
SOliga hälsningar,
Susanna o Stella

Anonym sa...

Bara lugn, sommaren startar nu :-)
Kram
Gunilla

Anonym sa...

Jag vågar knappt yttra mej här, men vi fick första regnet på guvetnär i morse. Mycket välkommet men alldeles för lite. Nu är det igen hett och soligt... men så bor man ju i det soliga hörnet också.
Vi hann aldrig med några besök på våra (knappt) fem dagar i Österbotten, lillis var förkyld dessutom så vi undvek att fara till "främands". Vi får försöka igen nästa gång vi är hos mommo och moffa.

Jemayá sa...

Strandmamman: jag hoppas ni överlevde de regniga dagarna!! Vår räddning blev två dvd:n som en väninna hämtade till oss på lördagen :)

S&S: tack för de soliga hälningarna, det hjälpte tydligen :)

Gunilla: du hade rätt!!!!

Katt: jo, jag hörde av din mamma hur det gick - å andra sidan skulle det ha varit svårt att hitta "gästfri" stund här den veckan - så vi får satsa på nästa gång!! Ha det bra, hälsa flickorna :)