torsdag 10 juli 2008

Mera energi!

Hade en rätt intressant dröm för två nätter sen. Jag blev säkert påverkad av Myss boken jag läste, hon skrev om drömmar som vid vissa tillfällen i livet gett vägledning och varit en mätare på var hon då just stått. Jag var med och assisterade vid någotsorts behandlingar, men när det var min tur att få behandling, sade personen som gjorde dem (ingen bild av om det var en man eller kvinna!) att det var för sent, klockan var nästan fyra, så det gick inte mera. Jag blev oerhört besviken, sa att vissa ju till och med fått två behandlingar, men nej, det gick inte. Sen låg jag ändå på en massagebänk, som tycktes vara kopplad till en apparat som mätte olika saker i kroppen. Allt annat verkade ok, men längst ner fanns en skala på energinivån, och min energi var jättelågt, bara en liten, liten stolpe syntes. Jag hörde en röst som sa: fortsätter det såhär så dör hon ung.

Jag är ju inte ung mera, så jag antar att jag inte behöver ta det sååå allvarligt, men jag tror nog det är skäl att allvarligt fundera på hur jag kunde göra ändringar för att få bättre grepp om vår vardag. Nu just känns det som om den galopperar ifrån mig hela tiden och direkt något oväntat sker, känns det som om orken slår i botten, det finns inga reserver att ta till.

Och dessa möss...på nätterna har det varit mössfritt, eftersom jag haft dörren till sovrummet stängt. Men i början på veckan hade Fia flera möss på gång igen. Började nästan få ångest - skulle de vara döda skulle det vara en annan sak, men hatar att se dem pinas. I går slog det mig att jag kanske borde se dem som någotsorts meddelande, eftersom de inte lämnar mig ifred. Hösten innan jag åkte till Peru, deltog jag i ett "shamanveckoslut". Dvs en shaman ledde olika övningar. Första dagen såg jag inga bilder eller något under övningarna, men andra dagen fick jag många fina "visioner". Eftersom jag alltid tyckt om djur skaffade jag mig en bok i temat: "Animal speak" och brukar ibland kolla vad vissa djur kan ha för budskap, om de ihärdigt dyker upp i ens liv i någon form. Nu kollade jag "mouse" och får det att passa ihop med energifrågan: "mouse medicine can show you how to focus and pay attention to detail. It can show you how to attain the big things by working on the little things. ...lessons associated with attention". Jag tror jag är på rätt väg då jag t.ex. lämnar byarådet, jag måste helt enkelt fokusera mer och mer på att klara av att få livet här hemma att funka, jag orkar helt enkelt inte med så mycket mera. Jag fick också tips om att jag kanske kunde vara berättigad till ett stöd för att jag också delvis sköter min mamma - det skulle vara en oerhörd lättnad inför nästa år. Då skulle jag inte känna så press på att jobba. Fast jag inte gjort det speciellt mycket, har det ändå krävt en stor portion energi pga att jag för varje gång måste hitta något arrangemang för att få tid att jobba. Efter nästa år sätter jag D i dagvård, och då blir det ju lättare att koncentrera sig på jobb. Men nästa vinter skulle jag vilja koncentrera mig på att sköta honom och hemmet ännu. Sen får jag glömma detta med karlarna :), har inte ork att leta efter "den rätte" (för inget annat duger mera :), får förlita mig på att då tiden är rätt så dyker det upp någon.

4 kommentarer:

Helén sa...

Känner du till Denise Linn och hennes bok Vägvisare - Universum viskar till dig?

Såhär skriver hon om möss: "Känner du dig obetydlig, som en liten mus? Det här kan vara ett tecken på dumdristighet och rädsla. Känner du behov av lugn och ro, eller är du bekymrad över att du är tyst? Är du för lugn och tyst i livet? Är det dags att låta människor få veta vem du är? Möss har förknippats med att vara uppmärksam på detaljerna i livet. Ta hand om de små tingen i livet, så kommer de större tingen att ta hand om sig själva."

Anonym sa...

Drömde om spindlar häromnatten. Massor av vita små spindlar som då de landade runt mig blev till mörkare oc större.... var så mycket så någon mening hade de nog.

susan

Anonym sa...

Hej!
Det börjar bli ett år sedan vi sågs på cafet i Jeppis. Har semester så jag passar på att besöka bloggar.
Vad härligt med qigong-läger!!!Jag har varit på läger i Hangö, det var ZinehQigong från Stockholm som ledde det. Först fick jag enormt sjuka axlar, men sen vände det, och man kände sig faktiskt smidigare och piggare. Om det hålls ett läger i Kronoby nästa år ska jag anmäla mig.

Intressant att läsa din blogg - trevligt med boktips!

Kanske jag hinner till Jepu i sommar, skulle vara roligt att titta in.

Fin blogg!

B från H:fors

Jemayá sa...

Helén: intressant med Linn, har nog hört om henne och , tror jag, läste någon annan bok. Slutet om möss var ju precis samma som i min bok, dendär början fick jag inte att stämma in på mig :)

Susan: kollade i min bok - fanns fyra sidor om spindlar!! Kreativitet var i fokus, bla. " Spider reminds us that the world is woven around us. We are the keepers and the writers of our own destiny, weaving it like a web by our thoughts, feelings, and actions. ...o sen: ass. with its spiral enery, the links with the past and the future. Are you moving toward a central goal or are you scattered and going in multiple directions?"

Hej B: kan verkligen rekommendera lägret i Krombi - trevliga människor, god mat :) och en chans att helt fokusera på sig själv och ladda upp sig. Skulle verkligen vara skoj om du tittade in här!! Jag finns i katalogen!