tisdag 1 juli 2008

Sö-ti

Då D kom hem på söndagen var han jättetrött. Men somnade han? Nej. Efter flera timmars försök tog jag honom på en promenad, tänkte att han kanske somnar i vagnen (vilket han gjorde på hemvägen) och jag får frisk luft, motion och omväxling. Promenaden uppskattades inte av måsarna i närheten - de försökte jaga iväg oss. Här kommer "mördarmåsarna" :).


























Fia bestämde sig också för att komma med, trots måsarna. Hon följde med som en hund, trots att vi gick över järnvägen och en bra bit mot skogen, dit hon aldrig varit förr.

Ibland MÅSTE man helt enkelt uträtta behoven mitt under promenaden :).






Det blev för varmt för Fia på grusvägen (sällan jag sett en katt flämta!), och jag blev orolig för fågellivet (för hon orkade ändå spetsa öronen då det hördes intressanta ljud ur dikena), så vi fick svänga om.









Söndagkväll: Ah, äntligen kom de, gästerna jag hade väntat på!!! Fotot: T.o.m. fotboll är trevligt i rätt sällskap :)



Vivi blev en favorit - hon satt med D i bilen, så han fick utforska alla spännande knappar och grejer.












Ds första dopp för i år vid Andra sjön i Nykarleby.













Fast sen bestämde han sig för att fara och se på "båta, båta" - kutade iväg över stranden och innan jag hann ikapp honom, hade han redan hunnit till andra sidan vägen och en bra bit på väg till båthamnen).











Vofflor vid brostuga i Nkby - yum!















När vi kommit hem och alla vilat, kom en riktigt ordentlig åskskur. En yrvaken D förundrar sig över mängden vatten med mig.













Nästa dag: Snyft!!!
















D blev helt förtvivlad då gästerna åkte vidare norrut, men då jag sa att vi ska ta fram 2-årspresenten, så glömde han dem (materialist!). Tack Barbro & co, också mamma uppskattar att svalka sig i poolen :).









Sen kom posten: en sur postfröken överräckte ett brev från skatteförvaltningen. Tilläggsutredning till skattedeklarationen. Ok, jag sparade ju min uträkning. Inte. Nervsammanbrott. Fotobehandling, bloggande - nervlugnande, överlever kanske ändå. (fast jag inte blir klok på hur det är meningen man ska få in texter och bilder på rätt ställe, i rätt ordning, j-a besvärligt och tar massa tid). Ute regnar det igen. Finska sommaren :( :( :(

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!
vilka badare,jag vill o koma bada
i polen med dej, har bara badat 1
gång i år, mamma T tycker he så
kaalt.
många hälsningar L.

Jemayá sa...

Hej L! Vi tänkt nog på er, men he blev så hastigt påtänkt och så va mamm så knärro på ettmeddaan - ajjaa, å he räina jåo tå å. Men kåma nesta viko, till exempel, he vaa skåj!!! kraam

Anonym sa...

vilka fina bilder på D :)
Hälsningar en annan L, hon som bor i stan

Jemayá sa...

Bara fina bilder på D....? :), hon som bor i Jstad...?