fredag 5 december 2008

:( :)

Så var det dags igen - i natt har D hostat och babblat och svängt sig av och an, om och om igen. Troligen hade han lite feber också, det var först i morse som han började sova ordentligt då jag steg upp. Fick glömma begravningen jag velat fara till. Själv har jag också ont i halsen. Svävar mellan desperation och uppgivenhet - å andra sidan har jag tid att ta det lugn nu, men samtidigt känns det som om jag aldrig mera kommer att få vara frisk.

Skrivkursen på nätet började denna vecka - när jag hörde temat "väntrum" tänkte jag direkt att jag inget har att komma med. Men en kväll när D inte ville sova och jag också gick i säng, aktiverades skrivandet, satt i ljuset av nattlampan och kastade ner det viktigaste, så jag skulle komma ihåg det när jag hade chans att skriva vid maskinen. En annan kväll fick jag chansen, men genomgången har det blivit lite si och så med. I morse fick jag äntligen mitt bidrag inklistrat. Känner mig mycket nöjd, en tröskel har igen överskridits - var rädd för att jag skulle drabbas av skrivkramp när det verkligen gällde. Nu blir det roligt att läsa vad de andra skrivit och vad man får för kommentarer, råd osv. Under länken "Bloggskrift" kan ni också läsa om ni vill. Inte svårt att gissa vilket mitt bidrag är :) - jag har ännu framför mig att skriva något helt fiktivt, men jag behövde få något producerat först, så kanske jag sen vågar mig ut på fiktiva vatten!

Till sist en notering att min underbara orkidé igen börjat blomma! De två andra vilar nu just, men de har också börjat få knoppar igen - härliga blommor! Med amaryllis har jag däremot ingen tur, jag får den inte att börja blomma igen, bara bladen växer ut, har ni tips?

ps. show and tell lite senare i dag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj,vad bra din berättelse på Bloggskriften var:)! Visste inte att det hade gått till på det viset...

Jemayá sa...

Roligt att du läste - i det stora hela var det exakt så där! Hade kunnat skriva mycket mera, men får väl spara det till romanen ;)

Anonym sa...

Bra skrivet. Både humoristisk, spännande, dramatisk och romantisk text. Skapade en närvarokänsla, precis som riktigt goda texter ska göra.
Ha ett bra veckoslut!
Kram. Maggi.

Anonym sa...

Verkligen bra "Väntrum"-berättelse. Intimt och gripande. Du har nog verkligen levt ett spännande liv (både på gott och ont, men i alla fall). Sköt om er där på andra sidan diket!

Jemayá sa...

Maggi: oj, tack för den positiva kritiken. Samma, kram!

Victoria: Tack ska du ha! Nu just känns det nog som om det är en helt annan person som upplevt det ena med det andra!