fredag 19 december 2008

Show and tell: jultraditioner

Jag är inte på bästa humör nu just. Eftersom jag igen har influensa på gång är jag trött, energilös och på grund av det känns det som om det är fel på allt och alla. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om allt som gått sönder på senaste tid (lille D har haft sina del i vissa intermezzon), saker som jag försökt reparera, fört till reparation, saker jag väntar på per post; sms och email jag väntar svar på ....Känns som om jag blir ignorerad till höger och vänster. Jag har verkligen en dålig perod på gång och det är ju inte roligt att läsa för folk som har den rätta stämningen såhär inför jul.

Jultraditioner från ifjol kan ni läsa om här, och här , det känns onödigt att ladda upp samma bilder på nytt. Det är fjolårets julskrivelse, som de flesta som läser här redan läst. Det är ju tyvärr inte många nya från show and tell listan som bryr sig om att läsa mina inlägg (som sagt, känner mig ignorerad.....)....men jag får vara glad att det i allafall är några trevliga personer som hittar hit och orkar kommentera, tack till er!!! Som ni märker...humöret i botten. . .sorry!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår att du känner dig nere. Det tar enormt på krafterna och lustarna att vara förkyld och flunsig så ofta. Bodde jag närmare skulle jag komma springande med fikabröd och tidningar och cd-skivor. Nej, kanske inte det sista, vi har nog inte samma musiksmak, men bullar och kaffe och en massa prata skulle jag bjuda på.

Jag läser din blogg varje dag men är aplat på att kommentera numera. Det är ju dumt, för jag kommenterar i huvudet, men skriver inte ner det. Och du är ju inte tankeläsare!

Anonym sa...

Krya på dig! Hoppas att det känns bättre snart. (Jag längtar efter snö jag, då skulle jag bli glad!) :-) Kram.

Annika sa...

Fasiken vad trist, U!! Tycker du har haft sin beskärda del av skit den här hösten.
Ska kolla dina gamla inlägg om julen.
Attans vad trist at du blev sjuk precis då här inför jul.
Jag är här varje dag...
men jag har märkt att kommentarerna haltar lite på fredagstemat...
Idag gjorde jag en enorm utrensning bland länkarna. Det är så många som aldrig deltar så jag tog bort alla som inte varit med på sista tiden.
Feel better!! Ska läsa om dina andra jular nu!!
KRAM!!!

Jemayá sa...

Matilda: vad du är snäll, tack, det värmer att du ens skulle tänka så! jo, detdär med musiksmak tror jag faktiskt inte riktigt är det samma, även om jag väldigt sällan lyssnar på videosnuttar (har långsam dator och dessutom är det ofta på kvällen jag läser då D somnat och vill inte väcka honom). Och du skall verkligen inte ha dålgit samvete för att du inte skriver kommentarer, skulle alla vara som du skulle jag vara nöjd och belåten, du är troligen den som orkar kommentera mest (delad första plats med Annika :)!!! Tusen tack till dig, utan dig skulle min blogg vara mycket mera livlös!

Nilla: tack! Och roligt att du än är med :). Tyvärr har nästan all vår snö regnat bort i dag, kvar är massa med is på vägarna :(, men det finns hopp än att det blir kallare före julafton.

Annika: du borde också få ett "flitig kommenterare" - diplom!! Du är en glad fläkt på min blogg :). Jag vet att jag har i min lista personer som inte alls mera skriver show and tell, men tycker om att kolla igenom de flesta då jag får tid. tyvärr är det ingen vits att kommentera på äldre inlägg, har jag märkt, folk glömmer bort att svara eller så glömmer jag själv var jag kommenterat :(. Ja suck dessa ilandsproblem :). Nu ska jag på julfest, kastade just in en dos influensamedicin, så är i rätt god form :) kramar till dig!!!

Petchie75 sa...

Näe, jag förstår att du är urtrött på att vara sjuk och hängig!!! Jag hoppas att du piggnar till snart och att det blir en fin jul trots allt.
Jag vet hur du känner dig, jag har känt och känner mig fortfarande ignorerad av vissa vänner hemifrån och det är svårt att inte komma med några spydiga kommentarer... En av dem har jag barnsligt nog "straffat" genom att inte skicka julkort - men jag är övertygad om att hon inte ens kommer att märka det (på tal om julkort, har skickat över 30, fått 3 hittills...). :-(
Stora peppkramar från PR!! Och jag ska kolla in dina inlägg från föregående jular.

Anonym sa...

Hoppas du har mått lite bättre idag! Borde du hämta något riktigt "vitaminbombs preparat" från hälsoboden så du skulle få upparbetad din motståndskraft för den måste vara helt nollställd för tillfället då du haft så många flunsor efter varandra.
Styrkekramar och krya på dig hälsningar från Marianne

Anonym sa...

Kämpa på ... jag har det åxå lite kämigt i dessa "kaamos tider" så ja vet hur det är... är nog inne här nästan varje dag men e lite slö att komentera.. sorry. Tack för julkortet. Har inte skickat många kort i år... Åj då solen sku visa sig... Kramar

Jemayá sa...

Petra H: jag hoppas och tror också att detta nu bara är en liten förkylningssläng, jag tar det rättså lugnt nu i dessa dagar, dvs vilar mycket, så månne det inte ger sig!! Jag förstår hur du känner det med vänner hemifrån. När jag bodde "borta" var jag mycket mån om att hålla uppe kontakterna, nu när jag flyttat hem, märker jag att kontakten inte mera finns då jag inte orkar jobba med den mera på samma sätt. Har hänt med flera personer. Jag tror det kommer skeden i ens liv, då det är bäst att släppa taget om människor man inte mera har något gemensamt med - nya kommer in i ens liv i stället. Det ska ju kännas som om båda ger och tar, eller i varje fall ser kontakten som viktig. Är det bara ensidigt, är det bara bortkastad energi. Jag hoppas och tror att du ännu hinner få många, många julkort, om inte, så förstår de inte vem de ignorerar!! kram till dig!

Marianne: tack för att du påminner mig - har skåpet fullt, men då jag blir riktigt hängig så glömmer jag allt, eftersom all energi går åt att bara få vardagen att rulla. Innan jag går och lägger mig ikväll ska jag gå och ta en näve hagtorn och kasta in lite carmolisdroppar :). Tack för din omtanke - kram!!

Maj-Britt: jo, har ju hört att du också haft ett och annat, men vi har ju inte lyckats träffas alls :(. Jämfört med många andra här i trakten så är du superduktig på att kommentera!! Det uppskattar jag. Hoppas julen blir fin för dig och hälsan blir bättre. Kanske vi rings? HÄLSOKRAMAR :)