torsdag 13 augusti 2009

Berries!

Försöker komma i kapp med publicerandet av sommarbilder, näst i tur står skördefoton :). Ganska gott bärår i trädgården, mycket björnbär i växthuset (lite för kallt för dem utomhus) och mycket hallon i år. Jordgubbar kom det ganska lite av, vårt land börjar bli för gammalt. Nu just börjar svarta, vita och röda vinbären bli klara, liksom krusbären.



Förresten, min mamma har blivit ännu starkare i sommar - ett bevis var att hon plötsligt satt på vår lilla terass vid trappan en dag. Väl påklädd, men ändå. Hon är så ytterst försiktig med drag och sånt att det redan var ett mycket gott tecken att hon vågade sig ut och sitta en stund. Det var då som D och jag hade varit och plockat bär, så vi fick oss en bärätarstund på trappan.


Det är skönt att i dessa tider gå från buske till buske och ladda upp med vitaminer för vintern! Tyvärr hjälpte det inte mig som drog på mig höstens första flunsa - halva gårdagen tillbringades i sängen däckad av feber medan sonen var på dagis. I morse var jag feberfri, ävenom rätt yr i bollen, men körde ändå iväg till arbetskraftsbyrån. Jag har ju egentligen inte sökt jobb tidigare, väntade på hur det går med arbisansökan - nu känns det som om jag gör något för sakens skull och kom på att jag ju kan söka via nätet också...Dessutom sätta ut min cv där. Det jag hoppas på är kanske ett helt nytt arbetsfält - något där min erfarenhet från rätt olika områden skulle komma till nytta. Vad det kunde vara vet jag inte själv ens, nästa vecka ska jag och tala med yrkespsykolog, hoppas jag kanske blir lite klokare efter det!

Posted by Picasa

12 kommentarer:

Henrik sa...

Nog har Du - Ni mångsidigt med bär på gården.
Blir det till saft eller sylt.

Så glad man blir när din mamma har blivit starkare så att hon kan komma ut en stund,
de är bra att vara försiktig med drag,

Så Du hade riktigt feber den här tiden på året,,
det är väl nog som Du säger att ladda tillräckligt med vitaminer nu när skördetiden är inne med bär.

Får hoppas att det verkligen öppnar sig nya arbetsfält för dig.

Det är nog viktigt att Du kommer ihåg att tänka positivt, för då ser man det osynliga,
känner det ogripbara och uppnår det omöjliga.

KRAM ! ! !

Anonym sa...

Your Mom looks good!

Anonym sa...

Som jag sa i juli då vi träffades: din mamma ser piggare ut nu än vad hon gjort på länge.
Fick du förresten fotona jag sände med e-post?
Lycka till med jobbsökandet!
Kram.
Maggi

Matildas fikarum sa...

Vad stor D har blivit! Och vad mysigt det ser ut i sommar-Finland.

StrandMamman sa...

Härligt med bär!!
Jag har också massor med ovisade bilder... kommer senare... :) Bra att du tillfrisknade rätt snabbt. Ha ett skönst veckoslut!

Livet på Citronodlingen sa...

Hej,
för några månader sedan deltog du i en tävling om berlocker från www.pysselgrottan.se inne hos mig. Just nu lottar jag ut ett halsband därifrån som du kanske också skulle gilla: http://pysen73.blogspot.com/2009/08/vinn-lackert-halsband.html

Vänliga hälsningar,
Helena

Jemayá sa...

Henrik: jag har fryst ner lite hallon, men annars blir det troligen lite saft. Har lite av varje, men inte riktigt mycket av något. Jordgubbar har vi köpt och fryst ner. Fina ord då säger till sist! Trevligt veckoslut! kram

Julie :): Yes, she has regained a lot of strength, even if her one foot won't get better, so she spends a lot of time in the wheelchair. But still, it's amazing, considering she was dying in Febuary.

Maggi: jo, tack, tack, det var bra foton - roligt att få några på oss tillsammans!! Får jag sätta ut dem här? Har bara tappat greppet om saker och ting de senaste veckorna, hoppas hinna i kapp mig själv detta veckoslut! kram till dig!

Matilda:. det har varit en fin sommar (om man bortser från att katten dog :(!

Strandmamman: är nog inte i skick än, lite stegring hela tiden, borde ha flera dagar i säng, men inte går det ju. Fast nu är det veckoslut, bara jag kan slita mig från datorn, ska här bara göras sånt som e skoj och som jag känner att jag behöver göra! kram!

Helena: oj, då måste jag ju "try my luck" igen då!

Anonym sa...

Jovisst får du sätta ut fotona på din blogg. No problem.
Ha ett riktigt fint veckoslut!
Maggi

Emmama sa...

Underbara bilder, helt fantastisk! Din mamma ser väldigt rar ut!

Kram och trevlig helg!

Jemayá sa...

Maggi: tack- de kommer så småningom :)

Emmama: tack, jo, mamma är väldigt snäll och medgörlig - annars skulle jag inte kunna bo med henne :). Tack det samma - kramar!!

Taina sa...

Underbara foton på D och din mamma. Och jag älskar bär av alla dess sorter. Vinbär har vi inga här . Ser dem aldrig på olika Farms jag besökt. Det är mest jordgubbar, björnbär, hallon och blåbär. Kan inte ens minnas när jag såg ett krusbär sist!

Håller tummarna för dig!

Kramar

Jemayá sa...

Ebba: så roligt, välkommen med :)!

Taina: tack! Det är härligt denna tid, på något sätt tillfredsställande att kunna gå ut och plocka färska bär tilll frukost :)
kramar!